חלפו זה מכבר הימים שבהם ארוחת בוקר בבית קפה היתה חייבת להכיל שתי ביצים, סלט ירקות קצוץ, גבינות (לפחות אחת לבנה והשנייה צהובה), חמאה באריזה זעירה, מיץ תפוזים וסלסלת לחמניות. כל זה טוב ויפה (וגם טעים), אבל בתל אביב, העיר שמתחדשת כל הזמן, ארוחת בוקר לא רק שאינה חייבת להיות "ישראלית", היא אפילו לא מוכרחה להכיל ביצים. אז הנה חמישה מקומות תל אביביים מוצלחים, שבכל אחד מהם תוכלו ליהנות מארוחת בוקר טעימה במיוחד, כזאת שתשדרג לכם את המשך היום: מנטה ריי מתי? ארוחת בוקר מוגשת בין 9:00 ל-12:00 מה בתפריט? סוגים שונים של אומלטים (כרישה, קישואים, פטריות), שקשוקה עם גבינת חלומי, פרנץ' טוסט עם קרם פרש וקונפי פירות, והמנה האהובה עלי – שתי ביצים עלומות על סלט רוקט וטוסט. ללקק את האצבעות. יש גם מזטים של בוקר, פנקייקים וסלטים.
כמה? רוב המנות (אומלטים, פרנץ' טוסט, שקשוקה ועוד) עולות 44 שקל – המחיר אינו כולל שתייה חמה או מיץ, שעליהם יש לשלם בנפרד. מזט של בוקר- 24-20 שקל למזט. יש גם שתי ארוחות בוקר עסקיות במחיר 63 שקל, הכוללות מיץ תפוזים וקפה – האחת עם שתי ביצים בלוויית סלט קטן ולחם; והשנייה, פנקייקים עם פירות. איפה? רחוב קויפמן 703 (ליד מוזיאון האצ"ל) בוקר שוק במנטה ריי. ארוחת בוקר על חוף הים, בלי שום חציצה או טיילת בטון | צילום: אבי גנור דלאל מתי? ראשון עד חמישי 9:00 עד 12:00, בשישי ושבת יש תפריט בראנץ' מיוחד כמה? המנה הזולה ביותר, סלסלת המאפים – 38 שקל; היקרה ביותר, המבורגר בקר 220 גר' על בריוש קלוי עם קציפת כמהין, בצל מקורמל וביצת עין – 65 שקל. רוב המנות האחרות בסביבות 44 שקל. איפה? רחוב שבזי 10, טלפון: 03-510-9292, אתר אינטרנט אורנה ואלה מתי? ראשון עד חמישי 8:30 עד 12:00, שישי ושבת 10:00 עד 13:00 מה בתפריט? ארוחת בוקר מלאה כוללת משקה חם או קר, סלט ירקות, לחמים ביתיים, לבנה כבשים, זיתים אורגנים ועגבניות, כשאל כל אלה מצרפים ביצים אורגניות או טופו אורגני בצורות הכנה שונות (ביצה בקן בלחם תירס; חביתה עם עגבניות פטה וקשקבל; שקשוקה טופו וכדומה). אפשר ללכת על משהו קטן יותר כמו טוסט או קרואסון שאופים במקום. בסופי שבוע נוספים לתפריט הבוקר פרנץ' טוסט ופנקייק דלעת. כמה? ארוחת בוקר מלאה – 58-56 שקל, טוסט עם שתייה חמה או קרה – 36 שקל, קרואסון ביתי עם שתייה חמה או קרה – 22 שקל. איפה? שינקין 33, טלפון: 03-5252085, אתר אינטרנט נולה אמריקן בייקרי מתי? מ-7:30 עד 16:00. ב-16:00 המטבח נסגר לשעתיים ואז יש רק עוגות ומאפים (שווים בהחלט), מ-18:00 עוברים לתפריט ערב. ארוחת בוקר בנולה אמריקן בייקרי – לצד הביצים תמצאו סלט, האש בראון, בייקון ולחם קלוי | צילום: קרן ביטון כהן מה בתפריט? ארוחות בוקר (כוללות שתייה חמה או קרה) מגוונות ונדיבות: למשל, שתי ביצים, האש בראון, בייקון (או סלמון), סלט, גבינת שמנת ולחם קלוי. או – ביסקיט חצוי ומעליו עגבניה בגריל, בייקון (או סלמון), ביצה עלומה, רוטב הולנדייז וסלט ירוק. אפשרות נוספת – פנקייק עם סירופ מייפל ופירות העונה (או עם בייקון למי שמעדיף מלוח), ולטובת המקפידים: חביתת חלבונים עם סלט ירוק וסלט ירקות. בנוסף, יש כריכים שאחרי שתסיימו אותם תצטרכו לשבת עוד כמה דקות להתאושש – נולה פו' בוי ("ילד עני" בעגה הניו אורליאנסית) הוא בגט עם צלי בקר ברוטב קריאולי, חסה ועגבנייה, עם קולסלאו בצד. מי שמעדיף משהו קטן יכול להסתפק בבייגל (אמריקאי, כמובן) עם חמאה או המאפה שבשבילו אני מוכנה להסתובב באזור חצי שעה בחיפוש אחר חנייה – ביסקיט חם עם חמאה וריבה. כמה? ארוחות בוקר נעות בין 46 שקל ל-62 שקל, כאמור עם שתייה חמה או קרה; כריך פו' בוי – 58 שקל, קפה ומאפה – 20 שקל (ביקסקיט בתוספת של ארבעה שקלים). איפה? רחוב דיזנגוף 197, פינת ארלוזורוב, טלפון: 03-5230527 ביגל אמריקאי עם גבינת שמנת וסלמון בנולה | צילום: קרן ביטון כהן לחם ושות' מתי? כל היום, מ-7:00 עד 18:30 מה בתפריט? ארוחת בוקר כוללת שתייה חמה ומיץ סחוט ומכאן אפשר לבחור בין אופציות שונות: קונטיננטלית המורכבת מלחמים ומאפים; ארוחת בוקר מלאה עם שתי ביצים, סלט ירקות, לחמים, מאפים ושלוש פנכות לבחירה (טחינה, סלט טונה, פטה, שמנת ועירית ועוד); בורקס ושות' – שני בורקסים עם ביצה קשה, מלפפון חמוץ, זיתים, טחינה, לבנה ועגבניה מרוסקת. יש גם אופציה טבעונית מפתיעה של מסבחה שעועית לימה, ירקות וסלסלת לחמים. הכריכים כאן נהדרים, עם שילובים שיעיפו אתכם היישר לצרפת, משם הגיע הקונדיטור דורון לורן, כמו למשל כריך של גבינת ברי עם חמאת שום ואגוזי מלך, אגס ורוקט. כמה? ארוחות בוקר (כאמור, עם שתייה חמה ומיץ סחוט) מ-36 שקל עד 48 שקל. כריכים מ-28 שקל עד 34 שקל. מנה של גרנולה ביתית עם יוגורט באפלו, סלט פירות ודבש בתוספת שתייה חמה או מיץ סחוט – 44 שקל. איפה? בן יהודה 128, פינת בן גוריון, טלפון: 03-6247100 בתמונה הראשית: פנקייקס במנטה ריי | צילום: אבי גנור |