הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד
כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד
אשרות ושגרירויות
ישראלים המבקרים בטרינידד וטובגו לא זקוקים לאשרה.
לטרינידד וטובגו אין שגרירות בישראל.
לישראל אין שגרירות בטרינידד וטובגו. במקרה הצורך יש לפנות לשגרירות ישראל בוונצואלה:
כתובת: Avenida Francisco de Miranda, Centro empresarial la Miranda – Pisco 4, Los Ruices, Caracas, Venezuela
טלפון: 58-212-2394110
דואר אלקטרוני: info@caracas.mfa.gov.il
איך להגיע
אין טיסה ישירה בין ישראל לטרינידד וטובגו.
רוב הטיסות הבינלאומיות נוחתות בטרינידד ואפשר להגיע אליה בטיסה דרך יעדים בארצות הברית וקנדה, או בטיסות דרך לונדון.
גם ההגעה דרך הים אפשרית. ספינות תענוגות גדולות עוגנות בפורט אוף ספיין. כמו כן קו מעבורת מקשר בין טרינידד וטובגו לוונצואלה.
מתי להגיע
בשל מיקומה הדרומי של טרינידד וטובגו, הטמפרטורות במדינה זהות פחות או יותר בכל השנה. הטמפרטורה הממוצעת במשך היום היא 27 מעלות והלחות עומדת על 75% בממוצע.
העונה היחידה בטרינידד וטובגו היא העונה הגשומה, בין דצמבר למאי. עונת התיירות היא בין ינואר למרץ והיא מגיעה לשיאה בפברואר בתקופת הקרנבל.
חיסונים ובריאות
טרם הנסיעה מומלץ לפנות ללשכות הבריאות המחוזיות ולקבל את החיסונים הנדרשים. בעת הנסיעה חשוב להצטייד בפנקס החיסונים.
יש להתחסן בטרם הנסיעה כנגד דלקת הכבד וטיפוס הבטן. במדינה עצמה יש להצטייד בתרסיס כנגד יתושים נוכח המחלות המעוברות בעקיצת יתוש.
חשוב לדעת ששלטונות המקום דורשים להציג חיסון כנגד קדחת צהובה כתנאי כניסה לבאים לתחומם ממדינות נגועות במחלה (ובין היתר ונצואלה).
ביטחון
רמת פשיעת הרחוב במדינה במגמת עלייה בשנים האחרונות. לכן מומלץ לנקוט זהירות ולהימנע במידת האפשר מללכת ברגל בערים לאחר רדת החשכה. יש להימנע מהחזקת סכומי כסף גדולים במזומן, שימוש בפריטי לבוש ותכשיטים יקרים ובמכשירי טלפון ניידים ברחובות, שכן אתם עלולים להפוך למטרה לשוד. במיוחד כדאי להיזהר במרכז עיר הבירה, בנסיעה משדה התעופה ובעת ביקור בחופים מבודדים. כמו כן, לא מומלץ לבקר באזורים הידועים בשיעור פשע גבוה: כלונטילה Laventille, דרום בלמונט South Belmont, הסוואנה The Savannah ודאון טאון פורט אוף ספיין Down Town Port of Spain לאחר שעות החשכה.
על אף שמהומות אלימות אינן נפוצות במקום, יש להימנע מהתקהלויות גדולות והפגנות על רקע פוליטי.
במהלך שנת 2005 היו מספר מקרים של אירועי טרור אשר כללו מטעני חבלה שפוצצו במרכז עיר הבירה. יש לגלות משנה זהירות בהיותכם באזור זה.
מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד
לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד
לשכת תיירות
אתר התיירות הרשמי של טרינידד וטובגו
מטבע
המטבע הוא טרינידד וטובגו דולר. הבנקים יחליפו כמעט כל מטבע זר, אבל על פי רוב תקבלו ערך טוב יותר לדולר אמריקאי או לאירו.
הפרש שעות
טרינידד וטובגו מאחרות את שעון ישראל בשבע שעות.
תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של טרינידד וטובגו היא 1.
תחבורה
בין שני האיים – פעמיים ביום, בבוקר ואחר הצהריים, יוצאת מעבורת מפורט אוף ספיין בטרינידד לסקרבורו בטובגו. השיט לוקח כשעתיים וחצי. בתקופת הקרנבל רצוי מאוד לקנות כרטיסים למעבורת כמה זמן מראש שניתן.
מכונית ואוטובוס
נהיגה עצמית היא דרך נהדרת לתור את האיים. מי שלא רוצה לנהוג בעצמו יוכל להשתמש ברשת התחבורה הציבורית הרחבה הפועלת בשני האיים. האוטובוסים מהווים אמצעי תחבורה מצוין לנסיעה למרחקים ארוכים. לנסיעות קצרות יותר, כדאי להשתמש השירות המוניות שנקרא מקסי-טקסי.
אטרקציות ואתרים מומלצים
טרינידד
טרינידד מושכת אליה אולוסייה מאוד מגוונת של מבקרים. מצד אחד מגיעים אליה חובבי צפרות, חמושים במשקפות, ומצד שני מגיעים לכאן שוחרי מסיבות וקרנבלים.
ואכן לטרינידד יש המון מה להיצע לתיירים מכל הסוגים. אזורי הביצות והיערות הם גן עדן לחובבי טבע ובעיקר לצפרים. ברחבי האי קיימת רשת ענפה של מסלולי הליכה ומסלולי אופניים שמביאים את המטיילים שלהם אל מפלים שוצפים ומפרצים מבודדים. אזור החוף הצפון-מזרחי מרוחק יותר ואינו מתוייר ומציע נופים מרשימים וחופים בתוליים וטעימה מחיי היומיום בטרינידד. בדרום-מערב האי אפשר לחוש את התרבות ההודית שהתמזגה עם תרבויות האי בצורת מקדשים צבעוניים וריחות של קארי הנישאים באוויר.
אי אפשר מבלי להזכיר את הקרנבל המתקיים בפורט אוף ספיין מדי ינואר, שמספק את אחת המסיבות התוססות והצבעוניות בעולם.
טובגו
טובגו, הקטן מבין שני האיים (רק 42 ק"מ מצד לצד) הוא המקום להגיע לתפוס בו שלווה אחרי שעייפתם מן הבילויים והמסיבות של טרינידד.
טובגו מתגאה ביערות גשם, אתרי צלילה מצויינים, מפרצי ים יפהפיים ושמורות טבע. התיירים המגיעים לכאן מתקבלים בשלווה ויכולים לבחור בין מלונות לחוף הים או בתי הארחה קטנים בכפרים בהם צפויים מפגשים עם המקומיים.
לאחר שהוריקן פלורה הרסה בשנת 1963 את המטעים עליהם היתה מושתתת כלכלת האי, החליטה הממשלה להשקיע בתשתיות התיירות בעת שיקום כלכלת האי. היום טובגו עדיין שלווה ושקטה, אך כדאי לבקר בה עכשיו לפני שהמוני התיירים יגלו אותה.