הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד
כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד
אשרות ושגרירויות
החל מה-1.6.2010 הוחלט לפטור אזרחים ישראלים מאשרת כניסה למולדובה.
שגרירות ישראל במולדובה
כתובת: רח' רמברנדט 38, תל אביב
טלפון: 03-5231000
שגרירות ישראל במולדובה
השלוחה הקונסולרית בקישינב
כתובת: Tigina 12 (ליד האיצטדיון הלאומי)
טלפון: 373-22-544499
שגרירות ישראל באוקראינה
כתובת: G.P.E – S Lesi Ukrainki 34, Kiev
טלפון: 380-44-2848108
דואר אלקטרוני: consul-sec@kiev.mfa.gov.il
איך להגיע
אייר מולדובה מקיימת טיסות סדירות בין ישראל לקישינב, בירת מולדובה, עם עצירת ביניים אחת. יש טיסות גם מבוקרשט, קייב, בודפשט, איסטנבול, וינה, רומא ופראג.
אפשר להגיע למולדובה גם דרך היבשה במעברי הגבול מרומניה, אוקראינה או הונגריה באוטובוס או ברכבת.
מתי להגיע
התקופה הטובה ביותר להגיע למולדובה היא בתחילת הסתיו, כאשר מזג האוויר נעים, הטבע בשיאו ותוכלו ליהנות ממבחר גדול של פירות וירקות הגדלים במדינה. ביום ראשון השני של אוקטובר חל יום היין.
חיסונים ובריאות
מי הברז במולדובה אינם ראויים לשתייה , לכן מי השתייה היחידים הם מינרלים.
מומלץ מאד לשטוף היטב את הפירות והירקות.
מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד
לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד
לשכת תיירות
אתר התיירות של מולדובה
מטבע
המטבע של מולדובה הוא ליי (Leus).
יש מקומות רבים להחלפת כסף (דולר אמריקאי או אירו) ומכונות כספומט בהן אפשר למשוך כסף מזומן. רוב בתי העסק לא מקבלים תשלום בכרטיס אשראי.
הפרש שעות
אין.
תקשורת
הקידומת הבינלאומית של מולדובה היא 373.
תחבורה
רכבת
במולדובה קיימת רשת רכבות ותיקה ונוחה המחברת בין הערים המרכזיות במדינה.
מכונית
נהיגה עצמית היא הדרך הנוחה ביותר ביותר לטייל במולדובה ומלבד סוכנויות השכרת הרכב הבינלאומיות, ניתן לשכור גם מסוכנויות מקומיות בקישינב.
אטרקציות ואתרים מומלצים
קישינב
בקישינב הבירה, שהוקמה בסביבות 1470, כדאי לבקר במוזיאון להיסטוריה ולמסורת האיזורית, המתעד את תולדות מולדובה במרוצת הדורות. במוזיאון לאמנויות יפות מוצגות עבודות של ציירים רוסים, אירופאים ומולדובים. מומלץ לבקר גם בבית פּוּשְקִין, שם התגורר המשורר הרוסי הנודע בשנים 1820 עד 1823, לאחר שהוגלה מרוסיה. בבית הקברות היהודי של קישינב קבורים קורבנות הפוגרום של 1903.
בקישינב יש חיי לילה תוססים, והמקומיים יודעים לבלות ולחגוג בכל שעות היום והלילה.
מוקמה של קישינב במרכז המדינה הופך אותה לבסיס מצוין לצאת ממנו לטיולים בכל רחבי המדינה. אפשר להגיע לרוב המקומות בטיול יום מקישינב.
אוריי העתיקה (Orheiul Vechi)
אוריי העתיקה היא אתר היסטורי וארכיאלוגי הממוקם בטרבוג'ני (Trebujeni), 60 קילומטר מצפון-מזרח לקישינב, והיא נחשבת לאחד הראות היפים במולדובה.
קומפלקס המנזר חצוב אל תוך צוק סלע הגיר המסיבי ומושך אליו מבקרים מכל רחבי העולם. מנזר המערה (Mănăstire în Peşteră), בתוך הצוק המשקיף על נהר ראוט (Răut), נחפר על ידי נזירים אותודוכסים במאה ה-13. המקום היה מיושב עד המאה ה-18, אז נעזב. בשנת 1996 חזרו לאתר המרוחק הזה והם עוסקים מאז בשימורו.
ניתן להיכנס למערה דרך כניסה ממשטח הצוק. המבקרים נדרשים להתלבש בלבוש צנוע והנשים נדרשות לכסות את ראשיהם בתוך המנזר. קפלה קטנה ומלאת אווירה משמת ככנסייה של שלושת הכפרים השכנים, כפי שהיה מאז המאה ה-18.
אתר האינטרנט של קומפלקס המנזר
בנדרי (Bendery)
בנדרי (נקראה בעבר טיגינה Tighina), על גדותיו המערביים של נהר דנייסטר (Dniestr) היא עיירה נעימה ומזמינה. הנסיך המולדבי, סטפן סל מרה, בנה כאן במאה ה-16 מבצר גדול מעל שרידיו שמחנה מבוצר רומי גדול. בשנת 1538 נכבש המבצר על ידי השליט העותמאני סולטן סולמיימאן, והוא הפך לקולוניה טורקית, ושמה שונה לבנדרי, שמשמעותו "שייכת לטורקים". במאה ה-18 נכבשה העיר מידי הטורקים על ידי הרוסים.
בבנדרי התרחשו כמה מהקרבות הקשים ביותר בזמן המהפכה הצבאית בשנת 1992 ועד היום ניתן לראות על קירות רבים חורי כדורים.