תפריט עמוד

מידע מעשי לזמביה

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים לזמביה זקוקים לאשרת כניסה למדינה, אותה ניתן לקבל עם ההגעה בשדה התעופה או במעברי הגבול היבשתיים.
לזמביה אין נציגות בישראל ולישראל אין נציגות בזמביה. במקרה הצורך יש לפנות לשגרירות ישראל בניירובי, קניה:
כתובת: Bishop Road, Nairobi
טלפון: 254-20-2716805
דואר אלקטרוני: info@nairobi.mfa.gov.il


איך להגיע
אין טיסות ישירות מישראל לזמביה.
אפשר להגיע לשדה התעופה בלוסקה עם חברת אתיופיאן איירליינס, דרך אדיס אבבה, או בטיסה ממגוון יעדים אחרים באפריקה. חלק מחברות התעופה מפעילות גם טיסות לליווינגסטון (מפלי ויקטוריה).

דרך היבשה
מעברי הגבול היבשתיים של זמביה פתוחים לתנועת מכוניות ואפשר להגיע לזמביה מכל המדינות הסובבות אותה: בוצוואנה, מלאווי, מוזמביק, נמיביה וזימבבווה.

אוטובוס
שירות אוטובוסים מקשר בין מבחר יעדים באפריקה לזמביה.
דרום אפריקה – חברת האוטובוסים City to City מפעילה מדי יום אוטובוס בין יוהנסבורג ללוסקה (26 שעות נסיעה). חברת Translux מפעילה אוטובוס בקו זה פעמיים בשבוע.
ישנו קו אוטובוס היוצא פעמיים בשבוע מלוסקה אל דאר- א – סאלאם, בירת טנזניה, אך הוא לא תמיד אמין.
 


מתי להגיע
בזמביה יש שלוש עונות: בעונה היבשה (אמצע אפריל עד אוגוסט) הטמפרטורות צונחות בלילה, אך הנוף ירוק ורענן. העונה החמה (ספטמבר עד אמצע נובמבר) היא הזמן הטוב ביותר לטיולי ספארי כיוון שהצמחייה בעונה זו מועטה. העונה הרטובה (אמצע נובמבר עד אמצע אפריל) היא אידיאלית לצפייה בציפורים.
 


חיסונים ובריאות
טרם הנסיעה מומלץ לפנות ללשכות הבריאות המחוזיות ולקבל את החיסונים הנדרשים. בעת הנסיעה חשוב להצטייד בפנקס החיסונים.
הסיכונים הם: מלריה, קדחת צהובה, כולירה ,טיפוס ואיידס.

היגיינה – מומלץ לשתות מים מינרלים ולשטוף היטב את הפירות והירקות טרם אכילתם.
 


ביטחון
יש להימנע מלהסתובב לבד באזורים נידחים או חשוכים ולהימנע מלענוד תכשיטים יקרי ערך. כרטיסי טיסה ודרכונים מומלץ להשאיר בכספת המלון או באכסניה. במקביל יש להצטייד בצילומי הדרכון וכרטיס הטיסה. במקרי שוד/תקיפה יש לפנות למשטרת התיירות או לכל תחנת משטרה קרובה.

 

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

לשכת תיירות
אתר לשכת התיירות של זמביה
 


מטבע
המטבע בזמביה נקרא קוואצ'ה, אך בשל האינפלציה הגבוה בזמביה, בחלק מהמקומות מצטטים את המחירים בדולר אמריקאי. יש לשים לב לכך.
אפשר להחליף כסף בערים הגדולות בבנקים או אצל חלפנים מורשים. בסניפי בנקים גדולים ישנם כספומטים ומחזיקי כרטיס אשראי ויזה יכולים למשוך כסף.
במרבית המקומות יקבלו תשלום בדולר אמריקאי או בראנד דרום אפריקאי.
 


הפרש שעות
זמביה מאחרת את שעון ישראל בשעה אחת.
 


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של זמביה היא 260.
 


תחבורה

אוטובוס
המרחקים הגדולים בזמביה והכבישים המשובשים יכולים לעייף אפילו את המטיילים הקשוחים ביותר.
התחבורה הציבורית מקשרת בין כל היעדים הראשיים במדינה. לפני שעולים על אוטובוס או מיניבוס כדאי לבדוק האם יש לו שעת יציאה קבועה, או האם האוטובוס יוצא רק כאשר הוא מתמלא.
ישנן כמה חברות המתפעלות אוטובוס אקספרס למבחר יעדים. הם לרוב נוחים יותר ומהירים יותר. במקומות המרוחקים התחבורה הציבורית היחידה שקיימת היא במשאיות או טנדרים.

מכונית
בלוסקה ולווינגסטון פועלות מספר חברות להשכרת רכב, אך השכרת רכב בזמביה היא יקרה. אם מחליטים לשכור רכב, עדיף לשכור רכב 4X4 בשל הכבישים המשובשים.

 

אטרקציות ואתרים מומלצים

לוסקה (Lusaka)
בירתה של זמביה היא עיר קטנה. חלקה מודרנית וחלקה אפריקאי מסורתי. דוכני שווקים מאובקים לרגלי בניינים בעלי מראה סובייטי הם מראה שכיח בעיר.
בלוסקה אין אמנם אטרקציות תיירותיות אך יש בה אווירה תוססת ומאוד אפריקאית.
השווקים של לוסקה תוססים ומעניינים. מלבד אווירה אפשר למצוא הכל החל מאוכל ובגדים וכלה באמנות מקומית. כאשר אתם מסתובבים בשווקים שימרו היטב על הארנקים שלכם.
המוזיאון הלאומי הוא המקום לקבל התרשמות טובה על זמביה בעבר ובהווה. יש כאן תערוכות של אמנות עכשווית מזמביה לצד תערוכות אתנוגרפיות וארכיאולוגיות. אל תחמיצו את התצוגה העוסקת בכישוף.
פארק הזוחלים קלימבה נמצא מצפון-מזרח לעיר ומלבד תצוגה טובה של קרוקודילים ונחשים, זהו גם מקום נחמד לשבת בו עם בירה וסנדביץ' טוב. ההגעה לכאן אפשרית רק עם רכב 4X4.
הפארק הסביבתי מונה וואנגה (Munda Wanga) – בפארק הזה עוסקים בשיקום בעלי חיים והכנתם לחזרה לטבע. בפארק אפשר לראות את רוב מגוון בעלי החיים והצמחים של זמביה כולל צ'יטות ואריות. מלבד בעלי חיים המבקרים בפארק יכולים להינות מבריכה, באר וגרילים לברביקיו (Braai). הפארק נמצא כ-16 ק"מ מדרום למרכז לוסקה.
 


ליווינגסטון ומפלי ויקטוריה (Livingston & Victoria Falls)
החוקר הבריטי דיוויד לווינגסטון הגיע למפלים האדירים של נהר הזמבזי בשנת 1855 וקרא להם על שם מלכת אנגליה, ויקטוריה. אך בשפה המקומית הם נקראים מוסי-אואה-טוניה (Mosi-oa Tunya), העשן הרועם (The smoke that thunders).
בשל חוסר השקט בזימבבווה השכנה, הוסתה תנועת התיירים רובה ככולה לליווינגסטון ולצד הזמבי של המפלים, דבר שהביא לפריחה באזור. בעיירה עצמה יש מבחר של מלונות, מסעדות וברים לכל רמות התקציב, ולאורך הנהר ישנו מבחר של לודג'ים ואתרי קמפינג.
הפארק הלאומי מוסי-אואה-טוניה – זהו הפארק המקיף את הצד הזמבי של מפלי ויקטוריה. מרכז המבקרים מציג את החי והצומח, הגאולוגיה והתרבות של האזור. לידו נמצא שוק של חפצע נוי ואמנות המגיעים לכאן מכל רחבי אפריקה. רשת של שבילי הליכה נעימים ולא קשים מובילה דרך הצמחייה העבותה אל מספר נקודות תצפית על המפלים המהריבים.
אחרי שראיתם את המפלים, הגיע הזמן לבחור בין מגוון רחב של פעילויות מעוררות אדרנלין המוצעות לבקרים כאן. החל מטיסה נופית מעל המפלים, דרך טיולי ספארי, קפיצת בנג'י מהגשר העובר מעל הנקיק, עליו עובר הכביש לעיירה מפלי ויקטוריה בזימבבווה, או רפטינג אתגרי בנהר הזמבזי.
 


הפארק הלאומי דרום לואנגווה (South Luangwa National Park)
הפארק הלאומי דרום לואנגווה נחשב לפארק הטוב ביותר בזמביה ואחד היפים באפריקה כולה. מגוון בעלי החיים בפארק רחב. אימפלות ובאפלו משוטטים במרחבים הפתוחים, נמרים צדים ביערות, עדרי פילים עושים את דרכם באזורי הביצות והיפופוטמים שוחים בנהר לואנגווה.
הכפר מפואה (Mfuwe) בו יש חנויות, תחנת דלק ושוק, נמצא כ-1.8 ק"מ משער מפואה, הכניסה הראשית לפארק, מעבר לגשר החוצה את נהר לואנגווה. כאן יש מבחר של לודג'ים ואתרי קמפינג במחיר שווה לכל נפש.
כדאי להגיע לפארק בין מאי לאוקטובר. בין נובמבר לאפריל רוב חלקי הפארק בלתי נגישים ורוב מקומות הלינה במקום סגורים.
 

שתפו: