תפריט עמוד

מיקונוס – האתרים שאסור להחמיץ

שתפו:

האי מיקונוס משתייך לאיים הקיקלאדיים, שאליהם משתייך גם האי סנטוריני. כמו כל האיים הקיקלאדיים, גם מיקונוס נראה כאילו נלקח מתוך גלויה של אי יווני – בתים מסוידים בלבן עם תריסי עץ כחולים, רחובות מרוצפים באבן, כנסיות לבנות עם כיפות כחולות. למרות הארכיטקטורה המסורתית, האווירה במיקונוס היא קוסמופוליטית, והאי, שנחשב לאחד מהיוקרתיים באיי יוון, מושך בליינים רבים ואוהבי מסיבות ונחשב גם ליעד פופולרי בקרב הקהילה הגאה. לצד אלה, האי חביב מאוד על זוגות בירח דבש, הודות לריכוז גבוה במיוחד של מלונות יוקרה מעוצבים להפליא. החנויות שנמצאות בבירת האי חורה (Chora), המכונה גם מיקונוס טאון, מחזקות את התדמית היוקרתית, וכוללות חנויות אלגנטיות של מעצבי אופנה בינלאומיים שנדיר למצוא באיי יוון.

לקריאה נוספת:


רחוב בעיר העתיקה של מיקונוס. סמטאות מרוצפות אבן ובתים מסוידים בלבן עם תריסים תכולים

מרבית האטרקציות במיקונוס מרוכזות בעיר הבירה, ומלבדה, מוקד המשיכה המרכזי הוא החופים החוליים היפים. שלא כבאיים יוניים אחרים, לא תמצאו פה נופים הרריים ירוקים שמזמינים לטיולים ארוכים בטבע, אבל אם אתם מחפשים חופשה באי יווני יפהפה, שכוללת רביצה בחופים, שתייה של קוקטיילים בבר אופנתי מול שקיעה מרהיבה, אוכל משובח, לינה במלונות בוטיק מעוצבים והרבה בילויים, מיקונוס הוא בהחלט בחירה מצוינת.

נופי מיקונוס

העיר מיקונוס

כורה (Chora), בירת מיקונוס, היא לא בדיוק כרך גדול, כי אם עיר קטנה וציורית הבנויה בסגנון ציקלאדי טיפוסי, ונראית כמבוך של סמטאות צרות ומרוצפות באבן עם בתים מסוידים בלבן. עם זאת, לא מדובר בעיירה יוונית טיפוסית – האווירה בבירת מיקונוס היא קוסמופוליטית, והרחובות משובצים בחנויות קטנות, בוטיקים יוקרתיים של מעצבים בינלאומיים, גלריות לאמנות, בתי קפה, ברים מסוגננים ומסעדות משובחות.


טחנות הרוח המפורסמות של מיקונוס הן אחד המקומות הטובים ביותר לצפות בשקיעה

בנוסף לשיטוט מהנה ברחובות, מציעה בירת מיקונוס כמה מוקדי עניין. עם הבולטים שבהם ניתן למנות את טחנות הרוח שהפכו לאחד מסמלי האי. הטחנות נמצאות בחלק המערבי של העיר עוד מהמאה ה-16, והחיטה שטחנו בהן היוותה חלק חשוב בכלכלת האי. היום אזור טחנות הרוח הוא אחד המקומות הפופולריים ביותר בעיר לצפייה בשקיעה. אטרקציה נוספת היא רובע ונציה הקטנה, בחלק המערבי של העיר. למרות השם, לא תמצאו פה תעלות. השכונה קיבלה את שמה הודות לבתים הימי ביניימיים הדו-קומתיים, שניצבים ממש על קו המים ומתהדרים במרפסות עץ צבעוניות. השכונה משובצת בשפע של בתי קפה, מסעדות וברים שמגישים קוקטיילים צבעוניים, וכמו טחנות הרוח, גם זהו יעד פופולרי לצפייה בשקיעה.


רובע ונציה הקטנה בכורה, בירת מיקונוס. בתים עם מרפסות צבעוניות על קו המים

חוויה מסוג אחר תחכה לכם בכנסיית פאנאיה פרפוריטיאני (Panagia Paraportiani), שנחשבת למרשימה מבין כנסיות האי (ויש פה לא פחות מ-400 כנסיות!). בנייתה של הכנסייה הביזנטית הצבועה לבן החלה במאה ה-15, אבל הושלמה רק במאה ה-17. למעשה, זהו מתחם של חמש כנסיות – ארבע מהן סמוכות והחמישית בנויה מעליהן. הכנסייה שוכנת ברובע הקסטרו, העתיק ברבעי העיר.

בירת מיקונוס היא גם ביתם של כמה מוזיאונים מעניינים, שהחשוב בהם הוא המוזיאון הארכיאולוגי. גולת הכותרת כאן היא אוסף מרשים של אגרטלים מהתקופה הפרהיסטורית ועד התקופה ההלניסטית המאוחרת, שעליהם ציורים המתארים סצנות שונות לפרטי פרטים. מוזיאון מעניין נוסף הוא מוזיאון הפולקלור, שבו רהיטים, פסלים, כלי נגינה עממיים, תלבושות ומוצגים נוספים שמלמדים על חיי היום יום באי. גם המוזיאון הימי שווה ביקור, ובו אוסף של מכשירי ספנות וכלי שייט עתיקים.


כנסיית פאנאיה פרפוריטיאני, המרשימה מבין מאות כנסיות באי

הכפר אנו מרה

הכפר אנו מרה (Ano Mera), השוכן במרכז האי כשבעה קילומטרים מעיר הבירה, הוא היישוב השני בגודלו במיקונוס. למרות שהתיירים מגיעים גם לפה, הכפר העתיק שומר על אותנטיות וניתן עדיין לראות את המקומיים מנהלים את שגרת היום יום שלהם. בתי הכפר בנויים סביב כיכר מרכזית גדולה, שבה מתקיים שוק בו נמכרת תוצרת טרייה. הכיכר מוקפת בטברנות אותנטיות, שבהן ניתן ליהנות מאוכל משובח במחירים זולים. מדרום-מזרח לכפר נמצא מנזר פנאיה טורליאני (Panagia Tourliani), מהמאה ה-16. למנזר המסויד לבן צמוד מגדל פעמונים יפה ובחצר הפנימית יש מזרקת שיש.


מנזר פנאיה טורליאני בכפר אנו מרה

האי דלוס

במרחק כשלושה קילומטרים מדרום-מערב למיקונוס נמצא האי דלוס (Delos), שנחשב לאחד מהאתרים הארכיאולוגיים החשובים ביוון, והביקור בו מומלץ ביותר לכל מי שמבקר במיקונוס. האי הזעיר, שהוכרז כאתר מורשת עולמית, עשיר באוצרות ארכיאולוגיים. על פי המיתולוגיה היוונית, לטו, שהיתה המאהבת של זאוס, ילדה בדלוס את התאומים אפולו וארטמיס, והאי נחשב למקום פולחן של אפולו לצד דלפי. בהמשך, תחת השלטון הרומי, דולוס זכה לפריחה מחודשת והיה למרכז מסחרי חשוב. היום מתגוררים באי רק תושבים ספורים, אבל תיירים רבים מגיעים אליו מדי יום כדי להתרשם מהאתר הארכיאולוגי הכולל את המתחם הקדוש, שם היו מקדשיו של אפולו ומקדש ארטמיס, את רובע האריה, שבו יש פסלי אריות משיש ושם היה מקדש ללטו, ורובע התיאטרון עם תיאטרון רומי לצד מקדשים נוספים.


פסלי אריות באי דלוס, אחד האתרים הארכיאולוגיים החשובים ביוון

החופים של מיקונוס

אחרי בירת מיקונוס, החופים היפים מהווים את מוקד המשיכה העיקרי של האי. מרבית החופים מפותחים, עם מסעדות וטברנות וכן שמשיות ומיטות שיזוף להשכרה. הנה כמה חופים פופולריים במיוחד:

בדרום האי: החופים בדרום מוגנים מהרוח הצפונית ועל כן הם אהובים במיוחד. חוף Platys Gialos פופולרי במיוחד בקרב משפחות. החוף החולי גדוש במלונות, דירות להשכרה, מסעדות וברים, ואפשר לעסוק בו בפעילויות ספורט ימי. מכאן יוצאות סירות לחופים אחרים בדרום האי. קרבתו של החוף לבירת האי ושירות האוטובוסים התדיר המחבר בינו לבין העיר תורמים אף הם לפופולריות שלו. חוף נוסף החביב על משפחות ועל התושבים המקומיים הוא חוף Psarou הסמוך, שגם בו יש שירותי תיירות מפותחים עם מלונות ומסעדות. חוף Paradise נחשב לחוף מסיבות תוסס. בבוקר עוסקים בו בספורט ימי, בערב מתקיימות מסיבות והמועדונים שלאורך החוף מלאים, בעיקר ה-Cavo Paradiso הפופולרי. צמוד לו חוף Super Paradise, החביב במיוחד על קהל של גייז, ובו הרבה מועדונים וברים.


חוף במיקונוס. החופים באי מצטיינים בחול רך ומים צלולים

במזרח מיקונוס: חוף Kalo Livadi הוא אחד החופים הארוכים במיקונוס ויש בו תשתיות מפותחות, כמה טברנות טובות ומלונות קטנים. למרות הפופולריות שלו, בזכות אורכו אפשר למצוא בו בקלות פינה שקטה. חוף kalafati הוא חוף גדול ויפה החביב על גולשים ומוצעות בו מגוון של פעילויות ספורט ימי.

במערב מיקונוס: Agios Stefanos הוא חוף חולי מפותח מאוד ומוגן מרוחות הנוטה להיות עמוס בשל קרבתו הרבה לבירת האי. Ornos הוא חוף תיירותי החביב על משפחות, ובו הרבה מסעדות וברים וגם בית ספר לגלישה. Agios Ioannis הוא אחוף קטן ונעים במרחק כ-4 ק"מ מבירת האי ויש ממנו תצפית יפה על האי דלוס. למרות שמדובר בחוף נוח עם מיטות שיזוף ומסעדה טובה, הוא לא עמוס מדי.

בצפון מיקונוס: זהו אזור יותר שקט ואפשר למצוא בו חופים מבודדים עם אווירה רגועה. חוף Ftelia חביב על גולשי רוח בשל הרוחות שנושבות בו. חוף Panormos הוא חוף ארוך ויפה עם שתי מסעדות, מועדון חוף ומלון. ממזרח לו נמצא חוף Agios Sostis, אחד החופים המבודדים באי. זהו חוף שקט, ללא שמשיות ומיטות שיזוף אבל עם מסעדה טובה.

איפה ישנים במיקונוס?

במיקונוס יש מגוון מלונות לכל טעם וכיס – ממלונות משפחתיים קטנים ועד מלונות של חמישה כוכבים דלוקס עם כל הפינוקים. אנחנו נמליץ כאן על שני מלונות יוקרתיים, ששניהם מתאימים מאוד לזוגות המחפשים חופשה רומנטית ואיכותית.

Santa Marina. מלון יוקרה ששוכן על רצועת חוף פרטית באורנוס. במלון 100 חדרים, סוויטות ווילות, שכולם עברו לאחרונה שיפוץ מקיף. כל החדרים מעוצבים בטוב טעם וכוללים מרפסת פרטית המשקיפה לים, וחלק מהסוויטות והווילות מצוידות בבריכה פרטית. על החוף של המלון ניתן למצוא בר אופנתי ומתוחכם שמציע תפריט פיוז'ן אסייתי, קוקטיילים ודי.ג'יי שמנגן מוזיקת עולם וצ'יל אאוט. בנוסף לבריכת מי ים ובריכת ילדים, יש גם ספא עטור שבחים. אתר המלון


חדר עם נוף לים במלון סנטה מרינה

Cavo Tagoo. מלון הממוקם על צלע הר ומעוצב ככפר ציקלאדי טיפוסי עם בתים חד קומתיים הצבועים לבן ובנויים בארכיטקטורה המסורתית של האיים. העיצוב בתוך החדרים מינימליסטי ומודרני, והם מאובזרים בכל הפינוקים. אחד המקומות שתתקשו להיפרד ממנו היא הבריכה האינסופית, שהקצה שלה נראה כמתמזג עם הים. מעל המים יש דק מעץ עם מיטות שיזוף המקנות את התחושה שהאורחים צפים על פני המים. ליד הבריכה יש לאונג' בר אופנתי עם אקווריום ארוך. המסעדה המצוינת והספא היוקרתי משלימים את החוויה. אתר המלון


הבריכה במלון Cavo Tagoo כמו מתמזגת עם הים הכחול

מידע מעשי על מיקונוס

איך להגיע למיקונוס? מפעם לפעם פועלות טיסות שכר ישירות מנתב"ג למיקונוס בעונת הקיץ. משך הטיסה הישירה – כשעה ו-55 דקות. מלבד זאת, ניתן לטוס מנתב"ג לאתונה ומשם לקחת טיסת המשך למיקונוס (45 דקות) או לשוט במעבורת מנמל רפינה או מנמל פיראוס באתונה. השייט נמשך ב-5-3 שעות, בהתאם לסוג המעבורת.
מתי להגיע למיקונוס? עונת התיירות במיקונוס מתחילה לרוב סביב חג הפסחא, בחודש אפריל, ונמשכת עד סוף חודש אוקטובר. מומלץ להגיע בחודשים אלה שכן בחודשי השנה האחרים מזג האוויר פחות מתאים לבילוי בחופים ואתרי תיירות רבים סגורים, וכמותם גם מלונות ומסעדות. עם זאת, מומלץ להימנע מביקור ביולי-אוגוסט, שיא עונת התיירות, אז חם מאוד, האי עמןס בתיירים וגם המחירים בשיאם. החודשים מאי-יוני וספטמבר-אוקטובר הם המומלצים ביותר.
תחבורה במיקונוס: מיקונוס הוא אי קטן ולא קשה להתנייד בו. בעיר הבירה כורה תנועת עלי רכב פרטיים מוגבלת מאוד והדרך הכמעט בלעדית להתנייד היא ברגל. כדי להגיע לחלקים אחרים של האי, תוכלו לנסוע באוטובוס (יש בעיר שתי תחנות אוטובוס, בדרום העיר ובצפונה, ומהן יוצאים אוטובוסים למוקדי העניין המרכזיים באי. ניתן לקנות את כרטיס הנסיעה אצל הנהג, במכונות אוטומטיות ובקיוסקים. בנוסף, ניתן לנסוע באי במוניות, אבל מספר המוניות באי מצומצם ולעתים תצטרכו להמתין זמן רב עד שתשיגו מונית.

מפת מיקונוס:

המנזרים התלויים של מטאורה

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: