תפריט עמוד

מידע מעשי לפפואה ניו גיני

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים לפפואה ניו-גיני אינם זקוקים לאשרת כניסה מראש (2018).

אין לישראל נציגות בפפואה ניו-גיני. שגרירות ישראל באוסטרליה אמונה גם על פפואה ניו-גיני.
כתובת: 6 Turrana st., Yarralumla, קנברה.
טלפון: 61-2-62154500
קונסול הכבוד של פפואה ניו-גיני בישראל הוא מר יעקב וייס
כתובת: רח' יאיר 18, רמת השרון
טלפון: 03-5498104


איך להגיע
טיסות של חברת התעופה הלאומית אייר ניו גיני ושל חברת התעופה האוסטרלית קוואנטס יוצאות מאוסטרליה, סינגפור, איי שלמה, אינדונזיה, הפיליפינים, הונג קונג ויפן.


מתי כדאי להגיע
אין עונה אחת המתאימה לטיול בכל חלקי פפואה ניו-גיני. ככלל, בין מאי לאוקטובר חלה העונה היבשה ברוב האזורים. התקופה הטובה לצלילה במדינה היא בין מאי לספטמבר.


חיסונים
יש להתחסן לפני הנסיעה וכן ליטול טיפול מונע כנגד מחלת המלריה. פרטים בלשכות הבריאות המחוזיות.


ביטחון
רמת הפשיעה גבוהה במספר אזורים בפפואה ניו-גיני, ובעיקר בבירה פורט מורסבי.

 

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד


לשכות תיירות

לשכת התיירות של פפואה ניו-גיני
כתובת: Pacific MMI Building, Level 5, Champion Pde, Port Moresby
טלפון: 675-3200211
דואר אלקטרוני: info@pngtourism.org.pg


מטבע
המטבע המקומי נקרא קינה (Kina). עלויות המחייה לתיירים גבוהות יחסית לתמורה. לא ניתן למשוך כסף באמצעות כרטיסי אשראי בינלאומיים, וברוב המקומות לא מקבלים תשלום בכרטיס אשראי.


הפרש שעות
פפואה ניו-גיני מקדימה את שעון ישראל בשמונה שעות.


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של פפואה היא 675.


תחבורה
פפואה ניו-גיני מורכבת מקהילות קטנות המפוזרות על פני איים ובאזורים מרוחקים ומנותקים ממערכת הכבישים הדלה. לפיכך רוב התנועה בתוך המדינה נעשית אך ורק באמצעות טיסות פנים, של חברת אייר ניו-גיני וחברות קטנות יותר. המגיעים למדינה בחברת אייר ניו-גיני יכולים לרכוש מבעוד מועד חבילת טיסות פנים במחיר מוזל.
בכבישים המועטים במדינה כדאי לנסוע באמצעות מיניבוסים ציבוריים. לאזורים מסוימים ניתן להגיע באמצעות שיט.

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות


קניות
הפריט החביב על התיירים בפפואה ניו-גיני הוא הבילום (Bilum). אלו תיקים מקומיים העשויים בעבודת יד, מחומרים טבעיים שונים ובדוגמאות המשתנות מאזור לאזור.
כמו כן ניתן לקנות עבודות עץ, כלי עץ, תופים עשויים עץ ומסכות שבטיות.
 


פסטיבלים ואירועים
אוגוסט > פסטיבל הר האגן (Mt Hagen Show)
אחד הפסטיבלים השבטיים הגדולים במדינה, המאפשרים הצצה על ה"סינג-סינג", החגיגות השבטיות המלוות בריקודים, מוזיקה ותלבושות כמיטב המסורות המגוונות והייחודיות של שבטי הרמה השונים.

16 בספטמבר > יום העצמאות ופסטיבל גורוקה
ב-16 בספטמבר חוגגת הארץ כולה את העצמאות שניתנה לה ב-1975 במסגרת חבר העמים הבריטי. פסטיבלים וחגיגות סינג-סינג נערכות בכל חלקי המדינה, כאשר הגדולה שבהן נערכת בעיר גורוקה (Goroka) שברמה. סינג-סינג מפואר זה מושך משתתפים מכל שבטי ההרים, מקושטים בצבעי פנים, אפים מחוררים בנוצה או בענף, עטויים שרשראות וכובעים מסורתיים ועוד ועוד. במקביל מנוצל המפגש הצבעוני לעריכת שוק מלאכות יד מסורתיות ומזון.
 


פעילויות מיוחדות
צלילה
פפואה ניו-גיני מציעה אינספור אתרי צלילה משובחים לאורך חופיה והאיים. פרט לשונית יפהפייה וחיי אוקיינוס עשירים, ישנן סירות וספינות טבועות רבות מימי מלחמת העולם השנייה. אזורים מומלצים לצלילה: מחוז מדנג (Madang), קאוויינג (Kavieng), מילנה ביי (Milne Bay), פורט מורסבי, האי וובולו (Wuvulu Island), קימבה (Kimba), טופי 
(Tufi), וואלינדי (Walindi) ועוד. המים חמימים, ואפשר לצלול לכל אורך השנה.

גלישת גלים
בפפואה ניו-גיני יש מספר אתרים נהדרים לגלישת גלים:
בחוף הולה (Hula), כמאה קילומטר ממזרח לפורט מורסבי, יש גלים טובים בין יוני לספטמבר.
אזור קאוויינג (Kavieng) ואזור וויוואק (Wewak) מספקים חופי גלישה מצוינים מספטמבר עד ינואר.
באזור מדנג עונת הגלישה היא בין נובמבר לאפריל, והגלים אינם מתאימים לגולשים מתחילים. כדאי לנסות את חוף Ulingan שמצפון לעיר מדנג.
 

אטרקציות ואתרים מומלצים

 

 

 

פורט מורסבי (Port Moresby)

פורט מורסבי. כמו ערים רבות במדינות עולם שלישי ניתן למצוא מבנים עלובים לצד בנייני פאר

לפורט מורסבי, עיר הבירה של פפואה ניו-גיני ושער הכניסה של המטיילים למדינה, יצא שם רע. רמת הפשיעה בה גבוהה מאוד, ובשעות החשיכה אין לצאת מפתח המלון. פניה רחוקות מהדימוי של פפואה ניו-גיני הפראית והבתולית – זוהי עיר גדולה וסואנת, לוהטת ולחה בקיץ. פורט מורסבי נמצאת בדרום-מזרח האי גיניאה החדשה, על חוף מפרץ פפואה, במחוז NCD (ראשי תיבות של מחוז הבירה הלאומית).

חלק לא מבוטל מהמטיילים אינם מתעכבים בפורט מורסבי כלל וכלל, ומזמינים מראש טיסת המשך לחלק אחר של המדינה. מקצתם בוחרים לעזוב אותה בדרך היבשה, בהליכה רגלית לאורך טרק הקוקודה (Kokoda Trail). עם זאת, באם יש לכם יום לבלות בבירה, כדאי לפקוד מספר אתרים בה:

בניין הפרלמנט: בניין הפרלמנט של פפואה ניו-גיני מצטיין בצורה ייחודית, המחקה את ה-Haus Tambaran, "בית הרוחות". זוהי מסורת פפואנית שבטית, ולפיה בכל כפר מסורתי במחוז מאפריק (Mafrik) ניצב מבנה גדול המשמש משכן לרוחות הנפטרים, או כמקום מפגש לקהילה. מטיילים המגיעים למדינה מאוסטרליה יוכלו לראות בבירתה קנברה מבנה דומה, השייך לשגרירות הפפואנית בעיר.

המוזיאון הלאומי והגלריה לאמנות: נמצאים בסמוך לפרלמנט על גבעת העצמאות. המוזיאון הלאומי הוא נקודת פתיחה טובה לביקור במדינה, ובו תצוגות אודות הטבע, התרבות וההיסטוריה של פפואה ניו-גיני. המוזיאון כולל פינת חי קטנה, בה מוצגים בעלי חיים מקומיים.

הגנים הבוטניים: פינה ירוקה בלב העיר, ליד האוניברסיטה המקומית. הגנים הבוטניים כוללים טיילת בת שני קילומטרים בצמחיית הג'ונגל, מדשאות, תצוגות על בעלי חיים, חממת סחלבים ועוד.
כתובת: Waigani Drive

שוק גורדונס (Gordons): אחד מהשווקים הגדולים במדינה כולה. תמיד שוקק חיים ופעילות, ססגוני ומעניין. השוק מתקיים ב-Gordon Court Road, פינת רחוב קמרון.
 


מחוז המרכז (Central)
אזור זה משתרע לאורך דרום האצבע הארוכה ששולח האי גיניאה החדשה לתוך הים (או "זנב הדרקון" כמו שהמקומיים מכנים אותו).

במרחק קצר מפורט מורסבי עולה גובה פני השטח ל-600 ויותר מטר ברמת סוגרי 
(Sogeri), בה מתחיל מסלול ההליכה המפורסם במדינה. על אף המרחק הקצר מעיר הבירה, פחות מחמישים קילומטר, התחושה במקום היא אחרת לגמרי. מזג האוויר קריר ונעים יותר, והצבע הירוק שולט. כביש מחבר בין הרמה לבירה, ובדרך כדאי לעצור לתצפית על מפלי רונה (Rouna) היפים. בהמשך הדרך שוכן הפארק הלאומי וריראטה (Varirata National Park), אתר פיקניקים נחמד. לא רחוק נמצאת נקודת ההתחלה של מסלול קוקודה (Kokoda Trail). טרק נודע זה נמתח לאורך 96 קילומטר מנקודה זו ועד למחוז אורו (Oro). ההליכה לאורכו קשה ואורכת בין שישה לעשרה ימים. מאחר והניווט במסלול מסובך, חובה לשכור מדריך מקומי שיתלווה לכל ימי הצעידה.
 


מחוז מדנג (Madang)
מחוז בצפון האי גיניאה החדשה, הזוכה לפופולריות רבה בקרב מטיילים, ובעיקר חובבי הצלילה שבהם. מחוז מדנג כולל איים וולקניים, הרים נישאים, שוניות אלמוגים עשירות ורצועת חוף יפה, ובלבו העיר מדנג השלווה והמקסימה. העיר מדנג שוכנת על חצי-אי קטן, מאחוריה רקע מרשים של צוקי הרים תלולים וצמחייה טרופית, ובשטחה גנים ובריכות. היא מהנעימות בערי פפואה ניו-גיני, ומודרנית יחסית, עם כל השירותים הדרושים. לשכת המידע לתיירים כוללת מוזיאון קטן אך מעניין על העושר התרבותי של תושבי המחוז. 

לשכת המידע לתיירים בעיר מדנג
כתובת:
Modilon Rd, בסמוך לצומת עם Coronation Drive

אתרי צלילה ושנירקול נהדרים מצויים בשפע לאורך החוף ובאיים הקטנים. המים חמימים (בממוצע כ-28 מעלות צלסיוס), והראות מצוינת לכל אורך השנה. פרט לשוניות האלמוגים ועולם החי התת-ימי, ניתן לצלול אל כלי שיט טבועים ששקעו באזור במלחמת העולם השנייה. כמו כן כדאי לשוט לאחד האיים הוולקנים באזור – למשל האי קרקר (Karkar) הגדול, בו חיים כ-50 אלף בני אדם בין ג'ונגלים ומטעי קקאו. באי לונג (Long), המשתרע על פני 414 קילומטר רבוע, יש שני מכתשים פעילים שבאחד מהם שוכן אגם. סביבו שונית נהדרת ובתוכו מגוון גדול של בעלי כסף. האי קרנגקט (Krangket) נמצא בלגונת מדנג וחלק מהתושבים עדיין חיים בו בכפרים מסורתיים.

אטרקציות נוספות באזור: שמורת פרפרים בכפר אמלה (Amele) של שבט האוהו (Ohu), סיורים אל כפרי שבטים מקומיים, סיורי צפרות, טרקים בג'ונגלים ובהרים, סיורי רכיבה על אופניים, סיורי שיט ועוד.
 


אזור הרמה (Highlands)
זוהי פפואה ניו-גיני שדמיינתם: אזור מסתורי בלב האי גיניאה החדשה, נופים פראיים הרריים מכוסים ג'ונגלים סבוכים וערפל, עמקים ונהרות, ועושר תרבותי בלתי ייאמן בדמות שבטים ססגוניים ושונים זה מזה, הממשיכים בשגרת חייהם המסורתית.

שער הכניסה להרים המערביים הוא העיר מאונט האגן (Mount Hagen), המפורסמת בפסטיבל הצבעוני הענק הנערך בה מדי שנה בחודש אוגוסט. זהו סינג-סינג (חגיגה שבטית של ריקודים ותלבושות מסורתיים) מהגדולים במדינה, ומומלץ להתאים את ביקורכם באזור לתאריך זה. בעיר נערך שוק בו מוכרים שבטי הסביבה את מרכולתם החקלאית וכן מלאכות יד מסורתיות, והוא מזמן מפגש עם חברי שבטים בתלבושותיהם המסורתיות. מהעיר יוצאים סיורי הליכה לפסגות ההרים ולכפרי שבטים, וכן ניתן לצאת לסיורי צפרות.

היישוב הגדול ביותר בהרים המזרחיים הוא גורוקה (Goroka), הסימפטית בהרי הרמה. גם היא נודעת בשל פסטיבל סינג-סינג ענק, המתקיים מדי שנה באמצע ספטמבר ומושך רבבות משתתפים מכפרי האזור בתלבושותיהם הססגוניות. בעיר יש מוזיאון קטן המציג חפצי אומנות ומלאכות יד של שבטי האזור. כמו במאונט האגן, גם מגורוקה יוצאים סיורים לשבטים, להרים, למטעי הקפה, למערות ושאר אטרקציות באזור.

ברמה נמצאת הפסגה הגבוהה ביותר בפפואה ני-גיני, הר ווילהלם (Mt Wilhelm), המתנשא לגובה של 4,509 מטר מעל פני הים. מסלול הליכה קשה בן שלושה ימים מטפס לפסגתו, וניתן לצאת אליו בין אפריל לאוקטובר, בלוויית מדריך מקומי. הנוף מלמעלה, מיותר לציין, מרהיב ביופיו.

אגם קוטובו (Lake Kutubu) הוא אתר פופולרי נוסף ברמה. האזור יפהפה ושליו להפליא, ואפשר לטייל אל המפלים באזור. ההגעה לאגם היא מהעיר מנדי (Mendi), בה מתקיים שוק מעניין.
 


הספיק (The Sepik)
מצפון-מערב למדנג נמצא נהר הספיק, אזור מרהיב ביופיו. נהר ספיק, הנהר הארוך ביותר בפפואה ניו-גיני (1,26 קילומטר אורכו), מתפתל בדרכו אל ים ביסמק. על גדותיו בתי כלונסאות, ובמימיו שטות סירות קאנו בעלי חרטום דמוי תנין. זהו אזור מרתק של חיי נהר, הרים, תעלות מנגרובים ומנהגים מסורתיים ייחודיים. עם זאת, הטיול באזור אינו תמיד קל, ובמקומות רבים תנאי המחייה קשים והיתושים טורדניים. כדאי להגיע לאזור בין יוני לאוקטובר.

נקודת המוצא לטיול באזור היא העיר וויוואק (Wewak) שלחוף ים ביסמרק. מכאן יוצאים סיורי שיט אל עומק הנהר ויובליו. מאנגורם (Angoram), הנמצאת 113 קילומטר ממזרח לוויוואק, אפשר לשוט בקאנו ממונע אל חלקו התחתון של הנהר. כדאי להגיע לאזור מאפריק, הידוע בשל בניית "בתי הרוחות" (Haus Tambaran) השבטיים שבכפריו, ובחודשי יולי-אוגוסט נערכים בו סינג-סינג רבים. באזורים אחרים ניתן לראות את מסורת "קעקועי התנין" – מעין צלקות בעור שכאשר הן מגלידות הן הופכות למין תבליט בעור.
 


מילנה ביי (Milne Bay)
מילנה ביי הינו מחוז בקצה המזרחי של האי גיניאה החדשה, הכולל גם שבע קבוצות איים במזרח פפואה ניו-גיני. זהו אזור מצוין לצלילה, תיירות אקולוגית, ביקור בכפרים ומסלולי הליכה, והוא מנוקד באתרים וציוד ישן ממלחמת העולם השנייה. בירת האזור היא אלוטאו 
(Alotau), ממנה יוצאים סיורי שיט לקבוצות האיים השונות, וכן סיורי צלילה. 

כתבה: יעל רגב