תפריט עמוד

מידע מעשי לאוסטריה

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
אין צורך באשרה כדי לבקר באוסטריה.

שגרירות אוסטריה בישראל
כתובת:
רח' החילזון 12, בית קריסטל, רמת גן.
טלפון: 03-6120924.

שגרירות ישראל בווינה
כתובת:
Anton Frankgassewein 20.
טלפון: 43-1-47646500/10.
דואר אלקטרוני: mailto:info@vienna.mfa.gov.il 


איך להגיע
אפשר להגיע לאוסטריה מישראל בטיסות ישירות לווינה, לזלצבורג או לאינסברוק. אפשרות אחרת היא להגיע בטיסה זולה יותר למינכן, ומשם להמשיך ברכב שכור אל זלצבורג.


מתי כדאי להגיע
ברכסי ההרים, התופסים את מרבית שטחה של אוסטריה, שורר אקלים הדומה לזה שבשוויץ השכנה. הטמפרטורה הממוצעת בווינה בינואר היא מעלה אחת בלבד מעל האפס, ובחודשים דצמבר-מרץ יורד שלג בכל רחבי המדינה.
החודשים המתאימים לטיול באוסטריה הם חודשי הקיץ, מאי-אוקטובר (ביולי-אוגוסט עמוס בתיירים), שבשיאם מגיעה הטמפרטורה הממוצעת בווינה ל-25 מעלות צלזיוס. ואולם, לחובבי הסקי מומלץ לבקר באוסטריה דווקא בחודשי החורף, שבהם ניתן לגלוש באתרי הסקי המפורסמים של המדינה. 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד


לשכות תיירות

לשכת התיירות האוסטרית מציעה לישראלים גרסה מקוצרת מתורגמת לעברית של אתר האינטרנט שלה: www.austria.info 


מטבע
אירו


הפרש שעות
אוסטריה מאחרת את שעון ישראל בשעה אחת.


תקשורת
קידומת הטלפון הבינלאומית של אוסטריה היא 43.


תחבורה
רכב שכור: אוסטריה מתאימה מאוד לטיול ברכב שכור, שכן שטחה אינו גדול יחסית ורבות מהאטרקציות שבה נמצאות מחוץ לערים. מי שנכנס לאוסטריה ברכב נדרש לשלם אגרה עבור הנסיעה בכבישים (את הקבלה יש להצמיד לחלון הנהג), אבל מי ששוכר מכונית באוסטריה עצמה פטור מתשלום זה. בנוסף לאגרה זו, יש באוסטריה מספר כבישים, מעברי הרים ומנהרות שהנסיעה בהם כרוכה בתשלום.

אוטובוס: למי שאין באפשרותו לשכור רכב, מומלץ להיעזר בשירותי האוטובוסים הבינעירוניים באוסטריה. מקצת הקווים מגיעים לאזורים הרריים שהרכבת אינה פועלת בהם.

רכבת: הרכבת האוסטרית היא אמצעי תחבורה יעיל ונוח, הפועל בין הערים הגדולות. היא מתאימה במיוחד למי שרוצים לסייר בערים בלבד, או בשילוב עם טיולים מאורגנים קצרים בסביבותיהם.

שיט: יש מספר מסלולי שיט על נהר הדנובה.

 

אטרקציות ואתרים מומלצים

האתרים שאסור להחמיץ באוסטריה


1. ארמון שונברון בווינה
בווינה יש כמה ארמונות מרשימים שלא כדאי להחמיץ את הביקור בהם, כמו ארמון הופבורג וארמון בלוודר, אבל ארמון שונברון (Schloss Schonbrunn), הוא, לדעת רבים, היפה מכולם. הארמון בן 1,441 החדרים נבנה בין השנים 1712-1696 ושימש כמעון הקיץ של בית האבסבורג. 40 מחדרי הארמון פתוחים למבקרים. הם מעוצבים בסגנון הרוקוקו וברוב פאר והדר, עם נברשות קריסטל, יצירות אמנות, תקרות מצוירות ועיטורים מוזהבים. הארמון מכונה "ורסאי של וינה", בשל הגנים הנהדרים שמקיפים אותו. יש בהם מזרקות, מבוך צמחים, גן בוטני וגן חיות. במתחם המוזיאון יש גם מוזיאון כרכרות.
איפה: Schönbrunner Schlossstrasse 47
אתר אינטרנט

2. בית האופרה של וינה
אין זה פלא שדווקא בווינה המוזיקלית נמצא אחד מבתי האופרה החשובים בעולם. בית האופרה (Staatoper) המרשים נבנה ב-1869, נהרס במלחמת העולם השנייה ונפתח מחדש ב-1955. בית האופרה מציג בכל עונה (מהראשון בספטמבר עד 30 ביוני) חמישים מופעי אופרה ועשרים מופעי באלט. מדי שנה, ליום אחד בחודש פברואר, הופך האולם לרחבת ריקודים סלוניים ענקית לכבוד נשף האופרה של וינה. סיורים מודרכים בני ארבעים דקות נערכים במבנה מדי יום, שעותיהם מתפרסמות באתר האינטרנט.
איפה: Opernring 2
אתר אינטרנט

3. סיור מוזיקלי בזלצבורג
זלצבורג, השנייה בגודלה בערי אוסטריה, היא גם אחת היפות שבהן. היא מוקפת הרים ומחולקת לשניים על ידי נהר זלצך, ויש בה כיכרות מרשימות, ארמונות, כנסיות וגנים יפים. אבל יותר מכל זלצבורג מפורסמת הודות לקשר האמיץ שלה לעולם המוזיקה. זלצבורג היא עיר הולדתו של המלחין וולפגאנג אמדאוס מוצרט, וברחבי העיר פזורים אתרים שונים הקשורים למוצרט ולחייו. עם האתרים האלה ניתן למנות את כיכר מוצרט שבמרכזה ניצב פסלו של המלחין; כיכר רזידנץ (Residenzplatz) הסמוכה, בה יש מגדל פעמונים שמנגן את יצירותיו של מוצרט שלוש פעמים ביום; המוצרטאום בו נערכים חלק מהמופעים במסגרת פסטיבל זלצבורג ובית הולדתו של מוצרט שברחוב Getreidegasse הציורי. הבית הפך למוזיאון ובו יש תמונות, חפצים ומסמכים הקשורים לחייו של מוצרט לצד אוסף של כלי נגינה, כמו הכינור בו מוצרט ניגן בילדותו. בקומה השלישית של הבית נמצא החדר בו נולד מוצרט ב-27 בינואר 1756. מוצרט הוא בנה המפורסם ביותר של זצבורג, אבל זלצבורג מפורסמת בהקשר מוזיקלי נוסף – סצנות רבות מהסרט המפורסם "צליל המוזיקה" צולמו בעיר. חברות רבות עורכות בעיר סיורים לאתרים השונים בהם צולם הסרט, ובחלק מהאתרים, כמו ארמון ליאופולדסקרון (Leopoldskron), ששימש תפאורה לסצנות שצולמו על גדת האגם, ואחוזת פרונברוג, שחזיתה מופיעה בסצנת הבריחה של המשפחה, אפשר לבקר גם באופן עצמאי. ואם לא די לכם במוזיקה, כדאי להשתתף באחד מן הקונצרטים הרבים המתקיימים בעיר לאורך כל השנה. בקיץ מתקיים בעיר פסטיבל זלצבורג, הפסטיבל הגדול והחשוב ביותר באירופה למוזיקה קלאסית, שכולל למעלה מ-180 מופעי אופרה, קונצרטים ורסיטלים ברחבי העיר.
אתר התיירות של זלצבורג

4. מערות הקרח אייסריזנוולט
מערות אייסרינזוולט (Eisriesenwelt), השוכנות בחבל זלצבורג, בגובה של 1,641 מטרים מעל פני הים, הן מערות הקרח הגדולות בעולם הנגישות למבקרים. אורכן עולה על 40 קילומטרים. למבקרים במקום צפויה חוויה קפואה אך מרגשת: קירות המערה עשויים קרח, והקרח יצר במערה, זקיפים, נטיפים, מפלים קפואים ושלל תצורות מעניינות מקרח. ניתן לבקר במערות אך ורק במסגרת של סיור מודרך שנמשך שעה ורבע. המערה אינה מוארת והיא מאוד קרה ורטובה (הטמפרטורה בפנים היא כאפס מעלות צלזיוס, והלפידים שתקבלו בכניסה משמשים בעיקר לתאורה. כדי להתגונן מהקור, מומלץ להתלבש היטב לפני שנכנסים למערה, ולהקפיד על נעילת נעליים אטומות). במערה יש גושי קרח ענקיים, והמדריכים נוהגים לנטוש את הקבוצה לפרק זמן קצר, להחליק על הקרח שמחוץ לשביל ההליכה, ולהאיר את גושי הענק. המסלול משלב עלייה במדרגות רטובות וחלקות, ומסתיים בירידה בתוך מנהרת קרח. הביקור במקום לא מומלץ למי שסובל מבעיות לב, למתקשים בהליכה וכן לילדים קטנים (מתחת לגיל 4-3).
אתר מערות הקרח אייסריזנוולט

5. נסיעה בכביש ההר גרוסגלוקנר
מבין הנסיעות הנופיות הרבות שאוסטריה מזמנת למבקרים בה, אסור להחמיץ נסיעה בכביש ההר גרוסגלוקנר (Grossglockner Road), אחד מהכבישים היפים ביותר באלפים. כביש האגרה המפותל נקרא על שם הפסגה הגבוהה במדינה (3,797 מטר) והוא חוצה את רכס גלוקנר. לאורך 48 הקילומטרים של הכביש תזכו לראות פסגות הרים מושלגות, קרחונים, עמקים ירוקים, וכפרים ציוריים. כדאי לעצור לאורך נקודות התצפית שבדרך, הגבוהה מכולן היא ב-Edelweiss-Spitze (2,752 מטר), ממנה נשקף נוף מרהיב. לאורך הדרך יש אטרקציות שונות, בהן מוזיאונים (כמו המוזיאון לטבע של האלפים), מגרשי משחקים לילדים, שבילי טיול ומקומות למשחק בשלג. גולת הכותרת היא מרכז המבקרים Kaiser Franz Josef Hohe הממוקם סמוך לקרחון הגדול ביותר באוסטריה, קרחון Pasterze. במרכז יש קומת תצפית מרשימה על הקרחון לצד תצוגות שונות, בהן אחת העוסקת בקרח וקרחונים ואחרת שעוסקת במים. מן המרכז ניתן גם לרדת לקרחון בשביל תלול או ברכבת ולהשתתף בסיורים מודרכים על הקרחון.
אתר כביש הר גרוסגלוקנר

6. מפלי קרימלר
מפלי קרימלר (Krimml),שנופלים מגובה של 380 מטר, הם המפלים הגבוהים ביותר באירופה. המפלים נופלים בשלוש מדרגות: המפל הראשון נופל 140 מטרים מגובה של 1470 מטר מעל פני הים, המפל השני נופל מאה מטר והמפל השלישי נופל 140 מטר. זוהי אחת מאטרקציות הטבע היפות והמרגשות ביותר באוסטריה. ניתן לטפס ברגל ממגרש החניה ועד למפל העליון, הטיפוס נמשך כשעה ורבע ועובר בנוף מיוער עם הרבה נקודות תצפית שמאפשרות קרבה רבה למפלים. מי שלא מעוניין לטפס למעלה יכול להיעזר בשירותיו של מיני-ואן של הפארק שמסיע לשלוש התחנות של המפל, ולרדת ברגל למטה, בשביל תלול.
המפלים שוכנים בקצה המערבי של חבל זלצבורג.
אתר המפלים

7. מכרה המלח דורנברג
אטרקציה נוספת שלא כדאי להחמיצה בחבל זלצבורג היא מכרה המלח דורנברג (Durenberg) שבעיירה Hallein. זבכניסה למכרה מתעטפים בחלוקים ובמכנסיים לבנים ומתיישבים בקרונות שבהם נוסעים פנימה. הסיור כולל הסברים טכניים, אך גולת הכותרת שלו היא הדגמת המעבר בין מפלסים שונים בתוך המכרה. המטיילים, כמו הכורים, מחליקים במגלשות עץ מיוחדות לעומק המכרה. במהלך המסלול מגיעים לבריכת מלח ושטים בה בסירה. הסיור במקום מהווה אטרקציה במיוחד למשפחות עם ילדים.

8. מנזר מלק
מנזר מלק (Melk) הוא מנזר יפהפה בסגנון הבארוק הממוקם על גדות הדנובה, בין וינה ללינץ. המנזר הבנדיקטני מהמאה ה-11 ניצב על צוק המתנשא לגובה של חמישים מטר מעל הנהר, מה שהופך אותו למאוד פוטוגני. למנזר, מספר מבנים, ובהם כנסייה שלצידיה שני מגדלים ולראשה כיפה מרשימה.בתוך המנזר יש מוזיאון ובו אוסף מרשים של יצירות אמנות. מהמרפסת שבמקום נשקף נוף מרהיב של הדנובה ושל עמק ואכאו. את המנזר מקיף פארק יפה בסגנון אנגלי.
אתר אינטרנט

9. גראץ העתיקה
העיר גראץ (Graz), ששוכנת בחלקה הדרום מזרחי של אוסטריה, על נהר המורה, היא העיר השנייה בגודלה באוסטריה ובירת מחוז שטיריה (Styria). זוהי עיר סטודנטיאלית מלאת חיים, עם לא פחות משש אוניברסיטאות בשטחה, אך מוקד העניין המרכזי בה הוא העיר העתיקה והמשומרת היטב, שהוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. העיר העתיקה יפה וציורית, עם ארכיטקטורה מרשימה מתקופת ימי הביניים והרנסנס. גראץ החלה את דרכה כמקום מבצר של הצבא הרומי ובמאה ב-14 הפכה להיות מקום משכנם של אצילי בית הבסבורג. בעיר נמצאת נשקיית המדינה (Landeszeughaus), שבה נמצא אוסף כלי הנשק הגדול בעולם, שכולל למעלה מ-30,000 פריטים. נעים לטייל בעיר היפה והתוססת, במיוחד בתקופת האביב והקיץ, אז ירידים ופסטיבלי מוזיקה ממלאים את רחובות העיר וכיכרותיה.
אתר התיירות של גראץ

10. סקי בקיצבהיל
אוסטריה עשירה באתרי סקי מצוינים, והבחירה באתר המוצלח ביותר היא קשה. אתר הסקי קיצבהיל ((Kitzbuhel נחשב לאחד מהאתרים הציוריים ביותר באוסטריה. הוא נהנה משילוב של מדרונות ארוכים ומגוונים, חיי לילה סוערים, וקסם של עיירה ימי ביניימית יפהפייה. באתר נמצא מסלול הדאונהיל Hhnenkamm בו נערכת מדי ינואר אחת התחרויות הכי קשות במסגרת אליפות העולם בסקי בגלישה במורד. בתקופת התחרות יש בעיירה אווירת קרנבל עם הרבה מוזיקה, אלכוהול, תחפושות וצלצולי פעמונים. גם בשאר עונת הסקי לא משעמם בקיצבהיל. הרחובות הציוריים של העיירה משובצים בבתי מלון, חנויות, מסעדות, ברים ובתי קפה, ואלה הומים ותוססים בכל שעות היום ובמיוחד בלילה. גם אם אתם לא גולשים לא תשעממו כאן: אקוורנה הוא מרכז ספורט עם בריכות שחייה, סאונה, ג'קוזי, סולריום, חמאם תורכי ועוד. מי שמעדיף לבלות בחוץ יכול להצטרף לטיולי הליכה בשלג, לגלוש במזחלות, לטוס בכדור פורח, לרכב על סוסים או לטייל סביב האגם. כדאי לבקר בקיצבהיל גם מחוץ לעונת הסקי. בנוסף לסיור בעיר הימיביניימית היפה שבה כיכרות, נאות, כנסיות מעניינות ובתים עתיקים, אפשר ליהנות ממסלולי הליכה מרהיבים בהרים ומביקור באגם Schwarzsee הסמוך.
האתר של קיצבהיל

מסלולים וטיולים

מסלולי טיול ממומלצים

מזלצבורג לווינה

נצא מזלצבורג אל אזור האגמים, ונרד מהכביש המהיר ליד Mondsee. נקיף את אגם Attersee, תוך כדי נסיעה בכבישים 151 ו-152. נעבור לכביש 153, וממנו נפנה לכביש 145, שבו ניסע לאורכו של אגם Traunsee, עד לעיירה Gmunden. מכאן ניסע מזרחה בכביש המהיר לווינה. לאחר נסיעה של כ50- קילומטרים נגיע לעיר לינץ (Linz). בעיר אין הרבה אתרי תיירות חשובים, ולמעט אזור עתיק ובו חומה ושערים, אין סיבה לעצור כאן. ואולם, לא הרחק מכאן, צפונית-מזרחית לעיירה Enns, נמצא אתר הזיכרון של מחנה השמדה מטהואזן, הראוי בהחלט לביקור.‎ 

Melk – המנזר הבנדקטיני והדנובה.

ניתן להמשיך בכביש המהיר עד Melk, ולעצור כאן לביקור במנזר הבנדיקטיני (בימי חול נערכים במקום סיורים מודרכים), שלו מספר מבנים, ובהם כנסייה שלצידיה שני מגדלים ולראשה כיפה מרשימה. המבנה מאד פוטוגני, בין היתר משום שהוא ניצב על צוק המתנשא לגובה של חמישים מטר מעל הדנובה. מכאן נמשיך לאורך הדנובה, לכיוון Krems. לאורך הדרך פזורות מצודות רבות, הנושאות זכרונות היסטוריים מעניינים. הבולטת שבהן היא מצודת Durenstein, הקשורה בריצ'רד לב הארי. אם אינכם ממהרים להגיע לווינה, תוכלו להתעכב כאן ולנוע במסלול סיבובי בין הטירות והמצודות שבסביבה (Gottweig, Griellenstein, Rosenburg), ולבקר במנזר הבנדיקטיני Altenburg. מרבית האתרים שהוזכרו כאן מצויים בטווח של ארבעים קילומטר צפונית ל-Krems.

מ-Krems ממשיכים מזרחה, ולפני שנכנסים לחלק הצפוני של וינה, אפשר לעצור בעיירה Tulln. קטע זה של הנסיעה לווינה אורכו כ-300 קילומטר, ויש בו מקומות רבים שבהם כדאי לעצור. הזריזים שבינינו יכולים לגמוע אותו ביום מפרך אחד, אך למי שהזמן ברשותם מומלץ לעצור באמצע הדרך ולחלק את המסלול שהוצע כאן ליומיים. הפיצול יאפשר לכם גם ליהנות מלינה באחד האזורים הכפריים בדרך.

מידע מעשי מפורט  על וינה >>

מרכז אוסטריה

העיר העתיקה של זלצבורג. בחודשי החורף הארוכים מתכסה העיר בשכבה עבה של שלג , 
ומימיו של נהר זלצך קופאים. |
צילום: נפתלי הילגר

החלק המרכזי של אוסטריה הוא החלק האטרקטיבי, הנגיש והמתויר ביותר במדינה. בתחומיו נמצאים העיר זלצבורג והאגמים שמסביבה, טירול המזרחית וקארינתיה.

מאינסברוק לזלצבורג
יוצאים מאינסברוק מזרחה, עד ל-Jenbach, ואז פונים דרומה בכביש 169, שבו נוסעים עד Zell Am Ziller (לא להתבלבל עם Zell Am See!). שם פונים מזרחה בכביש 165, חוצים את מעבר Gerlos ונעצרים במפלי Krimml, שהם מהיפים במפלי האלפים. כדי להגיע אליהם צריך לעבור במסלול הליכה בן שעתיים עד שעתיים וחצי.

בהמשך הדרך מגיעים ל-Mittersil, ושם פונים צפונה בכביש 161 ונוסעים כשלושים קילומטר, עד עיירת הנופש המפורסמת Kitzbuhl. ממשיכים עשרה קילומטרים נוספים, עד לעיירה St. Johann, ןממנה 26 קילומטר נוספים, עד ל-Lofer. מעיירה זו יורדים כ-43 קילומטר דרומה, עד עיירת הנופש Zell Am See. כאן פונים מזרחה בכביש 311, המוביל לכיוון Bischofshofen, ומשם ממשיכים כחמישים קילומטר צפונה, עד זלצבורג.

זלצבורג היא עיר עתיקה, ובתי המלון שבה לא עונים על הביקוש – מה גם שרובם "ותיקים" ולא מודרניים. אם ברצונכם ליהנות מלינה זולה יותר ובתנאים מודרניים, כדאי לכם להגיע לעיירה הקטנה Anif, הנמצאת במרחק חמישה קילומטרים בלבד ממרכז זלצבורג.

מאחר שבסביבות זלצבורג יש מספר אתרים הראויים לביקור, כדאי ללון גם בימים הבאים ב-Anif, לצאת מדי בוקר את העיירה ולחזור למלון או לפנסיון שבה לקראת ערב.

העיר זלצבורג
זלצבורג היא העיר השנייה בגודלה ובחשיבותה באוסטריה. המוניטין של העיר, המחולקת לשניים על-ידי נהר זלצך, נובע בין השאר מהקשר האמיץ שלה לעולם המוזיקה. פסטיבל זלצבורג, כיכר מוצרט ובית מוצרט הם רק דוגמאות אחדות לחשיבות הרבה שתופסת המוזיקה בחיי זלצבורג. את הסיור בעיר העתיקה של זלצבורג נתחיל בכיכר מוצרט, שבמרכזה ניצב פסלו של המלחין הנודע. כאן נמצאת גם לשכת התיירות המקומית, שבה תוכלו לקבל מפה ומידע נוסף על זלצבורג.
מכיכר מוצרט ממשיכים לכיכר רזידנץ, וממנה לכיכר ה-Dome, שבה ניצבת אחת הכנסיות הגדולות באוסטריה. בדרך אל הרכבל שיוביל אותנו למצודה, כדאי להתעכב בשתי כנסיות נוספות: כנסיית סנט פטר והכנסייה הפרנציסקנית. אין להחמיץ בעיר העתיקה גם ביקור ב-Kapitelplatz ובבית מוצרט, שברחוב Getreidegasse מספר 9.
גולת הכותרת של הביקור בזלצבורג היא ההעפלה ברכבל למרומי Festung Hohensalzburg – היא המצודה החולשת על העיר. הרכבל פועל בקיץ בין השעות 9:00 ו-18:00 (בחורף – מ-9:30 ועד רדת החשיכה). נקודת תצפית נוספת על העיר נמצאת ב-Gaisberg שממזרח לזצלבורג (כדי להגיע אל נקודת התצפית הזו יש לפנות בכביש המסתעף מכביש מספר 158).
מעברו השני של הנהר כדאי לבקר בארמון מיראבל ובגן שמסביב לו, ולנסוע במעלית לקפה וינקלר הממוקם ב-Monchsber. מומלץ לטייל בשבילים שמחוץ למבנה וליהנות מתצפית על העיר הפרושה למרגלות הגבעה (העלייה לבית הקפה היא מרחובGstattengasseg ).
בסמוך לגני מיראבל נמצא ה"מוצרטאום", שבו נערכים מקצת המופעים במסגרת פסטיבל זלצבורג המפורסם, המתקיים בחודשים יולי-אוגוסט.

ניתן לבקר בעולם הבירה שבמבשלת שיכר Stiegl ולראות את תהליך יצור הבירה.
שעות פתיחה: רביעי עד ראשון, בין השעות 17:00-10:00. 
כתובת: Brauhausstrasse 9.

 

פעילות לילדים: אחת האטרקציות הייחודיות של זלצבורג היא אתר "משחקי המים"
(Wasserspiel), הסמוך לגן החיות היילברון. אתר זה משופע במתקנים שמתיזים מים, והוא נבנה על ידי הארכיבישוף מרקוס סיטיקוס בראשית המאה ה-17. במהלך הסיור באתר זוכים מרבית המבקרים במקלחת קלה, המהווה בלי ספק חלק מהחוויה. בערבים נערכים כאן קונצרטים.
ניתן גם לקחת סיור שמוליך לאתרים השונים שקשורים בעלילת המחזמר "צלילי המוזיקה" (מצודת זלצבורג, גני מירבאל, ארמון מיראבל, ככר רזידנץ, מזרקה בככר רזידנץ, The hose pond , ארמון Leopoldskron).

בילוי: התיאטרון מעלה יצירות מוזיקליות כמו: חליל הקסמים, מפצח האגוזים, העטלף, ספורי הופמן, נישואי פיגארו והספר מסיבילה.
כתובת:
קאזינו זלצבורג – ממוקם בארמון Klessheim

אזור האגמים
יוצאים מזלצבורג או מ-Anif באוטוסטרדה A10, שבה נוסעים דרומה. אחרי כעשרה קילומטרים מגיעים לעיירה Hallein, שבה נמצא מכרה המלח Durenberg, החוצה, מתחת לפני האדמה, את הגבול לגרמניה (אין צורך בהצגת דרכונים).
בכניסה למכרה מתעטפים בחלוקים ובמכנסיים לבנים ומתיישבים בקרונות שבהם נוסעים פנימה. הסיור כולל הסברים טכניים, אך גולת הכותרת שלו היא הדגמת המעבר בין מפלסים שונים בתוך המכרה. הכורים, כמו המטיילים, מחליקים על קורות עץ (לשם כך לבשנו בגדים לבנים). הסיור בכלל, וההחלקה בין המפלסים בפרט, מהווה אטרקציה לצעירים שבינינו.
מהמכרה ממשיכים ל-Colling, שבה יש מפלים יפים, ואחר כך נוסעים לכיוון Werfen, שם
מתחיל הסיור במערת הקרח Eisriesenwelt. מערה זו מדהימה בממדיה (כמה קבוצות מטיילים, שכל אחת מהן מונה חמישים איש, מטיילות בה בו זמנית, ולמרות זאת אין במקום הרגשת צפיפות).
המערה אינה מוארת והיא מאוד קרה ורטובה (הטמפרטורה בפנים היא כאפס מעלות צלזיוס, והלפידים שתקבלו בכניסה משמשים בעיקר לתאורה. כדי להתגונן מהקור, מומלץ להתלבש היטב לפני שנכנסים למערה, ולהקפיד על נעילת נעליים אטומות).
במערה יש גושי קרח ענקיים, והמדריכים נוהגים לנטוש את הקבוצה לפרק זמן קצר, להחליק על הקרח שמחוץ לשביל ההליכה, ולהאיר את גושי הענק. המסלול משלב עלייה במדרגות רטובות וחלקות, ומסתיים בירידה בתוך מנהרת קרח.
למרות שהמערה היא האתר השלישי במסלול הנוכחי, אפשר לשנות את הסדר, ולהתחיל את הסיור בה, שכן התורים אליה הולכים ומתארכים ככל שמתקדם היום. בקיץ לא מאפשרים להגיע ברכב לתחנת הרכבל התחתון; כדי להגיע למערה בעונה זו, יש לצאת ל-Werfen בהסעה מאורגנת עד לתחנת הרכבל התחתון, ואחרי הנסיעה בו לצעוד במסלול ההליכה עד לפתח המערה.
האתר הרביעי שאליו נגיע הוא אגם Gosau הקטן והיפהפה. קשה למצוא אותו במפה, מאחר שמדובר באגם זעיר, בהשוואה לאגמים האחרים באזור, אך למרות זאת הוא נחשב לאחת מפניני הנוף באוסטריה. כדי להגיע אליו, נוסעים מזלצבורג דרומה, ומיד אחרי Colling פונים מזרחה בכביש 162. האגם בולט בצבעו הכחול עמוק על רקע החום והירוק שאופפים אותו מכל עבר. ניתן לטייל בשביל לאורך האגם ולהעפיל ברכבל, המאפשר תצפית מלמעלה.

מכאן ממשיכים מזרחה, עד אגם Hallstatter, שבקצהו הדרומי-המזרחי יש מספר אטרקציות:
1. מערות הקרח Dachstein
2. מכרות המלח ב-Obertraun
3. פסגת Krippenstein

נמשיך צפונה, ונגיע לעיירה באד אישל (Bad Ischl). כאן כדאי להתעכב לשעה ולבקר בווילה של הקיסר פרנץ יוזף (לא לדלג על הגן הסמוך לווילה). אם הזמן מאפשר זאת, כדאי לבקר גם בגשר אליזבת שעל נהר Traun ולטייל ברחוב Pfarrgasse.
נעזוב את עיירת המרפא באד אישל, ונמשיך לכיוון אגם Abersee. בדרך חזרה למלון ב-Anif, נעצור בעיירה החביבה St. Wolfgang‎‎ .

מזרח טירול וקארינתיה

כנסיית מריה ואגם וורתר (Worther) בשלג.

אזור זה נמצא בדרום אוסטריה, בסמוך לגבול עם סלובניה ואיטליה. מדובר באזור הררי, שבו מספר מעברי הרים, אגמים ועמקים. מאחר שיש כאן אתרי טבע למכביר, ומאחר שאפשר לחצות את הגבול הסמוך ולטייל בדולומיטים שבאיטליה, כדאי לשכור כאן דירת נופש לשבוע ימים, ולצאת ממנה לטיולים יומיים.

דירות הנופש היא רעיון מצוין אם אתם עורכים טיול משפחות באוסטריה: הן מרווחות יותר מאשר חדר בבית מלון, יש בהן חדרי שינה, סלון ומטבח מצויד היטב, כך שניתן להכין בהן ארוחות, אחרי הצטיידות בסופרמרקטים שבדרך. בדרך כלל גם זול יותר לשכור דירת נופש מאשר חדר במלון. עם זאת, דירות הנופש מצויות, מטבע הדברים, מחוץ לערים הגדולות, וכדאי לשכור דירה בסביבות Mallnitz, Winklern או Lienz, כדי שלא תיאלצו לנהוג כל יום למרחקים ארוכים.

כדאי להקדיש כיומיים לאזור האגמים, הנמצא ממזרח למקומות הלינה המומלצים. נוסעים לכיוון Villach, וממשיכים לכיוון העיירה Velden. מכאן ממשיכים לאורך הגדה הצפונית של אגם Worther, חולפים על פני עיירת הנופש Portschach, ומגיעים עד הקצה המזרחי של האגם, שם נמצאת העיר Klagenfurt.

אם אתם מלווים בילדים או שאתם צעירים ברוחכם, כדאי להתעכב באתר המיניאטורות Mini Mundus. אחר כך כדאי לנסוע לאורך הגדה הדרומית של האגם, דרך עיירת הנופש Maria Worth, ועד ל-Velden. בקיץ האזור גדוש מכוניות, אך למרבית ההפתעה קשה למצוא כאן חופי רחצה ציבוריים, שכן מרבית החופים ובתי הקיט הסמוכים להם נמצאים בבעלות פרטית.

באזור האגמים יש טירות ומצודות עתיקות רבות, הצופות על העמק (כדאי לבקר במצודת Landskron, הנמצאת בקצה הדרומי-המערבי של אגם Ossiacher, ובה פועלת מסעדה טובה). מכאן חוזרים דרך Villach (אם יש זמן, ניתן לבקר בפארק Schiller, שבו מוצג דגם של אזור קרינתיה) ו-Spittal (ניתן לעצור לביקור במצודת Porcia ), וחוזרים למקום הלינה.

אפשר גם לשלב טיול בין החלק הדרומי של אוסטריה וחלקה הצפוני. המעבר בין שני החלקים יכול להיעשות בשלושה מסלולים חלופיים, המקבילים זה לזה מבחינה גיאוגרפית. המעבר המערבי הוא מ-Mittersil ל-Lienz. הוא כולל כביש נוח, המתחבר, בחלקו הצפוני, למנהרה תת קרקעית ארוכה, מנהרת Felbertauernstrasse, שהנסיעה בו כרוכה בתשלום.

מדרום למנהרה יש מספר נקודות תצפית, ובחלקן – שילוב של בית קפה ונוף מדהים (בזמן שאתם נותנים לעיניים ולראש כמה דקות של הנאה, אל תקפחו את החך והבטן! כדאי להזמין כאן עוגת פירות בלוויית ספל קפה).

המעבר האמצעי הוא מעבר ההרים Grossglockner, הפתוח בחודשים מאי-נובמבר בלבד, ובטרם נכנסים אליו יש לוודא שהוא עביר. הכניסה הצפונית למעבר היא דרך העיירה Bruck, ואילו היציאה הדרומית היא דרך העיירה Winklern.

קטע זה נחשב, ובצדק, לאחד הכבישים היפים באירופה, ויש בו קטעים רבים של סרפנטינות. משני צידי הכביש מתנשאות פסגות מושלגות, ובאזור יש שלג, שגם בקיץ מגיע כמעט עד נתיבי הנסיעה. הכביש נסלל ב-1935, והוא כביש אגרה (למרות זאת, אין לוותר על הנסיעה בו!). מהכביש יוצאות שתי הסתעפויות שאין להחמיץ:

1. Edelweiss-Spitze – נקודת תצפית המזכירה את נופי המחזמר המפורסם, "צלילי המוזיקה".

2.Franz Josefs Home – יש כאן מבנה, שמהמרפסת שלו נשקפת תצפית מרהיבה. במקום ניתנים שירותים שונים למטפסי הרים ולמטיילים אחרים.

נקודת עצירה נוספת מצויה בחלק הצפוני של המעבר, ב-Piffalpe. מדובר בנקודת תצפית בגובה 1,620 מטר מעל פני הים, הצופה לעבר Grosses Wiesbachhorn. הכביש מתרומם בשיאו לגובה של 2,500 מטר מעל פני הים, ועובדה זו מסבירה את הצבע הלבן שבצדי הכביש ואת הקרירות שנחוש כשנעבור בו.

המעבר המזרחי לא מדהים כמו האמצעי, אך גם הוא מספק חוויה לא שגרתית: הקטע שבין Mallnitz ל-Bockstein הוא מנהרה תת קרקעית, שבה נוסעת רכבת. המכוניות מטפסות על קרונות פתוחים, כאשר הנוסעים ישובים בתוך המכוניות והרכבת מעבירה אותן מקצה אחד של המנהרה לקצה האחר.

זמן הנסיעה הוא כרבע שעה, והרכבת פועלת פעם בחצי שעה. המנהרה שבה עוברת הרכבת חשוכה, ובידיכם הבחירה – אם להדליק את האורות במכונית או אם ליהנות מהאווירה החשוכה והרומנטית. בתום הנסיעה נגיע ל-Bockstein, הנמצאת שלושה קילומטרים מדרום לעיירת הקיט Badgastein. במרכזה של עיירת הקיט הזו יש מפל מרשים, והיא מושכת אליה נופשים רבים, ובהם גם לא מעט ישראלים. אם ממשיכים צפונה, חולפים על פני עיירת נופש נוספת, באד הופגסטיין.

טירול ו-ווראלברג


החלק המערבי של אוסטריה סמוך לשוויץ, וניתן לשלב ביקור בו עם טיול במדינה השכנה. שני המחוזות המערביים של אוסטריה הם ווראלברג וטירול, ונקודת המוצא לטיול בהם היא העיר ברגנץ (Bregenz), בירת מחוז ווראלברג, השוכנת לחופו של אגם קונסטנץ (הידוע גם בשם אגם בודן). העיר נמצאת במפגש הגבולות בין אוסטריה, גרמניה ושוויץ.

בברגנץ עצמה יש כמה אתרים הראויים לביקור, ובהם מגדל מרטין, שהוקם ב-1599; מוזיאון ווראלברג וכנסיית Pfarkirche. כדאי גם לנסוע להרPfander שמצפון לעיר (אפשר להגיע אליו גם ברכבל היוצא מהעיר עצמה), שממנו נשקפת תצפית מרהיבה על אגם קונסטנץ ועל האזור כולו.
בין ברגנץ במערב לבין אינסברוק במזרח יש מעברי הרים רבים ונופים אלפיניים, המזכירים את שוויץ. אפשר לטייל כאן בכמה מסלולים, כמפורט להלן:

1. נוסעים מברגנץ דרומה, לכיוון פלדקירך (Feldkirch), ומשם כעשרים קילומטר מזרחה, לעבר Bludenz. פונים בכביש 188 לכיוון Schruns. אגם Silvretta ומעבר ההרים Bielerhohe מחלקים את המסלול לשני חלקים: בחלקו הראשון של המסלול נוסעים דרומית-מזרחית, לאורכו של עמק Montafon. באזור, המאופיין בהפרשי גובה בין ההרים לעמק, פועלים אתרי נופש וסקי רבים, וגם תחנות הידרואלקטריות.
בחלקו השני של המסלול מצפינים לאורכו של עמק Paznauntal, כשהדרך משיקה לנהר Trisanna. כדאי לעצור ב-Silvretta-Stausee ובסכר ובגשר Trisannabrucke.

2. מסלול זה עובר בין Bludenz לבין Landeck. הכביש עובר דרך עיירות נחמדות, ובהן Langen וסנט אנטון (St. Anton). למי שהזמן בידו מומלץ לנסוע במעבר ההרים Flexen, המגיע לגובה של 1,800 מטר מעל פני הים. העיירה סנט אנטון עצמה היא אתר סקי פופולרי בחורף, אך יש לה בהחלט מה להציע גם בקיץ (למשל – תצפית מפסגת Valluga, המתנשאת לגובה של 2,810 מטר מעל פני הים).
בדרך לעיר אינסברוק כדאי לעבור בשני מסלולים. האחד יוצא מ-Imst צפונה, דרך מעבר ההרים Fernpass, ומוביל לעיירות Ehrwald ו-Lermoos.
המסלול השני יוצא מהעיירה Otztal בכיוון דרום, לאורך עמק הנושא שם זהה. ליד Umhausen יש מפלי מים יפים, המכונים Stuibenfalle. בהמשך הכביש (מספר 186) ניתן לעצור ב-Obergurgl, ומשם אפשר לעלות ברכבל לנקודת התצפית Hohe Mutt, שגובהה 2,660 מטר מעל פני הים. 

הרחוב הראשי באינסברוק. | צילום: קארן גריב

אינסברוק וסביבתה
העיר אינסברוק (Innsbruck) היא בירת מחוז טירול. העיר יושבת על צומת דרכים מרכזי, נקודת החיבור בין מערב אוסטריה למרכזה, וגם על הציר המחבר בין בוואריה לצפון איטליה.

אינסבורק שוכנת לגדות נהר אין (Inn), בלב האלפים. היא אחת הערים המאוכלסות ביותר באלפים, וזו אחת הסיבות שהביאו לבחירתה כאתר שבו נערכה אולימפיאדת החורף ב-1964. משחקים אלה תרמו רבות לפיתוח העיר, ורישומם ניכר במקפצות הסקי ובמשטח ההחלקה שנותרו בה.

בעיר כמה אתרים שכדאי לבקר בהם. ליד נקודת התצפית Hungenburg, שאליה ניתן להגיע במכונית או ברכבל, יש גן אלפיני, ובו צמחייה ובעלי חיים אופייניים לאזור. מכאן ניתן להמשיך ברכבל לנקודת התצפית Hafelekar, שגובהה 2,336 מטר מעל פני הים.

בעיר עצמה כדאי לצפות בגג המוזהב (Goldenes Dachl) המפורסם – מבנה קטן ומעניין בן שתי קומות, שנבנה במאה ה-16. ברחוב מריה תרזה יש כמה אתרים הראויים לביקור, ובהם מגדל העיר (Stadtturm), שנבנה במאה ה-14, וממנו נשקפת תצפית על העיר כולה. מומלץ לבקר גם במונומנט של St. Anne; בארמון Hofburg, שהוקם במאה ה-14; בכנסיית הכסף (Silberne Kapelle); במוזיאון לאמנות עממית (Volkskunst Museum); ובשער הניצחון שבפינת הרחובות מריה תרזה וליאופולד. ראוי לצפות גם בציור הפנורמי הגדול (Rundgemalde), המזכיר אתרים דומים בהאג ובלוצרן.

גם בסביבות אינסברוק יש מה לראות. כדאי לטייל במסלול סיבובי, שמתחיל בנסיעה מזרחה לכיוון Solbad Hall, חוזר מערבה דרך Tulfes ומגיע ל-Igls (שם ניתן להעפיל לפסגת Patscherkofel). משם ממשיכים דרומה, לאורך Ellbogenstrasse, עד Matrei. שם פונים צפונה וחוזרים דרך גשר אירופה לאינסברוק.

מאחר שיש באזור מוקדי משיכה רבים, מומלץ ללון שניים או שלושה לילות באחד הכפרים שליד אינסברוק, ולנצל את הימים לסיורים.

המיוחדים של מסע אחר

המלצות מסע אחר על אתרים יחודיים ומקומות שונים מהמסלול הרגיל

ספא

תיירות מרפא
אוסטריה משופעת באתרים של תיירות מרפא וספא, כדוגמת Bad Gleichenberg בשטירמרק, שבו יש מעיינות בעלי תכולה גבוהה של מלחים; מרחצאות הגופרית Bad Ischl ו-Bad Goisern; והמעיינות המצטיינים בריכוז גבוה של יוד ב-Bad Hall. המלה Bad ("מרחץ") שבה נפתחים שמותיהם של מקומות רבים, מסמנת אתרי ספא.