תפריט עמוד

מידע מעשי לטייוואן

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד


לשכות תיירות
לשכת התיירות של טייוואן:
כתובת: 9F, 290 Jungshiau E. Rd., Sec.4, Taipei, Taiwan
טלפון: 886-2-23491500
אתר:  www.taiwan.net.tw 


מטבע
המטבע הנהוג בטייוואן הוא דולר טייוואני חדש.
הכי נוח להמיר דולרים אמריקאים, המתקבלים בקלות בכל הבנקים ומשרדי החלפת כספים. שיעור העמלה על החלפת המחאות נוסעים משתנה ממקום למקום.
 


הפרש שעות
טייוואן מקדימה את שעון ישראל בשש שעות.


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של טייוואן היא 886. 


תחבורה
טיסות פנים מקשרות את הערים הראשיות במדינה. הרכבת נוחה ויעילה. מספר חברות מפעילות אוטובוסים בינעירוניים. ניתן לשכור רכב בערים הגדולות, אך תיירים לרוב מעדיפים לשכור רכב עם נהג מאשר לנהוג בעצמם בטייוואן.
 

 

 

 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות


אוכל
טייוואן מציעה שפע מסעדות ולצדן דוכני אוכל רחוב מצוינים. אפשר לטעום בה מבחר גדול של מאכלים מסורתיים ממטבחי סין השונים לצד מעדנים מקומיים.

המטבח הטייוואני מכיל מאכלים רבים מהמטבח הסיני – של סיצ'ואן, בייג'ינג, יונאן, המטבח הקנטונזי ועוד – וכן השפעות יפניות, כגון השימוש במיסו (משחת פולי סויה מותססים). הדגש הוא על בישול קל ופשוט המנצל את טריותם של המרכיבים הטבעיים בתיבול קליל יחסית. בגלל צפיפות האוכלוסין ושטח האדמה המצומצם הניתן לעיבוד, האוכל המקומי התבסס מאז ומתמיד בעיקר על תוצרת מן הים. חגים ומועדים חשובים מצויינים במאכלים חגיגיים מיוחדים, כמו עוגות הירח ועוגות הצב האדום.

אטרקציות ואתרים מומלצים

טייפה (Taipei)

טייפה 101, המגדל הגבוה בעולם | צילום: בריג'ט  זוויטוסקי

טייפה, עיר הבירה של טייוואן, שוכנת בצפון המדינה. בעבר היה זה אזור חקלאי שקט – מראה שקשה לדמיין כשפוגשים את העיר כיום, כמטרופולין ענק גדוש בגורדי שחקים מזכוכית ופלדה, שדרות רחבות עמוסות רכבים וערפיח. העיר גדלה והתפתחה במהירות במרוצת השנים, והיא מתפרשת על פני 12 רבעים. יש בה מוזיאונים טובים, מקדשים מסורתיים ושפע אינסופי של מסעדות ודוכני אוכל רחוב מפתים במיוחד לחובבי הקולינריה. ואם חשקה נפשכם בקצת שקט משאון העיר, תוכלו למצוא אותו במרחק נסיעה קצר בשולי טייפה או בריאות הירוקות שבשטחה.

המוזיאון המומלץ ביותר בעיר הוא מוזיאון הארמון הלאומי (National Palace Museum). האוסף רחב היריעה כולל כ-700 אלף פריטים מרתקים – מיצירות קרמיקה וברונזה דרך קליגרפיה וספרים נדירים ועד לאמנות פרהיסטורית. דרכו של האוסף אל מקום משכנו במוזיאון לא היתה קלה. במשך כמאה שנה נדד האוסף ברחבי סין מעיר לעיר בארגזים, בניסיון להצילו מבזיזת פולשים למדינה. באמצע המאה העשרים הגיע לבסוף לטייוואן, כחלק מהמאמץ להבריחו מפני הקומוניסטים. בשנות השישים נבנה המוזיאון, אך על אף גודלו הענק מספר הפריטים היה רב מכדי להציג בפני קהל את כל עושרו של האוסף. על כן התערוכות במוזיאון מתחלפות באופן תדיר, כאשר חלקו העיקרי של האוסף מאוחסן בכספות ממוגנות מפצצות החפורות בתוך גבעות תמימות למראה מאחורי המוזיאון.

המוזיאון הלאומי להיסטוריה (National Museum of History) מכיל פריטים רבים מסין ושוכן בלב גני ננהאי (Nanhai). על אף שגודלו מגביל את התפתחותו, התצוגות בו מרשימות ויש תוכניות להוספת אגפים נוספים בעתיד. המוזיאון לאמנויות יפות (Taipei Fine Arts Museum) הוא מהפופולריים בעיר, והיחיד במדינה העוסק באמנות מודרנית. המוזיאון הלאומי של טייוואן (National Taiwan Museum) שוכן במבנה בסגנון הבארוק והרנסנס עם שורת עמודים יווניים, ומכיל תצוגות בנושאי טבע ופולקלור. כדאי לבקר גם במוזיאון לאמנות פולקלוריסטית (Folk Arts Museum), השוכן בבית עץ יפני עתיק ומאחוריו בית תה מקסים בגינה יפה. מרכז התגליות של טייפה (Discovery Center of Taipei) הוא מוזיאון שנפתח ב-2002, ועוסק בהיסטוריה ובהווה של העיר דרך תצוגות המעוצבות באופן מודרני ועתידני.

מקדשים מסורתיים מנקדים את רחובות טייפה. היפה שבהם הינו מקדש לונגשאן
(Longshan Temple) המפואר, שנבנה ב-1738. יש האומרים כי הוא המצודד ביותר מבין כל מקדשי המדינה (כ-5,000 במספרם). מקדש קונפוציוס (Taipei Confucius Temple) ברובע דאטונג מעניין אף הוא, במיוחד ב-28 בספטמבר, אז נחוג בו יום הולדתו של קונפוציוס. אתר מעניין נוסף בעיר הוא היכל הזיכרון לצ'אנג קיי שק (Chiang Kai-Shek Memorial Hall), בזכות הארכיטקטורה הסינית הקלאסית של המבנה.

השאיפה לגעת בשמיים העסיקה מאז ומתמיד את אדריכלי העולם. טייפה 101, האייקון הבולט ביותר בשמי העיר, היה במשך כמה שנים המגדל הגבוה בעולם, עד השלמתו של מגדל בורג' חליפה בדובאי ב-2010. גובהו של המגדל 509 מטרים ומרפסת התצפית שבו מספקת נוף פנורמי מהמם של טייפה.

לחובבי הקניות אין מה לחשוש מחוסר תעסוקה בטייפה. שוק ננמן (Nanmen Market) הוא שוק מסורתי בבניין בן שלוש קומות, לא רחוק מהיכל הזיכרון לצ'אנג קיי שק. שוק הלילה הואסי (Huasi Night Market) מושך תיירים רבים. חנויות כלבו ומרכזי קניות עצומים מפוזרים בכל רחבי העיר.

אם מאסתם בשיטוט ברחובות, צאו להליכה בטבע. במרחק של כחצי שעה נסיעה מהדאון-טאון צפונה נמצא הפארק הלאומי ינגמינגשן, ובו שלל מסלולי הליכה ברמות שונות. בפארק נופים וולקניים, פריחת דובדבן ואזליאה בעונת האביב, 151 סוגי פרפרים, מינים שונים של ציפורים ומעיינות חמים.

שמורה פופולרית נוספת היא שונגשן (Shungshan Nature Reserve), מדרום-מזרח לטייפה. מסלולי הליכה רבים עוברים בה בין נופים מיוערים, מקדשים וארבעה הרים – הר הפיל (Elephant Mountain), אצבע הגברת (Lady Finger), ראש הנמר (Tiger`s Head) וגבעת תשע-חמש (Nine-Five Peak).


שמורת הטבע אלישן (Alishan)
הדימוי של טייוואן מקשר את המדינה עם צפיפות אוכלוסין וערים ענקיות, אך במרכז האי ניתן לפגוש נוף שונה לגמרי בדמות שרשרת הרים נישאים. במרכזה משתרעת שמורת הטבע אלישן (Alishan National Scenic Area), אזור יפהפה וחביב התיירים, בו ישנם נופי הרים ויערות ונחלים מפכים. באזור זה נמצאת הפסגה הגבוהה ביותר במדינה – הר יו שאן (Yushan), המתנשא לגובה 3,997 מטר מעל פני הים.

האטרקציה המרכזית באזור היא "ים העננים" המתרחש לרוב עם זריחה או בשעות הדמדומים. אז ממלאים עננים נמוכים את השטח שבין הפסגות, ויוצרים "שטיח" לבן וצמרירי עוצר נשימה. ללא ספק סיבה טובה מספיק לכוון את השעון לשעה בלתי אנושית בעליל, ולטפס טרם הזריחה לאחת מנקודות התצפית (אחת המרשימות שבהן נמצאת בהר צ'ושאן; Zhushan). העצלנים יכולים לוותר על ההליכה ולתפוס אוטובוס או רכבת לפסגה.

בתחילת המאה העשרים נבנתה באלישן מסילת ברזל שנועדה להעברת העצים שנכרתו במקום. כיום רכבת זו משמשת כאטרקציה תיירותית, במסלולה המקסים בן ה-72 קילומטר מתחנת Chiayi אל תחנת Zhaoping, הכולל כשמונים גשרים בנוף הירוק ו-18 תחנות.


טיינאן (Tainan)
העיר טיינאן שימשה בעברה כבירתה של טייוואן, וכיום הינה העיר הרביעית בגודלה והעתיקה ביותר במדינה. היא שוכנת בחוף המערבי בדרום טייוואן, באזור מישורי פורה. בטיינאן יש אתרים היסטוריים רבים שנשתמרו במהלך הדורות, ריכוז עצום של מקדשים ופסטיבלים בודהיסטיים מעניינים. במאה ה-18 היתה העיר מוקפת חומה בת 14 שערים, אך רובם חרבו כליל. אחת העדויות היחידות היא שרידי השער הדרומי הגדול (Great South Gate).

בשנות העשרים של המאה ה-17 בנו ההולנדים את מבצר אנפינג (Anping Fort). רובו נהרס במרוצת הזמן, פרט לקיר אדום אחד המחובק בידי שורשים פראיים. בסמוך נבנה מגדל תצפית, הפופולרי לצפייה בשקיעה. מוזיאון קטן המוקדש לממצאים מתקופת היישוב ההולנדי נמצא בצ'ינקנלו (Chinkanlou), מבנה ומקדש שנבנו על חורבותיו של מבצר הולנדי עתיק. המצודה הנצחית (Yi Tzai Golden Castle) נבנתה במאה ה-19 ושוחזרה במאה העשרים.

בעיר טיינאן ובסביבתה נטועים מאות מקדשים עתיקים יותר ופחות. מקדש קונפוציוס
(Confucius Temple) נוסד במאה ה-17 ובנוי מ-15 מבנים בצבע אדום עז. מקדש דטיאנהו (Datianhou) ידוע יותר בשמו הציורי "מקדש המלכה הגדולה של גן עדן". המקדש נבנה ה-1684 לכבודה של אלת הים, מטסו, שיום הולדתה (במרץ או אפריל) נחגג במקום בצבעוניות רבה מדי שנה. בנוסף מכבד המקדש את "האיש הזקן מתחת לירח", דמות מיתולוגית המשמשת מעין קופידון טייוואני. מקדש אל העיר (City God Temple) מוקדש לאל של טיינאן, המשמש כמוציא לפועל של העולם התחתון שלאחר המוות. אחד המקדשים העתיקים שהשתמרו במצב הטוב ביותר בעיר הוא מקדש אל המלחמה
(Sacrificial Rites Martial Temple) המרשים. מקדש ההר המזרחי (East Mountain Temple, נקרא גם Dongyue Hall) הטאואיסטי, המקדש לזכרו של קוסינגה (Koxinga Shrine), מזבח גן עדן (Altar of Heaven; Tian Tan) ומקדש קאיוסן (Kaiyusan) מעניינים אף הם לביקור.

מחוץ לעיר, אזור החוף נפלא לחובבי צפרות, ובו ניתן לזהות מינים רבים, במיוחד בין ספטמבר למאי.

כתבה: יעל רגב

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד


אשרות ושגרירויות

ישראלים הנוסעים לטייוואן אינם זקוקים לאשרת כניסה.

נציגות טייוואן בישראל
משרד התרבות והמסחר של טייפה
כתובת: מרכז עזריאלי 1, הבניין העגול, קומה 21, תל אביב
טלפון: 03-6074792

נציגות ישראל בטייוואן
משרד התרבות והמסחר הישראלי בטייפה
כתובת: Suite 2408 24F INT`L Trade Bldg. 333, Keelung Road, Taipei
טלפון: 886-2-27579692
אתר: www.iseco.org.tw/default_eng.htm


איך להגיע
לטייוואן שני שדות תעופה בינלאומיים, המקושרים עם 56 ערים ברחבי העולם. ניתן גם להגיע בהפלגה מיפן וממקאו.


מתי כדאי להגיע
במועדי חגים גדולים המלונות יקרים מהרגיל ועמוסים, וזאת במיוחד בראש השנה הסיני (פברואר), שבו סוגרים רוב בתי העסק במדינה. בין אוגוסט לספטמבר חל חודש הרוחות, ובמהלכו המקומיים נמנעים מטיול במדינה, ועל כן מחיר הטיול בה בתקופה זו של השנה הוא נמוך יחסית.

 

שתפו: