הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד
כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד
אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים ליוון אינם זקוקים לאשרת כניסה.
שגרירות יוון בישראל
כתובת: רחוב דניאל פריש 3 בתל אביב.
טלפון: 03-6953060 03-6094981.
שגרירות ישראל ביוון
כתובת: MARATHONODROMOU STREET 1 PALEO PSYCHICO, אתונה.
טלפון: 30 -210-6719530/1.
איך להגיע
אין טיסות סדירות לסנטוריני, אלא רק טיסות שכר (רק בעונת הקיץ ולא בכל שנה).
אפשר לטוס לאתונה ומשם בטיסה פנימית לסנטוריני.
מעבורות ורחפות מגיעות לסנטוריני מהאיים: איוס, פיראוס, מיקונוס, סלוניקי, כרתים ועוד.
מתי כדאי להגיע
עונת התיירות הרשמית נפתחת באפריל ומסתיימת באמצע אוקטובר. עדיף להימנע מביקור בחודשים יולי-אוגוסט, מאחר ובתקופה זו חם מהרגיל, האי עמוס בתיירים ומחירי הלינה גבוהים במיוחד. עדיף לנסוע בסתיו או באביב, אז האיים פחות צפופים ומזג האוויר נעים יותר.
מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד
לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד
לשכות תיירות
לשכת התיירות הממשלתית היוונית: כתובת: שלום עליכם 5, תל אביב.
אתר לשכת התיירות היוונית
מטבע
אירו
הפרש שעות
אין
תקשורת
הקידומת הבינלאומית ליוון היא 30.
הקידומת לסנטוריני היא 22860.
תחבורה
האוטובוסים באי צפופים מאוד, בעיקר בעונת הקיץ. מומלץ לשכור בפירה מכונית, קטנוע או אופניים, אך יש לנהוג בזהירות רבה כי הכבישים מסוכנים ורבים המקרים שתיירים מעורבים בתאונות.
בין האיים מקשרות מעבורות ורחפות.
לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות
אוכל
האוכל תופס מקום מרכזי בתרבות היוונית ונחשב לחלק מהנאות החיים. הישיבה מסביב לשולחן במסעדה, טברנה או בבית קפה היא מעין טקס המתנהל בשלווה ובנחת. המנות הראשונות נקראות מזדס (Mezedes), תבשילים חמים וקרים המוגשים בצלחות קטנות ומתובלים בצמחי תבלין. המנות העיקריות הן בדרך כלל דגים, מאכלי ים (דיונונים, תמנונים, חסילונים חלזונות וצלופחים) או בשרים על הגריל. הסובלקי הם שישליק כבש או עוף המתובלים בתערובת תבלינים. מומלץ לטעום את הסלט היווני המסורתי (Choriatiki Salata), את הצזיקי (Tzatziki) – יוגורט סמיך מחלב צאן עם מלפפונים קצוצים, שום כתוש ושמן זית, וכמובן – את עלי הגפן הממולאים (Dolmadakia) באורז ועשבי תיבול. המשקאות הפופולריים הם יין, אוזו ורצינה (יין העשוי משרף).
בילויים
בפירה מגוון רחב של מסעדות, ברים, מועדוני ג'אז ודיסקוטקים הפתוחים כל הלילה. מקום טוב לצפות בשקיעה הוא הפאב Franco's המשקיף על הר הגעש. בבאר הג'אז Kira Thira המואר באור נרות מתקיימות מדי פעם הופעות. מופעי מוזיקה עממית ורמבטיקה מתקיימים ב-Santorinia ומי שאוהב לפזז, הדיסקוטק המעוצב Enigma נחשב לאחד הטובים באי. מקומות בילוי נוספים נמצאים במרכזי התיירות של איה וקאמארי. בחוף הגובל עם הכביש הראשי של קאמארי נמצא הקולנוע הפתוח (Kamari Cinema), המציג מדי ערב הקרנות של סרטים חדשים.
עם הילדים
מהנמל הישן של פירה ועד למרכז העיר, במרומי הצוק, מפרידות 587 מדרגות. כדי להקל על הטיפוס וגם בשביל החוויה, אפשר לעלות על גבי פרדות או ברכבל.
בחופי האי ישנן סירות עם דוושה ונחמד גם לשחק בחול השחור ולאסוף אבנים מיוחדות.
אפשר לבקר בפארק המים הקטן הנמצא על החוף בין פריוולוס לפריסה. בפארק שלוש בריכות, מגלשות מים ומגרש משחקים.
כנסיה בכפר איה, המפורסם בשקיעות המרהיבות הנראות ממנו |
הכי רומנטי
לצאת להפלגת שקיעה מסביב ללוע הר הגעש, באחת מסירות המפרש היפות Bella Aurora או Thalassa. במהלך השיט עוצרים לסיור באי הגעשי נאה קאמני ובמעיינות החמים ולוגמים אוזו בתיראסיה.
השקיעות הרומנטיות ביותר נראות מהכפר איה. בכל ערב לקראת השקיעה מתמלאות הסמטאות הציוריות של הכפר בתיירים עם מצלמות שרוצים להנציח את היופי הזה.
אירועים ופסטיבלים
יולי-אוגוסט> פסטיבל הג'אז
בפסטיבל שמתקיים על חוף קאמארי במשך שלושה ימים ביולי-אוגוסט, מופיעים מיטב אמני הג'אז המודרני של יוון.
ספטמבר> פסטיבל המוזיקה הבינלאומי
הפסטיבל נערך במרכז הכנסים ובמסגרתו מופיעים מוזיקאים מכל רחבי העולם.
אטרקציות ואתרים מומלצים
סנטוריני
פירה (Fira)
פירה, על שפת המצוק |
בירת סנטוריני היא אחד ממוקדי המשיכה העיקריים באי. אחת הסיבות לכך היא הנוף המרהיב של לוע הר הגעש הנשקף ממנה, אך זו בוודאי לא הסיבה היחידה. זהו מרכז הבילויים של האי וכאן יש שפע של מסעדות, בתי קפה וחנויות. הארכיטקטורה באי היא תערובת קיקלידית וונציאנית, עם הרבה בתים לבנים וסמטאות צרות. נחמד מאוד לטייל בעיר ולספוג את האווירה, אך יש כמה אתרים שכדאי לבקר בהם, ביניהם המוזיאון הארכיאולוגי, שמציג פסלוני שיש קיקלאדיים, פסלים הלניסטיים ורומיים וממצאים מאקרוטירי, המרתקים שבהם הם ציורי הקיר שהועברו לכאן מהמוזיאון הלאומי באתונה. בעיר גם מספר כנסיות יפות הראויות לביקור.
תירה העתיקה (Thira)
בירת האי בעת העתיקה. באתר יש שרידים הלניסטיים, רומיים וביזנטיים, המרתקים שבם הם המקדש לאפולו, הגימנסיון, האגורה, שהייתה הכיכר הציבורית, מרחצאות רומיים ותיאטרון. מהאתר נשקפים נופים מרהיבים של קאמארי והחוף המזרחי. האתר שוכן על צוק בגובה 270 מטר וניתן לעלות למעלה ברכבל, על גבי פרדות או ברגל.
אקרוטירי (Akrotiri)
אתר העתיקות החשוב ביותר בסנטוריני, בו ניתן להתרשם משרידיה של עיר מינואית עתיקה, שנקברה בהתפרצות הגדולה של הר הגעש במאה ה-15 לפנה"ס. הסברה היא שתושבי אקרוטירי הקדומה צפו את ההתפרצות וברחו, וזאת משום שלא נמצאו במקום שלדים וחפצי ערך. האתר שמור היטב ונמצאו בו בניינים, חלקם דו קומתיים, ציורי קיר מרשימים, גרמי מדרגות ועוד. מרבית הממצאים מאקרוטירי מוצגים במוזיאון הארכיאולוגי בפיר ובמוזיאון הלאומי באתונה. האתר שוכן בחלקו הדרומי של האי.
בקרבת מקום, בקצה הדרום מערבי של האי, מתנשא מגדלור, שממנו נשקפת תצפית פנורמית של הים התיכון וצוקי האי. הדרך אליו מקסימה ועוברת בעיירות קטנות ובחופים מבודדים.
איה (Oia)
כפר אמנים ציורי שמפורסם בשקיעות המרהיבות הנשקפות ממנו. הכפר שוכן בקצה הצפוני של האי ובנוי בסגנון הבניה המסורתי של סנטוריני, עם בתים לבנים וכיפות כחולות, שקועים בגומחות שנחצבו באבן הגעשית. הכפר הוא מקום מפלט שקט מההמולה של פירה, אך לא בשעות השקיעה, אז מציפים אותו המוני תיירים. אחד המקומות החביבים לצפייה בשקיעה הוא הקאסטרו, מצודה ונציאנית בקצה הכפר. בנוסף לצפייה בשקיעה ובנוף הגעשי, אפשר ליהנות כאן מסיור בסמטאות הצרות על הגלריות ובתי הקפה שבהן ומשחיה בנמל אמודי הקטן שנמצא למרגלות איה, או בחוף ארמני המרוחק מעט יותר, אל שניהם מוביל גרם מדרגות תלול.
פירגוס (Pyrgos)
כפר הררי מסורתי, השוכן דרומית-מזרחית לפירה, שבו שרידים של מצודה וונציאנית וכנסיות רבות. בסמוך נמצא מוני פרופיטי איליה, מנזר ששוכן על ההר הגבוה בסנטוריני, הר פרופיטיס איליאס. מהמנזר, שהוקם בתחילת המאה ה-18, נשקפים נופים מרהיבים ויש בו מוזיאון לפולקלור.
מסריה (Messaria)
כפר יפה נוסף, במרכז האי, שידוע ביקבים שבו. כאן מיוצר היין המפורסם של סנטוריני. אחד האתרים המעניינים בכפר הוא אחוזת ארגירו, הממוקמת בבניין מפואר מ-1888 ששופץ לאחרונה.
חופים
בסנטוריני ישנה רצועת חופים באורך שמונה קילומטרים. המפורסמים שבהם הם חופי החול השחור והגס, כמו חוף פריסה (Perissa), שמומלץ לרחצה הודות למים הצלולים שבו ולעובדת היותו מוגן מהרוחות החמות שנושבות באי בקיץ. החוף המרכזי באי הוא חוף קאמארי (Kamari) המפותח, המשתרע לאורך 2 קילומטרים. לאורך החוף יש טיילת תוססת בה מסעדות, מלונות, ברים וחנויות מזכרות. גם בקאמרי החוף שחור וגס והמים צלולים, ומי שלא מסתפק בזה ייהנה ממגוון אפשרויות ספורט המים שבמקום. חופים מומלצים נוספים הם החוף האדום והחוף הלבן שליד אקרוטירי. החוף הלבן מרוחק למדי ולכן שליו. החוף האדום ידוע בצבע הייחודי של החול, תערובת של אדום ושחור, ומציע נוף מדהים.
המיוחדים של מסע אחר
המלצות מסע אחר על אתרים יחודיים ומקומות שונים מהמסלול הרגיל
שייט בנאה קאמני (Nea Kameni), פלאה קאמני (Palea Kameni) ותיראסיה (Therassia)
אחת החוויות שאסור להחמיץ בביקור בסנטוריני היא השיט היוצא ללוע הר הגעש והמעיינות החמים שלידו. סיורי שיט יוצאים מפירה. הסירות עוגנות באי נאה קאמני, שם מטפסים לעבר הלועות הגעשיים. חלק מהטיולים ממשיכים לפאליה קאמני שם טובלים במעיינות החמים, ולתיראסיה, האי שהופרד מסנטוריני בהתפרצות געשית שאירעה ב-236 לפנה"ס.
איים נוספים באזור
מיקונוס
יש ביוון איים יפים יותר ממיקונוס, אך למרות זאת זהו אחד האיים הפופולריים ביותר ביוון. סוד הצלחתו של האי טמון בטחנות הרוח המשוות לו מראה מיוחד, בבתי הקוביה הצבועים לבן ובעיקר בחיי הלילה הסוערים שבו.
עיר הבירה, מיקונוס (כורה), היא עיר נמל מלאת קסם – סמטאות צרות, בתים צבועים לבן עם מרפסות צבעוניות ושפע של חנויות וגלריות. אחד המוקמות המיוחדים לשוטטות נעימה הוא "ונציה הקטנה" – המקום נקרא כך מאחר והבתים בו, הצבועים בצבעים עזים, בנויים ממש על שפת המים.
המבנה המרשים ביותר באי הוא כנסיית Panagia Paraportiani. מדובר למעשה במספר כנסיות קטנות שמוזגו יחד למבנה אחד, לא סימטרי.
בקרבת הנמל נמצא המוזיאון הארכיאולוגי, בו יש ממצאים מהאיים מיקונוס ודלוס: פסלי שיש, קרמיקה ותכשיטים. מוזיאונים נחמדים נוספים הם מוזיאון הים האגאי בו דגמים של ספינות עתיקות ומוצגים נוספים הקשורים לים האגאי.
באי יש כמה חופים מצוינים, בעיקר בדרום האי. חוף Elia הוא חוף חולי נהדר ופופולרי מאוד, אליו ניתן להגיע בקלות ממיקונוס בתחבורה ציבורית. בסמוך לחוף יש פארק מים. חוף Psarou היפה מציע מגוון אפשרויות ספורט מים. חוף Super Paradise הוא חוף יפהפה עם מי קריסטל, הפופולרי בעיקר בקרב גייז.
איוס
מומלץ לצאת לטיול יום, במעבורת או רחפת, לאי איוס. באי נופים ציוריים, חופים חוליים, מצודה ונציאנית, נמל קטן, כנסיות מכוסות כיפה ובתים לבנים. חיי הלילה אינטנסיביים, עם שלל מסיבות פרועות ופאבים איריים. בירת האי כורה בנויה בסגנון קיקלדי אופייני – בתים לבנים, כנסיות ומצודה ונציאנית. החוף הפופולרי ביותר באי הוא Mylopotas. זהו חוף חולי זהוב שאורכו כקילומטר, לאורכו טברנות ובתי מלון והוא עמוס בעיקר בצעירים.
נאקסוס
זהו האי הקיקלאדי הירוק והפורה ביותר. בניגוד למיקונוס ולאיוס, כאן אין חיי לילה סוערים, אך אם אתם מחפשים שלווה תמצאו אותה בשפע. החופים כאן יפים, ומפתה לבלות בהם כל היום, אבל כדאי לבקר גם בפנים האי. שפע של מסלולי הליכה בין הרים ועמקים ירוקים יחכו לכם שם. בירת האי היא Chora. החוף של Chora עמוס במסעדות וברים ומאחורי קו המים שוכנת העיר העתיקה העמוסה סמטאות צרות ומפותלות. כדאי לבקר במוזיאון הארכיאולוגי, בקתדרלה הקתולית ובטירת Sanoudos עם המגדל העגול. מחוץ לעיר כדאי לבקר בכפרים הציוריים שבפנים האי. באי כמה חופים נפלאים, בהם חוף Agios Georgios החולי והפופולרי שמתאים לחובבי ספורט ימי. חוף שקט יותר הוא Orkos. הארזים שבחוף והיותו מורכב מהרבה חופים קטנים תורמים לתחושת השלווה שבו.