Background Image
Table of Contents Table of Contents
Next Page  46-47 / 98 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 46-47 / 98 Previous Page
Page Background 47

46

מדריכי מסע אחר צפון איטליה 

מדריך

ומהוות שילוב פופולרי עם פסטה

או אורז, בתוספת חמאה. המישורים

בצפון פיימונטה אידיאליים לגידול

אורז, וריזוטו היא אחת המנות

הפופולריות באזור. חוץ מפטריות,

אוכלים בפיימונטה הרבה בשר

וירקות. הירקות פופולריים במיוחד

,

Bagna Cauda

במנת האנטיפסטי

שמורכבת מפלפלים מתוקים,

ארטישוקים, סלרי וירקות נוספים

שמוגשים ביחד עם תפוחי אדמה

מבושלים בחמאה, שמן זית, שום

וממרח אנשובי.

ואם כבר עוסקים באוכל, כדאי

)

Bra

לדעת שהעיירה ברה (

שבפיימונטה היא מולדתה של תנועת

), שדוגלת

Slow

Food

המזון האיטי (

במזון טרי, מקומי ועונתי, שמבושל

בדרכים מסורתיות ונאכל בניחותא

עם בני משפחה וחברים. הארגון

צבר מאז הקמתו ב – 6891 חברים

בכל העולם, אבל יש לו בסיס חזק

במיוחד בפיימונטה, ושם מתקיימים

באופן קבוע אירועי אוכל ופסטיבלים,

כמו יריד הגבינות שמתקיים אחת

לשנתיים בעיירה ברה, או סלון

הטעמים — יריד האוכל והיין הגדול

בעולם שמתקיים אחת לשנתיים

בטורינו.

כתבה: סימי שאואר

יריד הכמהין באלבה

סיורים פרטיים מותאמים אישית בפירנצה להכיר את הפינות הנסתרות של פירנצה עם מדריך אומנות מוסמך ומורשה דובר עברית לפרטים נוספים לחצו כאן px 768