תפריט עמוד

ארוחות בוקר בתל אביב – המומלצות שלנו

שתפו:

ביצים עלומות על סלט רוקט, מסבחה של שעועית לימה, שקשוקה טופו - תל אביב עברה זה מכבר מארוחות בוקר סטנדרטיות לשילובים הרפתקניים וטעימים להפליא. הנה חמישה מקומות נהדרים לארוחת בוקר תל אביבית, וגם מי שמעדיף שתי ביצים וסלט קצוץ לא יתאכזב

פורסם 8.8.15

חלפו זה מכבר הימים שבהם ארוחת בוקר בבית קפה היתה חייבת להכיל שתי ביצים, סלט ירקות קצוץ, גבינות (לפחות אחת לבנה והשנייה צהובה), חמאה באריזה זעירה, מיץ תפוזים וסלסלת לחמניות. כל זה טוב ויפה (וגם טעים), אבל בתל אביב, העיר שמתחדשת כל הזמן, ארוחת בוקר לא רק שאינה חייבת להיות "ישראלית", היא אפילו לא מוכרחה להכיל ביצים. אז הנה חמישה מקומות תל אביביים מוצלחים, שבכל אחד מהם תוכלו ליהנות מארוחת בוקר טעימה במיוחד, כזאת שתשדרג לכם את המשך היום:

מנטה ריי
מנטה ריי היא אחד המקומות החביבים עלי בתל אביב לארוחת בוקר, לא רק בגלל האוכל (והוא מוצלח מאוד), אלא בעיקר בגלל המיקום. על חוף הים, ממש על החוף, לא במרחק טיילת בטון ממנו, בקצה הדרומי של הרצועה התל אביבית בואכה יפו, עם נוף ים שאי אפשר לשבוע ממנו גם אחרי שהבטן התמלאה.

מתי? ארוחת בוקר מוגשת בין 9:00 ל-12:00

מה בתפריט? סוגים שונים של אומלטים (כרישה, קישואים, פטריות), שקשוקה עם גבינת חלומי, פרנץ' טוסט עם קרם פרש וקונפי פירות, והמנה האהובה עלי – שתי ביצים עלומות על סלט רוקט וטוסט. ללקק את האצבעות. יש גם מזטים של בוקר, פנקייקים וסלטים.


ביצים עלומות על סלט רוקט במנטה ריי | צילום: אבי גנור

כמה? רוב המנות (אומלטים, פרנץ' טוסט, שקשוקה ועוד) עולות 44 שקל – המחיר אינו כולל שתייה חמה או מיץ, שעליהם יש לשלם בנפרד. מזט של בוקר- 24-20 שקל למזט. יש גם שתי ארוחות בוקר עסקיות במחיר 63 שקל, הכוללות מיץ תפוזים וקפה – האחת עם שתי ביצים בלוויית סלט קטן ולחם; והשנייה, פנקייקים עם פירות.

איפה? רחוב קויפמן 703 (ליד מוזיאון האצ"ל)
טלפון: 03-5174773, אתר אינטרנט

בוקר שוק במנטה ריי. ארוחת בוקר על חוף הים, בלי שום חציצה או טיילת בטון | צילום: אבי גנור

דלאל
במתחם הכולל מסעדה, קונדיטוריה ובית קפה, במקום הכי יפה בשכונת נווה צדק, ההתלבטות הראשונה היא בין המרפסת הפתוחה לפטיו הפנימי. ואחרי שהתיישבתם מגיעה ההתלבטות האמיתית: האם ללכת על משהו בריא (גרנולה), משהו קלאסי (חביתה מביצים אורגניות עם סלט פטריות חם), או משהו קרניבורי (המבורגר עם ביצת עין מעל)? באופן אישי, אנחנו מעדיפים אושר פחמימתי חסר גבולות: סלסלה של לחמים ומאפים טריים וריחניים מהמאפייה הצמודה, בצירוף חמאה, ריבה וממרח שוקולד. ועם כבר להתפרע, אז עד הסוף – כוס בלאדי מארי שתשכיח את רגשות האשם על הדיאטה שנזנחה.

מתי? ראשון עד חמישי 9:00 עד 12:00, בשישי ושבת יש תפריט בראנץ' מיוחד

מה בתפריט?
התפריט מגוון ויצירתי – מסלסלת מאפים טריים, דרך גרנולה עם יוגורט צאן, סלט פירות טריים וקרם פרש ועד פריטטה קממבר ודלעת צלויה.

כמה? המנה הזולה ביותר, סלסלת המאפים – 38 שקל; היקרה ביותר, המבורגר בקר 220 גר' על בריוש קלוי עם קציפת כמהין, בצל מקורמל וביצת עין – 65 שקל. רוב המנות האחרות בסביבות 44 שקל.

איפה? רחוב שבזי 10, טלפון: 03-510-9292, אתר אינטרנט 

אורנה ואלה
מים רבים חלפו בירקון מאז הימים של "גרה בשינקין, שותה בקפה תמר", וגם קפה תמר המיתולוגי נסגר. אבל אורנה ואלה, ממבשרות הגל השינקנאי החדש בימים ההם, לא רק שעדיין נמצאות בשינקין, הן אפילו מגישות את לביבות הבטטה המפורסמות שלהן לצד מנות נוספות, מפתות ומצוינות, שיש בהן הרבה אפשרויות גם לצמחונים וטבעונים. ארוחת הבוקר במקום הנעים הזה, בין אם תשבו לצד החלון המשקיף אל הרחוב או במרפסת האחורית, טעימות מאוד וידידותיות לא רק לחובבי ביצים, אלא גם לאלה שביצים לא עולות להם על הצלחת מסיבות בריאותיות או אידיאולוגיות.

מתי? ראשון עד חמישי 8:30 עד 12:00, שישי ושבת 10:00 עד 13:00

מה בתפריט? ארוחת בוקר מלאה כוללת משקה חם או קר, סלט ירקות, לחמים ביתיים, לבנה כבשים, זיתים אורגנים ועגבניות, כשאל כל אלה מצרפים ביצים אורגניות או טופו אורגני בצורות הכנה שונות (ביצה בקן בלחם תירס; חביתה עם עגבניות פטה וקשקבל; שקשוקה טופו וכדומה). אפשר ללכת על משהו קטן יותר כמו טוסט או קרואסון שאופים במקום. בסופי שבוע נוספים לתפריט הבוקר פרנץ' טוסט ופנקייק דלעת.

כמה? ארוחת בוקר מלאה – 58-56 שקל, טוסט עם שתייה חמה או קרה – 36 שקל, קרואסון ביתי עם שתייה חמה או קרה – 22 שקל.

איפה? שינקין 33, טלפון: 03-5252085, אתר אינטרנט

נולה אמריקן בייקרי
במרכז העניינים הלא ממש פסטורלי של העיר הגדולה – דיזנגוף פינת ארלוזורוב, נמצא אחד מבתי הקפה המקסימים שאנחנו מכירים. הריהוט אקלקטי, כלומר כל שולחן שונה מרעהו ואין אף כיסא זהה. אזורי הישיבה אף הם שונים זה מזה: אפשר לשבת בחוץ, על דיזנגוף, בחלל הפנימי בפנים, על שולחנות מוגבהים מול וטרינת המאפים או בחצר אחורית קטנטנה. השם נולה, ראשי תיבות של ניו אורלינס לואיזיאנה, מעיד על קשריה בעלת המקום לעיר בה גדלה, והאוכל עם טאץ' אמריקאי אבל זהו ממש לא אוכל דיינרים שמנוני ומשמים.

מתי? מ-7:30 עד 16:00. ב-16:00 המטבח נסגר לשעתיים ואז יש רק עוגות ומאפים (שווים בהחלט), מ-18:00 עוברים לתפריט ערב.  

ארוחת בוקר בנולה אמריקן בייקרי – לצד הביצים תמצאו סלט, האש בראון, בייקון ולחם קלוי | צילום: קרן ביטון כהן 

מה בתפריט? ארוחות בוקר (כוללות שתייה חמה או קרה) מגוונות ונדיבות: למשל, שתי ביצים, האש בראון, בייקון (או סלמון), סלט, גבינת שמנת ולחם קלוי. או – ביסקיט חצוי ומעליו עגבניה בגריל, בייקון (או סלמון), ביצה עלומה, רוטב הולנדייז וסלט ירוק. אפשרות נוספת – פנקייק עם סירופ מייפל ופירות העונה (או עם בייקון למי שמעדיף מלוח), ולטובת המקפידים: חביתת חלבונים עם סלט ירוק וסלט ירקות. בנוסף, יש כריכים שאחרי שתסיימו אותם תצטרכו לשבת עוד כמה דקות להתאושש – נולה פו' בוי ("ילד עני" בעגה הניו אורליאנסית) הוא בגט עם צלי בקר ברוטב קריאולי, חסה ועגבנייה, עם קולסלאו בצד. מי שמעדיף משהו קטן יכול להסתפק בבייגל (אמריקאי, כמובן) עם חמאה או המאפה שבשבילו אני מוכנה להסתובב באזור חצי שעה בחיפוש אחר חנייה – ביסקיט חם עם חמאה וריבה.

כמה? ארוחות בוקר נעות בין 46 שקל ל-62 שקל, כאמור עם שתייה חמה או קרה; כריך פו' בוי – 58 שקל, קפה ומאפה – 20 שקל (ביקסקיט בתוספת של ארבעה שקלים).

איפה? רחוב דיזנגוף 197, פינת ארלוזורוב, טלפון: 03-5230527

ביגל אמריקאי עם גבינת שמנת וסלמון בנולה | צילום: קרן ביטון כהן

לחם ושות'
השילוב של לחמים ומאפים מעלפים בטריותם ושדרות בן גוריון, אחת השדרות התל אביביות הכי מקסימות, הופך את הישיבה כאן לתענוג (יש גם שולחנות על המדרכה בצד של רחוב בן יהודה, שבשעת בוקר נהנים מצל). בהתחשב ברעב שלכם על הבוקר, תוכלו לבחור משהו צנוע כמו קפה ומאפה, ללכת על כריך בבאגט, בלחם שאור או בלחמנייה קלה או לבחור בארוחה מלאה עם ביצים וכל השאר. ואחרי האוכל – ישר לחוף הים שנמצא במרחק שלוש דקות הליכה.

מתי? כל היום, מ-7:00 עד 18:30

מה בתפריט? ארוחת בוקר כוללת שתייה חמה ומיץ סחוט ומכאן אפשר לבחור בין אופציות שונות: קונטיננטלית המורכבת מלחמים ומאפים; ארוחת בוקר מלאה עם שתי ביצים, סלט ירקות, לחמים, מאפים ושלוש פנכות לבחירה (טחינה, סלט טונה, פטה, שמנת ועירית ועוד); בורקס ושות' – שני בורקסים עם ביצה קשה, מלפפון חמוץ, זיתים, טחינה, לבנה ועגבניה מרוסקת. יש גם אופציה טבעונית מפתיעה של מסבחה שעועית לימה, ירקות וסלסלת לחמים. הכריכים כאן נהדרים, עם שילובים שיעיפו אתכם היישר לצרפת, משם הגיע הקונדיטור דורון לורן, כמו למשל כריך של גבינת ברי עם חמאת שום ואגוזי מלך, אגס ורוקט.

כמה? ארוחות בוקר (כאמור, עם שתייה חמה ומיץ סחוט) מ-36 שקל עד 48 שקל. כריכים מ-28 שקל עד 34 שקל. מנה של גרנולה ביתית עם יוגורט באפלו, סלט פירות ודבש בתוספת שתייה חמה או מיץ סחוט – 44 שקל. 

איפה? בן יהודה 128, פינת בן גוריון, טלפון: 03-6247100

בתמונה הראשית: פנקייקס במנטה ריי | צילום: אבי גנור

 

יפו החדשה ישנה

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: