הדבר הראשון שעושים המבקרים במסעדת Ithaa, הרבה לפני שהם מבקשים לעיין בתפריט, הוא פשוט להסתכל מסביב ולהתפעל. המסעדה ממוקמת במלון Conrad Maldives Rangali Island באיים המלדיביים, בעומק של חמישה מטרים מתחת למים. המסעדה, שנפתחה ב-2005, עוצבה ותוכננה על ידי האדריכל מייק מרפי. המבנה נבנה בסינגפור וב-2004 הועבר לאיים המלדיביים ושוקע במי האי רנגלי. המסעדה מוקפת כולה בחלונות זכוכית, המצופים בציפוי אקרילי מיוחד, מהם נשקפת תצפית מרהיבה של 270 מעלות על ריף האלמוגים ומעמקי הים. לאן שלא תביטו תראו את הכחול העמוק הזה. אין ספק שמדובר בחוויה מדהימה, וקצת מוזרה. קצת קשה להתרכז במה שמונח לפניכם בצלחת בזמן שעשרות דגים שוחים להם בקלילות ממש בסמוך. בדיוק מהסיבה הזו, כשנמצאים ב-Ithaa עדיף לתת לעיניים לעבוד שעות נוספות, אבל את המצפון כדאי להשאיר בבית. קשה שלא לחוש רגשות אשמה כאשר בזמן שאתם נועצים מזלג בדג החביב עליכם, בני משפחתו מביטים בכם בתוכחה מעבר לחלון. למרות זאת, ביקור במסעדה התת ימית הוא חוויה שכדאי לעבור לפחות פעם בחיים, וזה נכון כפליים עבור מי שלא צלל מעודו. קשה לחשוב על מקום מוצלח יותר להציע בו נישואין, והאינטימיות הרבה שמספק המקום הופכת אותו לחביב במיוחד על זוגות, שכן המסעדה לא יכולה להכיל יותר מ-14 סועדים בו זמנית. ומה בתפריט? המסעדה מגישה פיוז'ן מלדיבי-מערבי-אסייתי, שמורכב, כצפוי, מהרבה דגים ופירות ים, לצד מנות מתובלות בקארי וחלב קוקוס. פרטים נוספים באתר האינטרנט. עוד על טיולים לאיים המלדיביים |