

46
מדריכי מסע אחר צפון איטליהמדריך
ומהוות שילוב פופולרי עם פסטה
או אורז, בתוספת חמאה. המישורים
בצפון פיימונטה אידיאליים לגידול
אורז, וריזוטו היא אחת המנות
הפופולריות באזור. חוץ מפטריות,
אוכלים בפיימונטה הרבה בשר
וירקות. הירקות פופולריים במיוחד
,
Bagna Cauda
במנת האנטיפסטי
שמורכבת מפלפלים מתוקים,
ארטישוקים, סלרי וירקות נוספים
שמוגשים ביחד עם תפוחי אדמה
מבושלים בחמאה, שמן זית, שום
וממרח אנשובי.
ואם כבר עוסקים באוכל, כדאי
)
Bra
לדעת שהעיירה ברה (
שבפיימונטה היא מולדתה של תנועת
), שדוגלת
Slow
Food
המזון האיטי (
במזון טרי, מקומי ועונתי, שמבושל
בדרכים מסורתיות ונאכל בניחותא
עם בני משפחה וחברים. הארגון
צבר מאז הקמתו ב – 6891 חברים
בכל העולם, אבל יש לו בסיס חזק
במיוחד בפיימונטה, ושם מתקיימים
באופן קבוע אירועי אוכל ופסטיבלים,
כמו יריד הגבינות שמתקיים אחת
לשנתיים בעיירה ברה, או סלון
הטעמים — יריד האוכל והיין הגדול
בעולם שמתקיים אחת לשנתיים
בטורינו.
כתבה: סימי שאואר
יריד הכמהין באלבה
סיורים פרטיים מותאמים אישית בפירנצה להכיר את הפינות הנסתרות של פירנצה עם מדריך אומנות מוסמך ומורשה דובר עברית לפרטים נוספים לחצו כאן px 768