תפריט עמוד

מידע מעשי לדרום קוריאה

אטרקציות ואתרים מומלצים


סיאול (Seoul)

סיאול, עיר הבירה של קוריאה הדרומית, הינה מטרופולין ענק המשמש כביתם של יותר מעשרה מיליון תושבים. היא שוכנת באגן טבעי מוקף הרים וגבעות בדרום-מזרח המדינה, ונחצית לשניים בידי נהר הנגנג (Hangang). אל תתנו לגורדי השחקים, שפע מרכזי הקניות ושלטי הניאון לבלבל אתכם – ביניהם מתחבאים שפע ארמונות, שווקים ואתרים תרבותיים שכדאי לבקר בהם.

במרכז המבקרים הגדול והיעיל של סיאול, שנמצא בבית העירייה, ניתן לקבל שפע מידע, מפות ועזרה, לגלוש באינטרנט, לראות תצוגה על העיר ועוד.

מרכז המבקרים של סיאול
כתובת: בית העירייה, Deoksugung-gil 15, Jung-gu

שדה התעופה הבינלאומי נמצא במרחק של כשישים קילומטר ממערב לעיר, באינצ'ון (Incheon), כשעה נסיעה במידה והכביש אינו פקוק, וקווי אוטובוס מקשרים בינו לבין העיר. הדרך הטובה ביותר לנסוע בתוך העיר היא ברכבת התחתית המצוינת. בכל מקום יש שילוט באנגלית לצד השילוט הקוריאני, שמות התחנות מוכרזות ברמקול בעת הנסיעה גם באנגלית, והקווים מסומנים בצבעים שונים המקלים על הזיהוי.

האתר הפופולרי בעיר הוא שרידי הארמון היפה ביותר מחמשת הארמונות שבשטחה – גיונגבוקונג (Gyengbokgung). הארמון נבנה ב-1395 ושימש כארמונה המרכזי של שושלת Joseon. המתחם משתרע על פני יותר מ-500 אלף מטר רבוע של מבנים מרתקים, שערים מפוארים, בריכות וחצרות, ושומרים בתלבושות מסורתיות. מוזיאון הפולקלור של קוריאה (National Folk Museum) נמצא אף הוא במתחם.

עוד ארבעה ארמונות עתיקים שרדו ברחבי העיר הגדולה: אוסף של בתי ציבור, מגורי המלך וגינה אחורית ובה עשרות אלפי עצים וצמחים פורחים יקדמו את פניכם בארמון צ'נגדקגונג (Changdeokgung) מהמאה ה-15. ארמון דאוקסוגנג (Deoksugung) נמצא ממש בלב הדאון-טאון הסואן של סיאול, ובביקור בו אפשר לראות מפעם לפעם את גורדי השחקים המודרניים של העיר מציצים מאחור. במתחם הארמון יש שלוחה של המוזיאון לאמנות מודרנית וכן תצוגה של אוצרות הארמון. בתקופת הכיבוש היפני הוסב ארמון צ'נגגיונגנג (Changgyeonggung) לאתר נופש ובו גן חיות. הגן נסגר ב-1983 והארמון שוחזר למצבו המקורי. ארמון גיונגהוגנג (Gyeonghuigung) נבנה במאה ה-16 וחלקו נבנה מחדש במאה העשרים לאחר שנהרס בידי היפנים. בסמוך לו נמצא המוזיאון להיסטוריה של סיאול, וגם ארמון דאוקסונג נמצא במרחק הליכה.

למידע נוסף על ארמונות סיאול

שער דונגדמון (Dongdaemun Gate, ובשמו המקורי Heunginjimun) נבנה ב-1396, אם כי המבנה הנוכחי הוא מ-1869. היה זה השער הראשי בחומה שהקיפה את העיר בעבר. ליד השער נערך שוק מסורתי מוצלח ויש גם מרכז קניות מודרני. לחוויה מוצלחת של שוק קוריאני מסורתי, כדאי לבקר בשוק נמדמון (Namdaemun Market). זהו השוק המסורתי הוותיק והגדול במדינה.

כארבעים מוזיאונים פועלים ברחבי סיאול ומוקדשים לשלל נושאים שונים ומשונים, ממדע ואמנות דרך בולים וחקלאות ועד רכבות וינשופים. ישנו אפילו מוזיאון קטן המוקדש לקימצ'י, אותה מנת כרוב חמוץ מותסס הכל כך אהובה על המקומיים! כפר נמסנגול האנוק (Namsangol Hanok Village) הוא מעין מוזיאון פתוח תחת כיפת השמיים בן כ-7,900 מטר רבוע, המאגד בתוכו בתים קוריאניים מסורתיים שהובאו לכאן בשלמותם. הבתים שייכים למעמדות שונים באוכלוסייה, וכוללים ריהוט מקורי. במתחם יש גן מטופח ובריכה, ונערכים בו סדנאות קליגרפיה, משחקים קוריאניים מסורתיים ומופעי נגינה. זהו המקום החביב על תושבי העיר לצילומי חתן-כלה, ובאביב ובסתיו אפשר להציץ בחתונות מסורתיות המתקיימות באתר. המוזיאון הלאומי של קוריאה (National Museum of Korea) נפתח ב-2006 והוא מהפופולריים בעיר. האוסף הענקי כולל 150 אלף יצירות אמנות. כדאי לבקר גם במוזיאון לאמנות של סיאול (Seoul Museum of Art).

ליד הכפר נמסנגון האנוק משתרעת אחת הריאות הירוקות הידועות בעיר, פארק נאמסאן (Namsan). הפארק נקרא על שם הר נאמסאן המתנשא לגובה 265 מטר, שרכבל עולה לפסגתו. בפארק נמצאים גנים בוטניים, אקווריום, ספרייה, מזרקות ומגדל סיאול. מראש המגדל, שגובהו 479 מטר, נשקפת תצפית נפלאה על כל העיר וסביבותיה עד הים הצהוב.

בילויים לא חסרים בעיר הגדולה. Lotte World האהוב הוא פארק שעשועים הכולל שלל מתקנים, מגרש החלקה על הקרח, מוזיאון פולקלור, מופע לייזרים, אגם, מרכז קניות ותהלוכות צבעוניות יומיות. מוזיאון הפולקלור בפארק מכוון לתיירים זרים, וסוקר 5,000 שנה של היסטוריה קוריאנית.

רובע מיונג-דונג (Myeong-dong) הוא מקום נהדר לשופינג, עם שלל מותגים מפורסמים וחנויות כלבו, ומבחר מסעדות מכל סוג וסוג כדי למלא גם את הבטן במהלך קדחת הקניות. רובע אינסה-דונג (Insa-dong) מציע קניות באווירה שונה – יש בו רחוב ראשי אחד ממנו מסתעפות סמטאות רבות, ובהן בתי תה מסורתיים, חנויות עתיקות, כמאה גלריות, מסעדות של אוכל מקומי ובוטיקים מעניינים. כדאי לשים לב לגלריית Hakgojae המתמקדת באמנות פולקלוריסטית ולגלריית האמנות גנה (Gana Art Gallery) ומרכז האמנות גנה. בימי ראשון נסגרים חלק מהרחובות לתנועה והופכים לשוק ענק וצבעוני. אבל אם חשקה נפשכם בשלל מותגים מזויפים פחות או יותר במחירים מושכים, שימו פעמיכם לאיטאוון (Itaewon), חביב התיירים המערביים. זהו ערב-רב של חנויות, מרכזי קניות, מזללות מזון מהיר, חנויות מזכרות, סוכנויות נסיעות ומסעדות. מבחר אדיר של מוצרי אלקטרוניקה אפשר למצוא במרכז הקניות יונגסן (Yongsan Electronic Arcade). הבחירה קשה – מדובר ב-24 בניינים הכוללים ביחד כ-7,000 חנויות.

סיורים שונים יוצאים מסיאול לאתרים בסביבתה, והיעד המפורסם ביותר בהם הוא האזור המפורז בגבול בין שתי הקוריאות, הדרומית והצפונית, המכונה DMZ. רצועת הביטחון הקוריאנית עוברת לאורך 248 קילומטר ורוחבה שני קילומטרים מכל צד של הגבול. היא הוקמה לאחר מלחמת הקוריאות ב-1950, ועל אף שמסך הברזל הוסר ברוב העולם לאחר סיום המלחמה הקרה, היא עדיין עומדת איתן. במקום קיים מוזיאון המציג את היחסים הטעונים בין שתי המדינות, ואפשר לבקר גם בתעלות שדרכן ניסו הצפון קוריאנים להסתנן דרומה. באזור זה ניתן לבקר אך ורק בסיורים מאורגנים. 
 


קיונגג'ו (Gyeongju)
העיירה קיונגג'ו שבמזרח המדינה שימשה כבירת ממלכתה של שושלת סילה (Silla, מ-57 לפני הספירה עד 935 לספירה) במשך כמעט אלף שנה. עברה השתמר בה להפליא ואזוריה ההיסטוריים הוכרזו על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמי. כיום היא משמשת כמעין מוזיאון פתוח מלא בשרידים עתיקים, ובלבה העיר העתיקה הבנויה כולה בסגנון מסורתי, שנעים לשוטט בה ברגל.

במרכז קיונגג'ו נמצא המוזיאון הלאומי (Gyeongju National Museum) ובו שפע מוצגים ועתיקות שנמצאו בעיירה ובסביבתה. חלק מהמוצגים גולשים אל חצר המוזיאון היפה, שבה ניצב גם פעמון המלך סאונגדאוק המפורסם.

המחזה המושך את העין בפארק טומולי (Daereung-won Tumuli Park) הוא צורתן המשונה של יותר מעשרים גבעות עגולות וירוקות המנקדות את נופו. גבעות מיוחדות אלו הן למעשה תלי קבורה של מלכה שושלת סילה, ובאחד מהם (Cheonmachong Tomb) נפערה דלת המאפשרת להיכנס ולהתרשם מהקבר מבפנים. קבר מרתק נוסף הוא Hwangnamdaechong, בו נקברו יחד מלך ומלכה לצד כשלושים אלף פסלים ופריטי זהב. במרחק מה מהפארק ניצב מבנה עתיק הבנוי מ-362 אבנים – מצפה צ'ומסונגדה (Cheomseongdae). המבנה הוקם כמצפה כוכבים במאה השביעית לספירה, כאשר מספר האבנים המדויק מסמל את מספר הימים בשנה לונארית. שני אתרי עתיקות של שרידי מקדשים נמצאים במרכז העיר – מקדש Hwangryongsa, שחרב ברובו, ומקדש Bunhwangsa מהמאה השביעית. במרכז קיונגג'ו משתרעת בריכת אנאפג'י 
(Anapji Pond), שריד נוסף מימי שושלת סילה.

האתר המרתק ביותר, מקדש בולגוסקה (Bulguska), נמצא למעשה במרחק של כ-16 קילומטר מהעיירה. זהו מקדש מרשים, אתר מורשת עולמי והשריד היפה ביותר לאמנות הבנייה של השושלת. המקדש המקורי הוקם בשנת 528, אך במרוצת השנים ידע תלאות רבות, נהרס ונבנה מחדש לא פעם ולא פעמיים. הנוף הנשקף מהמפלס הגבוה נהדר. מכאן מטפסים מעלה, אל הר תוהמסן 
(Tohamsan). בצלע ההר חצוב אתר מורשת עולמי מעניין נוסף, מערת סאוקוראם (Seokguram Grotto). קירותיה מעוטרים בדמויות חצובות ויוצרים מקדש עשוי גרניט הממוקם בגובה של 745 מטר מעל פני הים. בלבו של המקדש ניצב פסל בודהה בתנוחת לוטוס.

מדרום לעיר נמצא הר נאמסאן (Namsan) הקדוש. סביבו ישנם אתרים עתיקים נוספים מתקופת שושלת סילה, ובסלעיו חרוטות דמויות בודהה בנות מאות ואלפי שנים.

למנוחה מהעתיקות כדאי לנסוע לאתר הנופש באגם בומון (Bomun Lake Resort). פרט לאגם היפה תמצאו כאן מפל מלאכותי, ספא, מגרשי גולף, גלריית האמנות Seonjae, אולם אירועים, קולנוע דרייב-אין, את פארק השעשועים "עולם קיונגג'ו" (Gyeongju World), בית מלון ועוד. 
 


הפארק הלאומי סאורקסאן (Seoraksan)
הפארק הלאומי סאורקסאן שבצפון-מזרח קוריאה הדרומית הוא היפה והמפורסם בשמורות הטבע של המדינה. נופו גדוש בצוקי סלע נישאים, וביניהם יערות ומפלי מים, נחלים, מקדשים ומסלולי הליכה מפותלים. בחורף הופך הפארק לארץ פלאות לבנה מכוסה שלג, ואתרי סקי מצוינים פועלים באזור. הסתיו הוא ללא ספק העונה המרשימה לטיול בפארק, עת צבעי האדום-כתום-צהוב המרהיבים של השלכת מהווים ניגוד גמור לצוקים האפורים המרשימים.

בפארק עוברים שלל מסלולי הליכה באורכים שונים – מחצי יום הליכה ועד שלושה ימים כולל לינה בשטח, באוהל או באחת מבקתות המקלט לתרמילאים שבלב הטבע. פרט לנוף הטבעי מצויות בפארק אטרקציות מעשה ידי אדם. ביניהן פסלי בודהה, מקדשים עתיקים ופסלים.

אל הפארק ניתן להגיע באמצעות אוטובוסים מסיאול לעיר הסמוכה סוקצ'ו (Sokcho).  
 

כתבה: יעל רגב 
 

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד


אשרות ושגרירויות

ישראלים הנוסעים לקוריאה הדרומית אינם זקוקים לאשרת כניסה לביקור של עד תשעים יום.

שגרירות קוריאה הדרומית בישראל
כתובת: הסדנאות 4, הרצליה פיתוח
טלפון: 09-9510318

שגרירות ישראל בקוריאה הדרומית
כתובת: 18th Fl. Chenggye 11 Building 149 Seorindong, Jongro-Guseoul, Seoul
טלפון: 82-2-32108500 
 


איך להגיע
מישראל ניתן לטוס לקוריאה הדרומית דרך יעדים שונים באירופה ובאסיה. בשדה התעופה של סיאול נוחתות טיסות פנים בלבד, ואילו טיסות בינלאומיות מגיעות לשדה התעופה אינצ'ון (Incheon), הנמצא כשישים קילומטר ממערב לסיאול. טיסות בינלאומיות מגיעות גם לפוסן ולאי צ'ג'ו.
קווי שיט מקשרים ערים שונות בקוריאה הדרומית עם יעדים ביפן.
 


מתי כדאי להגיע
כדאי לבקר בקוריאה הדרומית בעונות המעבר – האביב (אפריל-מאי) והסתיו (ספטמבר-אוקטובר). בעונות אלו מזג האוויר נעים, והארץ נצבעת בגווני הפריחה או השלכת. עם זאת, באביב עמוסה המדינה בתיירים.
כדאי להימנע מתקופת הקיץ החמה והגשומה. בחורף קר מאוד, ואתרי הסקי במדינה נפתחים לפעילות.
 


חיסונים
יש להתחסן לפני הנסיעה. פרטים בלשכות הבריאות המחוזיות.

 

 

 

 

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

 

לשכות תיירות 
ארגון התיירות של קוריאה הדרומית מפעיל מרכזי מידע לתיירים (TIC, ראשי תיבות של Tourist Information Center) במשרדי ההנהלה של הארגון בסיאול, בשדה התעופה באינצ'ון ובשדה התעופה בפוסן. 

 


מטבע
המטבע הנהוג בקוריאה הדרומית הוא ווֹן.
 


הפרש שעות
קוריאה הדרומית מקדימה את שעון ישראל בשבע שעות.
 


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של קוריאה הדרומית היא 82.
 


 

תחבורה
התחבורה הציבורית בקוריאה הדרומית נוחה ויעילה, והינה הדרך הטובה ביותר לנוע ברחבי המדינה. האוטובוסים מגיעים לכל מקום, ותדירותם תכופה. בסופי שבוע ובחגים לאומיים כדאי להזמין מקום מראש באוטובוסים הישירים. נסיעות ארוכות יהיו נוחות יותר ברכבת. מערכת הרכבות מצוינת ותחנותיהן לרוב משולטות גם באנגלית. בשל יעילותה של התחבורה היבשתית, לרוב אין צורך להשתמש בטיסות פנים.

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות


אוכל

מסעדות המגישות אוכל מערבי לא חסרות בקוריאה הדרומית, אך מומלץ לנסות את חוויית האוכל המקומי – על אף מכשול החריפות.

בארוחה קוריאנית מסורתית מוגשות כל המנות בעת ובעונה אחת, עם בין שלוש ל-12 מנות פתיחה בקעריות קטנות. המצרך העיקרי הוא אורז מאודה (Bap), שהיותו דביק במקצת מאפשרת לאכול פיסות ממנו במקלות אכילה. לעתים מוסיפים לאורז מיני אגוזים וקטניות. לרוב ילווה גם מרק 
(Guk) את האורז. אחד המרקים האהובים הוא מרק עוף (Samgyetang), העשוי מתרנגולת צעירה ממולאת.

בכל ארוחה מוגשת המנה החביבה על הקוריאנים – הקימצ'י (Kimchi). מנה זו הומצאה כנראה בסביבות המאה השביעית כאופציית שימור לזמן ארוך של ירק בתקופת החורף. הקימצ'י מורכב מכרוב חמוץ מותסס במלח ובתבלינים חריפים במיוחד.
 
מנות נוספות במטבח הקוריאני:
Bibimbap –
אורז מאודה עם בשר וירקות ברוטב חריף.
Bulgogi – חתיכות בקר או חזיר במשרה, הנצלות בגריל. נסו גם את הצלעות הצלויות (Galbi).
Jjigae – נזיד חריף המוגש בקערה מחוממת, עשוי לעתים ממרח פולי סויה מותססים.
Naengmyeon – מרק בקר קר עם נודלס.
Juk – דייסת קטניות.
Namul – ירקות מאודים או מטוגנים, המוגשים ברוטב סויה, מלח שומשום, שמן שומשום, שום ועוד.
Jeotgal – פירות ים משומרים במלח.
Jeon – מעין פאנקייק העשויות פטריות, חתיכות דג מיובש, צדפות, דלעת, פלפל אדום ובשר, הטבולות בביצה ובקמח ואחרי כן מטוגנות.
Mandu – כיסוני בצק ממולאים בירקות, בשר או דג. הגרסה הקוריאנית לדים-סאם, אם תרצו. 


פעילויות מיוחדות: סקי
הרים רבים ומרשימים מעטרים את נופה של קוריאה הדרומית ובחורף הם מתכסים במעטפת שלג לבנה, הנפלאה לפעילויות סקי וסנובורד. עונת הסקי במדינה מתחילה בנובמבר ומסתיימת בתחילת מרץ. רוב אתרי הסקי נמצאים במחציתה הצפונית של המדינה. אם אתם כבר בסביבה, שווה לשלב את חוויית השלג הקרה בטבילה באחד המעיינות החמים הטבעיים הרבים ברחבי המדינה.

למידע נוסף:
http://english.tour2korea.com/03Sightseeing/SKI/ski01_01.asp?kosm=m3_7&konum=subm1_1

 

 

 

 

שתפו: