Background Image
Table of Contents Table of Contents
Next Page  74 / 84 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 74 / 84 Previous Page
Page Background

74

מדריך

— צלוחיות קטנות גדושות

במנות פתיחה דוגמת טלטורי

(סלט יוגורט עם מלפפונים

ושום), קופפיה (עלי גפן

ממולאים), טרמס (סלט ביצי

דגים), זיתים ירוקים ושחורים

ועוד ועוד. במסעדות רבות

אפשר להזמין ארוחה שלמה

שכולה מורכבת ממזטים, ואז

יוגשו גם מנות של בשר או

דגים.

בשר מגיע אפוי בתנור או

כשיפודים על הגריל. מנות

טיפוסיות הן קלפטיקו — בשר

כבש אפוי עם תפוחי אדמה;

טוואס — צלי כבש עם בצל;

סטיפדו — צלי בקר מבושל

במחבת עם חומץ ותבלינים,

ומוסקה — פשטידת חצילים

ותפוחי אדמה עם רוטב

בשמל. שיפודים יכולים להיות

של חזיר, בקר, כבש או עוף

והם נקראים ביוונית סובלה

או סובלקי, בהתאם לגודל

השיפוד. כיאה למדינת אי, רוב

המסעדות מגישות דגים —

שאטרסטוק

סלט עם גבינת חלומי צלויה