

75
מדריכי מסע אחר
קפריסין
מטוגנים, על האש או בתנור —
אבל יש לדעת שמחירי הדגים
גבוהים למדי, ודאי בהשוואה
למנות הבשר. יש גם מאכלי
ים, חלקם (למשל שרימפס)
מגיעים מרחוק, אחרים
(כמו תמנונים) באים מהמים
המקומיים.
לסיום הארוחה לוגמים קפה
קפריסאי, קפה שחור המוגש
בספלון קטן, ולצדו בקלווה,
לוקומי (רחת לוקום) או גליקה
— פירות ואגוזים מסוכרים.
סיום קליל יותר לארוחה דשנה
הוא מבחר מהפירות המצוינים
שגדלים באי: אבטיחים, מלונים,
תאנים, אפרסקים, דובדבנים
ועוד.
אפשר ללוות את הארוחה
או
KEO
בבירה מקומית (
קרלסברג שמייצרים באי) או
עם יין אדום או לבן מהיקבים
המקומיים, ובסיומה ללגום
כוסית של שרי מקומי או של
קומנדריה, יין קפריסאי מתוק
וסמיך שמיוצר בקולוסי, ליד
לימסול, מזה אלפי שנים
באותה הדרך. אם אתם חובבים
שאטרסטוק
פירות משומרים