תפריט עמוד

מידע מעשי לאריתריאה

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות

ישראלים המבקרים באריתריאה זקוקים לאשרה.

שגרירות אריתריאה בישראל
כתובת: בניין מס' 1, בנייני התאומים, קומה 11, רמת גן
טלפון: 03-6120039, 03-6129561

שגרירות ישראל באריתריאה
כתבות: Abbo St. 32, Asmara
טלפון: 291-1-188599
דואר אלקטרוני: info@asmara.mfa.gov.il
 


איך להגיע
אין טיסה ישירה בין ישראל לאריתריאה. חברת התעופה של אריתריאה, אריתריאן אייליינס מפעילה טיסות לשדה התעופה באסמרה ממגוון יעשים באירופה כמו: אמסטרדם, פרנקפורט, מליאנו ורומא. גם חברת לופטהנזה מפעילה טיסות בקו פרנקפורט – אסמרה.

כל עוד נמשך העימות בין איתיופיה ואריתריאה, הגבולות היבשתיים בין שתי המדינות סגורים למעבר. המעבר היבשתי היחיד אל אריתריאה הוא מדג'יבוטי, שכנתה של אריתריאה מדרום, אך התנועה בדרכי העפר שבין שתי המדינות דלילה ביותר.
 


מתי להגיע
למרות שניתן לבקר באריתריאה במשך כל ימות השנה, הזמן הטוב ביותר לביקור הוא בחודשים ספטמבר – אוקטובר, ומרץ – אפריל. עדיף להימנע מביקור בין החודשים יוני לאוגוסט. זוהי העונה הגשומה באזורי ההר ובאזורי המישורים במערב המדינה, בעוד שבמזרח המדינה שורר חום לוהט.
 


חיסונים ובריאות
יש להתחסן לפני הנסיעה. פרטים בלשכות הבריאות המחוזיות. בעת הנסיעה יש לקחת פנקס חיסונים.
רמת שירותי הבריאות באריתריאה מאוד בסיסית. במקרה הצורך, עדיף לקבל טיפול אצל רופא מקומי מאשר בבתי החולים.
 


ביטחון
יש לנהוג בזהירות בטיול באריתריאה במיוחד באזור הגבול עם אתיופיה ועם סודן. לפני הנסיעה יש להתעדכן בהמלצות המטה ללוחמה בטרור לגבי אזהרות מסע עדכניות. נכון ליוני 2010 אין אזהרות כאלה.

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

כסף
המטבע הנהוג באריתריאה נקרא נקפה (Nakfa). אין מכונות כספומט באריתריאה. כדאי להגיע למדינה עם דולרים אמריקאים במזומן או בטרוולר צ'ק. כל המרת מטבע צריכה להירשם בטופס אותו מקבלים בכניסה למדינה. המקומות החוקיים להמרת מטבע הם: שדה התעופה באסמרה, בבנק המסחרי או במלון אינטרקונטיננטל. בחלק מהמלונות הגדולים בעיר הבירה יקבלו תשלום בכרטיס אשראי, אך ייגבו עמלה של 5 עד 7 אחוזים.
 


תחבורה
רשת האוטובוסים באריתריאה מפותחת יחסית, אך קשה להגיד שהיא נוחה. בסביבות אסמרה ובין הערים קרן (Keren) ומסאווה (Massawa) ישנו כיסוי מצויין של תחבורה ציבורית, אך ככל שמתרחקים מן הערים המרכזיות התחבורה הולכת ומדלדלת. האוטובוסים באריתריאה לא עוקבים אחרי לוחות זמנים קבועים מראש, אלא יוצאים לדרך רק כאשר הם מתמלאים. לפני נסיעה ארוכה יש להגיע לתחנת האוטובוס ב-6 בבוקר על מנת לקנות כרטיס ולזכות במקום על האוטובוס.

השכרת רכב נפוצה באריתריאה. אם מתכננים לנסוע רק בדרכים הראשיות מספיק רכב רגיל, אך חלק ניכר מהאתרים באריתריאה מרוחקים מהדרך הראשית ולכן כדאי לשכור רכב 4X4. במקרים רבים עם השכרת רכב שטח מקבלים גם נהג מקומי.

ישנו קו רכבת אחד באריתריאה, בין אסמרה ונפאסיט (Nefasit), הנמצאת במרחק 25 ק"מ מאסמרה. הנסיעה אורכת שעה.

 

 

אטרקציות ואתרים מומלצים

אסמרה
מי שמגיע לאסמרה מתאהב מייד בעיר הבירה המקסימה הזו. שכונות שלוות, שולחנות בתי קפה על המדרכות, פיצריות ומאפיות, והתחושה היא כאילו הגעת לעיר טיפוסית בדרום איטליה. את התחושה מחזקת הארכיטקטורה השולטת בעיר, זכר לשלטון האיטלקי במקום. אפילו מזג האוויר כאן מושלם: אסמרה נהנית משמש במשך שמונה חודשים בשנה.
אם זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, זה כנראה בגלל שזה באמת כך. המצב הכלכלי הקשה, והגבלת הזכויות האזרחיות נתנו את סימנם בעיר. אסמרה סובלת מהפסקות חשמל תכופות, תורים ארוכים משתרכים בחנויות אוכל, והרחובות שוממים בלילות. ובכל זאת, אסמרה היא עדיין אחת הערים הנעימות באפריקה.
מגדל הפעמון הגותי הוא המבנה הגבוה ביותר באסמרה וממנו ניתן להשקיף על העיר וסביבותיה. הקתדרלה של אסמרה, מסמליה הבולטים של העיר, נמצאת בשדרת הרנט (Harnet). הקתדרלה, הבנויה לבנים, נבנתה בשנת 1923 והיא נחשבת לדוגמה היפה ביותר של הסגנון הרומנסקי מחוץ לאיטליה.
מצפון לשדרות הרנט משתרע השוק המרכזי של העיר, המהווה את אחת מנקודות המשיכה העיקריות של אסמרה. אל השוק מגיעים רוכלים מכל קצוות המדינה כדי למכור את מרכולתם. כדאי להגיע לשוק בשעות הבוקר בשבת (החל מ-7:00).
 


מסאווה
מסאווה (Massawa) נמצאת במרחק 100 ק"מ בלבד מאסמרה, אך שונה ממנה לחלוטין. העיר העתיקה של מסאווה מזכירה את זנזיבר, או ערים בתימן ואין נפלא יותר מלשוטט בסמטאותיה ורחובותיה שלאורכם שורות בתים צבועים לבן, אכסדראות וקשתות.
למרבה הצער מסאווה נפגעה קשות בזמן מלחמת העצמאות של אריתריאה, ומראם המתפורר של המבנים ההיסטוריים של העיר מעכיר על יופייה של העיר. עבודות שימור ושיפוץ אמנם החלו, אך הן מתקדמות לאט בשל מחסור בתקציב.
דוגמה למבנה כזה הוא בניין בנקו ד'איטליה, העתק מדוייק של הבניין המקורי, האיטלקי, משנות ה-20, הבנוי באוסף של סגנונות וכולל חלונות ומגדלים גותיים. מצבו של הבניין רע מאוד והוא ממתין לשיפוץ.
הקמפו היא כיכר גדולה המוקפת בתים עם מרפסות משתרגות, דלתות עץ מגולפות ותריסים שמקורם בתורכיה או מצרים.
בנייה באבן אלמוג שחורה היתה נפוצה במסאווה במאה ה-17. דוגמאות לבנייה זו אפשר לראות בכמה מקומות בעיר העתיקה, אך הדוגמה הטובה ביותר נמצאת בכניסה לנמל.
מצפון לכיכר קמפו נמצא השוק המקורה של העיר. מאחורי השוק ומצפון לו נמצא מלון מסאווה שיביא אתכם אל המרכז המסחרי של העיר. מכאן יש לפנות ימינה לכיוון ליבה של העיר העתיקה ומיד שמאלה, בכדי להגיע אל אזור השוק המקורה העתיק. ניתן לראות את את גגו העתיק של השוק, הבנוי בסגנון תורכי, עם קורות עץ המעניקות לגג מראה של סירה הפוכה. ישנן תוכניות לשיפוץ השוק והפעלתו מחדש.
 


חוף הים האדום
מסאווה היא עיר החוף הגדולה באריתריאה. אך מלבדה חוף הים האדום של אריתריאה נשאר פראי ובתולי, וזהו אחד האזורים היפים ביותר באריתריאה. שמורת הטבע סמנאווי באהרי (Semenawi Bahri) ההררית נחשבת לאחד מאזורי הטבע היפים של אריתריאה.יש בה נופים דרמטיים, יערות עבותים בהם מתגוררים מינים רבים של ציפורים ומיני בעלי חיים כגון נמרים, מספר סוגי אנטילופה וחזירי יבלות.