הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד
כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד
אשרות ושגרירויות
ישראלים אינם זקוקים לאשרה כדי להיכנס לוותיקן (או לאיטליה). הנציגות המטפלת היא שגרירות ישראל ברומא (ראו תיק מידע איטליה).
איך להגיע
מגיעים לרומא, בירת איטליה (בטיסות יומיות של חברת אל על או אלאיטליה). מדינת הוותיקן נמצאת בגדה המערבית של נהר הטיבר ואפשר להגיע אליה ברגל, באוטובוס, במונית או ברכבת תחתית.
מתי כדאי להגיע
באתרים העיקריים של הוותיקן צפוף תמיד, אבל בקיץ ובחגי הנוצרים, בעיקר בחג הפסחא החל בסביבות חג הפסח שלנו, הצפיפות גדולה במיוחד. עדיף להגיע בסתיו או באביב, כשמזג האוויר נוח ומעט פחות צפוף.
אטרקציות ואתרים מומלצים
עיר הוותיקן
עיר הוותיקן גדושה אתרים מרתקים לחובבי דת ואמנות. כיכר סן פייטרו הוקמה במאה ה-17 בעיצובו של האדריכל הנודע ג'ובאני לורנצו ברניני. זוהי כיכר אליפטית רחבת ידיים המוקפת באכסדרות עמודים דוריים, ובמרכזה אובליסק מצרי המתנשא לגובה של 25 מטרים. כנסיית סן פייטרו המרהיבה, שחזיתה בארוקית. זוהי הכנסייה החשובה ביותר בדת הקתולית והמבנה המרכזי בוותיקן. חלל הכנסייה עצום ומרשים מאוד והיא יכולה להכיל עד 60,000 איש. הכנסייה מכילה אינספור חפצי אמנות יקרי ערך, בהם פסלים, ציורים, איקונות, ויטראז'ים וקברים מעוטרים – על פי המסורת, באחד מהם קבור פטרוס הקדוש, אחד מ-12 השליחים של ישו.
בזיליקת סנטה מריה מאג'ורה נבנתה במאה החמישית לספירה (חזיתה הנוכחית היא מהמאה ה-18). קירותיה ותקרתה של הקפלה הסיקסטינית ההדורה מעוטרים בפסלי ובציורים של טובי אומני רומא, והיא מפורסמת בעיקר בזכות ציור הבריאה של מיכאלאנג'לו המכסה את התקרה הקמורה. בזיליקת סן ג'ובני אין לטרנו נבנתה במאה ה-17 לאחר שקודמתה נהרסה בשריפה.
מוזיאוני הוותיקן מציגים חלק מהאוספים העשירים לאין שיעור של הכנסייה הקתולית, וכוללים פסלים, ציורים, עתיקות, מפות ויצירות של רפאל, קאראווג'ו, לאונרדו דה וינצ'י, טיציאן, בוטיצ'לי וציירים מפורסמים נוספים, וכן עתיקות מיוון, מצריים ורומא העתיקות. ספריית הוותיקן מכילה אוסף רחב יריעה של טקסטים היסטוריים. בגני הוותיקן ניתן לטייל בקבוצות מאורגנות בלבד.
למידע נוסף>>