תפריט עמוד

מידע מעשי למלבורן

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים המבקרים באוסטרליה זקוקים לאשרת ביקור.
את האשרה ניתן להנפיק דרך משרדי הנסיעות או עצמאית, במשלוח דואר רשום לשגרירות האוסטרלית. לצורך הנפקת הויזה דרך דואר רשום, יש למלא את טופס 48R-HEB, אותו ניתן להדפיס מאתר האינטרנט של השגרירות האוסטרלית או לקבלו בסוכנויות הנסיעות. יש לצרף אליו המחאת דואר על סך שבעים דולר אוסטרלי, דרכון ותמונת פספורט עדכנית.
הוצאת האשרה דרך סוכנות נסיעות תהיה מעט יותר מהירה, והטיפול בה יארך עד שבוע, בעוד שהוצאתה באופן עצמאי עשויה להימשך כעשרה ימים.
יש לשים לב כי בעלי דרכון ישראלי אינם יכולים להנפיק אשרת ביקור לאוסטרליה בשגרירותיה מחוץ לישראל, ועל כן יש לטפל בסידורי הוויזה לפני היציאה מהארץ.

שגרירות אוסטרליה בישראל
כתובת: בית אירופה, קומה 4, שדרות שאול המלך 37, תל אביב
טלפון: 03-6935000 
אתר אינטרנט

שגרירות ישראל בקנברה
כתובת: 6 Turrana St, Yarralumla
טלפון: 61-2-62154500
דואר אלקטרוני: mailto:info@canberra.mfa.gov.il
http://canberra.mfa.gov.il


איך להגיע
שדה התעופה הראשי של מלבורן הוא Melbourne Tullamarine Airport, הנמצא כעשרים קילומטר מצפון-מערב לעיר. בין העיר לשדה התעופה מחברות מוניות והסעות של חברת Skybus. הסעות אלו פעילות בכל שעות היממה, והנסיעה בהן מהירה ונוחה. שדה תעופה קטן יותר, Avalon Airport, שוכן ממערב לעיר.

ניתן להגיע למלבורן ממקומות שונים באוסטרליה באמצעות טיסות פנים, ברכב, באוטובוסים או ברכבות. אוטובוסים מגיעים למלבורן מכל הערים הראשיות באוסטרליה, והם לרוב זמינים, מהירים וזולים מנסיעה דומה ברכבת. בין מלבורן לטזמניה מקשר שירות מעבורות.


מתי כדאי להגיע
בעונת קיץ האוסטרלית (דצמבר-פברואר) מזג האוויר שטוף שמש ונעים בעיר. עונות המעבר נעימות מאוד לביקור, במיוחד באביב, בין ספטמבר לנובמבר, כשהגנים הבוטניים מלבלבים בפריחתם.

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

לשכות תיירות
אתר לשכת התיירות של מלבורן
מרכז המבקרים של לשכת התיירות של מלבורן:
שעות פתיחה: כל יום 18:00-9:00
כתובת: Federation Square, בצומת הרחובות Swanston ו-Flinders
הלשכה מפעילה גם דוכן מידע ב-Bourke Street Mall, בין הרחובות Swanston ו-Elizabeth.


מטבע
דולר אוסטרלי


הפרש שעות
מלבורן מקדימה את שעון ישראל בשמונה שעות.


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של אוסטרליה היא 61. אזור החיוג של מלבורן הוא 03. כשמתקשרים למלבורן בשיחת חוץ מישראל יש להוריד את האפס.


תחבורה
תחבורה ציבורית: רשת התחבורה הציבורית של מלבורן מכונה מטלינק (Metlink), ובמסגרתה פועלים בעיר קווי אוטובוס (כולל אוטובוסי הלילה NightRider), חשמלית ורכבת. באופן נוח, הכרטיסים (המכונים Metcards) לשלושת אמצעי תחבורה אלו זהים, כך שאפשר לקנות כרטיס יומי, שבועי או לשעתיים בלבד התקף לנסיעה בשלושתם. את הכרטיסים ניתן לרכוש ב-Met Shop בבית העירייה, בחנויות 7-Eleven, בתחנות הרכבת ובמכונות האוטומטיות הפועלות על מטבעות בלבד בחשמליות. הכרטיס תקף מהרגע שהוחתם – אם רכשתם אותו בתחנת הרכבת או במכונות של החשמלית הוא מוחתם אוטומטית, ואם במקום אחר, פשוט החתימו אותו במכונה המתאימה בחשמלית.
החשמליות פועלות בעיקר במרכז העיר ובפרברים הפנימיים. הן אולי איטיות מהרכבת השועטת במהירות מהפרברים, אבל הן מקסימות והנסיעה בהן מהנה. רשת האוטובוסים היא המקיפה ביותר, ומכסה את כל הפרברים החיצוניים המרוחקים ביותר. אחרי חצות ועד שעות הבוקר המוקדמות פועלים בעיר שירותי NightRider – אוטובוסי לילה מיוחדים. 

תחבורה חינם לתיירים: City Circle Tram הוא קו חשמלית שכדאי להכיר. חשמלית זו עובר במסלול מעגלי במרכז העסקים של מלבורן דרך אטרקציות תיירותיות חשובות, והנסיעה בה לא כרוכה בתשלום. החשמליות במסלול יוצאות מדי 12 דקות בין השעות 18:00-10:00 בימים ראשון-רביעי, ובחמישי-שבת עד 21:00.
אופציית תחבורה נוספת ללא תשלום היא ה-Melbourne City Tourist Shuttle. אלו אוטובוסי תיירים הפועלים בין השעות 16:30-9:30 ועוברים במשך שעה בין אטרקציות תיירותיות בעיר, כגון האקווריום של מלבורן, הגנים הבוטניים, צ'יינהטאון, מוזיאון מלבורן ועוד. אפשר לרדת בתחנות הרצויות ולעלות על האוטובוס הבא באותו קו.

אופניים: רוכבי האופניים ייהנו במלבורן – העיר מציעה רשת של שבילים לרכיבה על אופניים. המומלץ שבהם הוא מסלול נהר יארה (Yarra River Trail). בעיר יש חנויות רבות שבהן ניתן לשכור אופניים, ואין בעיה לעלות איתם לרכבות. אל תשכחו קסדה, כמחוייב בחוק האוסטרלי. 

רכב: אפשר לשכור רכב בסוכנויות ההשכרה הרבות בעיר. שימו לב שבאוסטרליה נוהגים בצד שמאל של הכביש, הפוך מהנהוג בישראל. בלבול נוסף נגרם בגלל נתיבי החשמליות, שגורמים לכך שלעתים יש לפנות ימינה דווקא מהנתיב השמאלי כדי לא להפריע לתנועת החשמליות.

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

אוכל
הגרגרנים יאהבו את מלבורן. אופייה המולטי-תרבותי מתבטא בשפע העצום של מטבחי העיר – מסעדות אתיופיות, איטלקיות, יווניות, וייטנאמיות, אינדונזיות וכמובן, מזללות פיש אנד צ'יפס אנגליות למהדרין. פשוט פנו לשכונה האתנית המתאימה. בצ'יינהטאון, סביב רחוב ליטל בורק (Little Bourke St) תמצאו מגוון רחב של מסעדות סיניות אותנטיות ומוצלחות. חובבי הפיצה והפסטה יסורו לאיטליה הקטנה סביב רחוב ליגון (Lygon St) בקרלטון (Carlton). במלבורן מתגוררת אוכלוסייה יוונית גדולה במיוחד, ואם מתחשק לכם טעמים ים תיכוניים, גשו לרחוב לונסדייל (Lonsdale St) במרכז העיר. נסו גם את רחוב אקלנד (Acland St) בסנט קילדה, עם הקונדיטוריות המוצלחות ובתי קפה נעימים (בשכונת סנט קילדה וב-Caulfield אפשר למצוא גם אוכל ישראלי ומסעדות כשרות); את רחוב בראנסוויק (Brunswick) בפיצרוי (Fitzroy) עם מגוון המסעדות האתניות ובתי הקפה האופנתיים, ואת רחוב ויקטוריה (Victoria St) בריצ'מונד (Richmond) בזכות המסעדות הווייטנאמיות הזולות.

מדריך מסעדות למלבורן


פסטיבלים ואירועים

ינואר > Big Day Out
כשמו כן הוא – יום ארוך שכולו הופעות רוק תחת כיפת השמיים.
ראשיתו של הפסטיבל בשנת 1992, אז נחגג בסידני, אוסטרליה. כ-9,500 איש הגיעו באותה שנה לחגוג את יום הקיץ היפה בהופעות שכללו בעיקר להקות מקומיות, ולצדן את האורחת הנכבדת נירוונה. עם השנים התרחב הפסטיבל לערים נוספות באוסטרליה, וב-1995 התווספה אליהן אוקלנד שבניו זילנד, ששמחה לארח את פריימל סקרים, הול, אוף ספרינג ועוד רבים וטובים.
הפסטיבל מגיע למלבורן בדרך כלל באזור סוף ינואר. רשימת האמנים כוללת שמות בינלאומיים (כמו איגי פופ, ביורק, ארקייד פייר ועוד) לצד להקות ואמנים מקומיים מהאטמוספרה הדרומית.

סביבות מרץ > פסטיבל האוכל והיין של מלבורן (Melbourne Food & Wine Festival)
פסטיבל נהדר לחובבי הגסטרונומיה עם שפע של אירועים, שפים אורחים והנחות במסעדות ברחבי העיר ובכרמים של עמק יארה הסמוך. במהלך הפסטיבל מתקיימים כל מיני פסטיבלים קטנים כמו פסטיבל שוקולד ופסטיבל ספרי בישול, וכן סיורי אוכל ושווקים.

מרץ > פסטיבל מומבה ווטרפסט (Moomba Waterfest)
לפני בוא היורה, ממהרים במלבורן שבדרום אוסטרליה לקיים עוד פסטיבל חוצות אחד אחרון בשמש הנעימה. פסטיבל מומבה ווטרפסט הוא הפסטיבל הוותיק ביותר ביבשת, הנחגג מאז 1955. זיקוקים מאירים את השמיים, תהלוכות צבעוניות צועדות ברחובות, תחרויות סקי מים נערכות בנהר, מופעי מוזיקה ממלאים את האוויר בצלילים, וסלבריטאים מקומיים מתחרים זה מול זה בחתירה באמבטיות משונות. אחד האירועים הפופולריים בפסטיבל הוא תחרות אנשי הציפור ג'טסטאר, המזכירים את אירוע הפלוגטאג התל אביבי. שלל פסיכים מציגים כלי תעופה ביזאריים נטולי מנוע שבנו במו ידיהם, וממריאים מרמפה המוצבת מעל נהר יארה, ועד מהרה מתרסקים לתוך הנהר למצהלות הקהל.

ספטמבר-אוקטובר > פסטיבל הפרינג' (Melbourne Fringe)
פסטיבל לאמנות אלטרנטיבית, מתיאטרון ומוזיקה ועד לקולנוע, אמנות דיגיטלית וקברט, שנערך בכל רחבי העיר.

אוקטובר-נובמבר > קרנבל מרוצי האביב ומלבורן קאפ (Spring Racing Carnival & Melbourne Cup)
כשמזג האוויר מתחמם באביב ניתן האות לתושבי מלבורן לצאת אל האוויר הפתוח בסדרה של פסטיבלים, אירועים ומרוצי סוסים. במשך כחמישים יום נערך קרנבל מרוצי האביב במלבורן. אך שיאו מגיע כמדי שנה ביום ג' הראשון בחודש נובמבר, עם בוא המרוץ המפורסם מכולם – המלבורן קאפ.
"מלבורן קאפ", שהחל את דרכו באביב 1861, הוא מרוץ הסוסים האוסטרלי החשוב ביותר. הוא מהווה נושאן המרכזי של של מהדורות החדשות ביום המרוץ, ומדביק את כל תושבי אוסטרליה למסך, למעט כמאה אלף איש הנוהרים למסלול המרוצים פלמינגטון (Flemington) עצמו כדי לראות את ההתרחשות מקרוב. אך למביט מהצד נדמה שהסוסים הפכו בשנים האחרונות להיות משניים בחגיגה העצומה המתנהלת על מדשאות המסלול – המלבורן קאפ הוא תירוץ מצוין למסיבה הכי טובה בעיר, אירוע חברתי ותרבותי בפני עצמו. תושבי העיר נוהרים למגרש לחגיגת אופנה ואלכוהול, מחופשים ליום אחד לבני אצולה ואריסטוקרטים, בלבוש הדור וכובעים רחבי שוליים, כדי לראות ולהיראות, וגם להמר על הסוסים המתחרים. בצד התלבושות המכובדות והמעוצבות המזכירות את המי ומי במרוצים הנחשבים באנגליה השמרנית, רבים מהאוסטרלים בוחרים בקו אופנתי הדוגל באמרה "גדול יותר ומטורף יותר". נשים מתהדרות בכובעים עצומי ממדים, מקושטים בהומור באופן אקסטרווגנדי, וגם תחפושות ביזאריות מתקבלות בשמחה, ממלכות דראג נוצצות עטורות נוצות ופאייטים ועד טלטאביז הלומי בירה. זהו ללא ספק הפיקניק הציבורי המוצלח ביבשת הדרומית.
עם סיום המרוץ עושה נחיל האדם והכובעים את דרכו בחזרה לעיר, שם מתקיימות שפע מסיבות לרגל סיום האירוע. אחריהן מגיעה העת לחשוב איך לאפסן את הכובע המגודל בארון ולהתחיל לתכנן את התלבושת לשנה הבאה.

כתבה: יעל רגב

אטרקציות ואתרים מומלצים

הגנים הבוטניים המלכותיים (Royal Botanic Gardens)
קל להבין מדוע הגנים הבוטניים המלכותיים הם האטרקציה האהובה ביותר על מבקרי העיר. זהו אחד הגנים הבוטניים המפורסמים בעולם. על פני שטח של 354 אלף מטר רבוע בגדתו הדרומית של נהר יארה (Yarra River) מתפרשים גנים, בריכות מים, שבילי הליכה, יערות ויותר מחמישים אלף מיני צמחים מרחבי אוסטרליה והעולם. תוכלו ביום אחד לשוטט בגינת קקטוסים מדבריים, להמשיך לגן בסגנון קליפורני או אל צמחיית יער גשם אוסטרלי טיפוסי, להלך ביער שרכים לח, לבקר בגינה סינית ובחממה טרופית, ולבקר בגן ורדים מקסים. ישנה אפילו גינה מיוחדת המציגה אבטיפוס של גן חסכוני במים, לחובבי איכות הסביבה. מקום נהדר לפיקניק צהריים – אל תשכחו להצטייד בלחם וגבינות. הכניסה לגנים ללא תשלום, והם גם מותאמים לכסאות גלגלים.

שוק המלכה ויקטוריה (Queen Victoria Market)
שוק זה פועל באותו מקום מאז 1878, וגם בשנות האלפיים הוא מושך כמות אדירה של מבקרים, במיוחד בימי ראשון. במקום נמכרת תוצרת טרייה של ירקות ופירות, פירות ים ומעדנים, לצד בגדים, תכשיטים, חפצי אמנות אבוריג'ינית ועוד. 

האקווריום של מלבורן (Melbourne Aquarium)
יותר מ-10,000 יצורים ימיים מוצגים באקווריום העירוני – אלמוגים, אבו נפחא, כרישים, צבי ים, סוסי ים, כוכבי ים, דיונונים, סרטנים, מדוזות ועוד. גולת הכותרת היא האושנריום (Oceanarium), המכיל 2.2 מיליון ליטר מים, ואפילו מציע צלילה עם כרישים עבור צוללנים מוסמכים.

אזור הדוקלנדס (The Docklands)
בשולי מרכז העסקים של העיר, על גדת נמל ויקטוריה, פרושה שכונה תוססת זו. בעבר היה זה אזור ספנות ומסחר, שנזנח בשנות השמונים וכעת נבנה מחדש כאזור מגורים, מסחר ובידור. העבודות בדוקלנדס יסתיימו ב-2015, אך האזור מושך כבר כעת מספר רב של מבקרים ומבלים. המקום מציע שלל מסעדות מסוגננות, ברים, בתי קפה, בית קזינו, גלריות, אדריכלות מודרנית (הציצו בגשר ווב, למשל) וגם את אצטדיון טלסטרה דום (Telstra Dome).

מוזיאון מלבורן (Melbourne Museum)
מוזיאון זה שוכן בגני קרלטון (Carlton Gardens) מול היכל התצוגות המלכותי (Royal Exhibition Building), ועוסק בתרבות, ההיסטוריה והטבע של מדינת ויקטוריה. זהו מוזיאון גדול ונהדר, הכולל שמונה גלריות, בהן אחת המיועדת במיוחד לילדים. הילדים ירותקו גם לשלדי הדינוזאורים ושלד ענק ומושלם של לווייתן כחול, אחד היצורים הגדולים ביותר על פני הפלנטה, וישמחו לפקוד את קולנוע ה-IMAX שבמקום. המבוגרים ייהנו ממרכז התרבות האבוריג'יני שבמוזיאון, המוקדש לילידי היבשת.

היכל התצוגות המלכותי (Royal Exhibition Building)
ממש ממול למוזיאון מלבורן שוכן בניין היסטורי מרשים שהושלם ב-1880, שהינו הבניין היחיד באוסטרליה שזכה להיבחר כאתר מורשת עולמית מטעם אונסק"ו. כאן נפתח הפרלמנט הראשון של אוסטרליה ב-1901 בנשף חגיגי בן 10,000 אורחים מכובדים. כיום משמש הבניין היפה לקונצרטים, אירועים, תערוכות, הרצאות ועוד. סיורים מודרכים בהיכל נערכים מדי יום ב-14:00 ויוצאים ממוזיאון מלבורן הסמוך. חובה להזמין מקום מראש.

סנט קילדה (St Kilda)
אחד הפרברים המלבבים בעיר, השוכן על חוף חולי במפרץ פורט פיליפ (Port Phillip Bay). המיקום הנאה הפך את הפרבר לאזור נופש נעים, המארח שלל אירועי תרבות ופסטיבלים. הבולט שביניהם הוא פסטיבל סנט קילדה בפברואר, המושך מאות אלפי צופים להופעות מוזיקה ובידור. השכונה מעניינת גם בזכות הארכיטקטורה שבה, הכוללת בתים בסגנון ויקטוריאני עד מודרני.
המוקד המרכזי הוא הטיילת (St Kilda Esplanade), שלאורכה רבים מהבניינים המעניינים, בתי קפה ומסעדות ונוף לים. בטיול לאורך הטיילת אי אפשר לפספס את הלונה פארק (Luna Park) הוותיק, שנפתח ב-1912, עם השער הגדול בדמות פני הירח. זהו פארק שעשועים של פעם, עם מתקנים הפועלים זה עשרות שנים: רכבת מ-1912, רכבת שדים מ-1934 ועוד. מדי יום ראשון נערך שוק חפצי אמנות על הטיילת מחוץ ללונה פארק, הזוכה לפופולריות רבה. רחוב אקלנד (Acland Street) הסמוך הוא המקום למלא בו את הבטן במהלך הטיול בשכונה, עם היצע מוצלח של בתי קפה אופנתיים וקונדיטוריות מגרות. בשל האוכלוסייה היהודית והישראלית לשעבר שמתגוררת בשכונה, תוכלו פה ושם למצוא מוצרי מזון מהבית בסופרמרקטים ובחנויות. בסנט קילדה נמצא גם המוזיאון היהודי של אוסטרליה (Jewish Museum of Australia). אם הביקור בגנים הבוטניים המלכותיים לא הספיק לכם, תוכלו לסור אל הגנים הבוטניים של סנט קילדה (St Kilda Botanic Gardens) הקטנים יותר.

מוזיאון ההגירה (Immigration Museum)
ביקור קצר במלבורן מבהיר מדוע כל כך הרבה אנשים מכל רחבי העולם מהגרים לעיר יפה זו. מוזיאון זה, הממוקם בבית המכס הישן של העיר, מספר את סיפורם של אלו שנהרו למלבורן מהעולם החל מהמאה ה-19 ועד ימינו ונותן הצצה למורשת המולטי-תרבותית המגוונות של העיר.

כיכר הפדרציה (Federation Square)
מתחם ציבורי תרבותי פתוח במרכז העיר, המציע שפע של גלריות, בתי קולנוע, חנויות, ברים ואירועי תרבות. בכיכר הפדרציה שוכן מרכז איאן פוטר (Ian Potter Centre) שהינו חלק מהגלריה הלאומית של ויקטוריה (NGV), ובו אלפי עבודות אמנות אוסטרליות. הכניסה למרכז ללא תשלום. מוסד נוסף במקום הוא המרכז האוסטרלי לתמונה הנעה (ACMI), המוקדש לטלוויזיה, קולנוע ומדיה דיגיטלית, ובו תצוגות, אולמות הקרנה, משחקי וידאו ומחשב אינטראקטיביים ועוד. בכיכר נמצא גם מרכז המבקרים של מלבורן. ממול לכיכר שוכנת תחנת הרכבת המרכזית של מלבורן, תחנת רחוב פלינדרז (Flinders Street Station), בבניין נאה שנבנה בתחילת המאה העשרים.

בית העירייה (Melbourne Town Hall)
מבנה נהדר מ-1870 המארח מדי שנה מאות אירועים – כנסים, קונצרטים, חתונות ועוד. באולם המרכזי ניצב אורגן ענק בן יותר מעשרת אלפים חלילים מ-1929. במקום נערכים סיורים מודרכים, וכדאי להזמין בהם מקום יום אחד מראש.

צ'יינהטאון (Chinatown)
גלי ההגירה לעיר יצרו בה שכונות אתניות קטנות, ובכל אחת מהן מסעדות המתמחות במטבח של אותם מהגרים. השכונה הסינית מרוכזת באזור רחוב ליטל בורק (Little Bourke St), ומקורה בבהלת הזהב בשנות החמישים של המאה ה-19. כיף לשוטט במקום בין סמלים סיניים, חנויות מיוחדות ומסעדות אסיאתיות נהדרות. אפשר ללמוד עוד על האוכלוסייה הסינית בעיר במוזיאון הסיני (Chinese Museum) השוכן במקום, המציג את ההיסטוריה של המהגרים הסיניים, כלי קרמיקה, בגדים, רהיטים וכלי נגינה. במוזיאון שוכן גם דרקון דאי לונג (Dai Loong Dragon), המשמש לתהלוכות ראש השנה הסינית, וידוע בשל אורכו המרשים – יותר ממאה מטר.

בניין יוריקה (Eureka Tower)
אומנם כדרכו של כל בניין גבוה, גם שיאו של בניין יוריקה זמני בלבד, אולם לפחות כרגע (2008) זהו בניין המגורים הגבוה בעולם. בגובה של כמעט 300 מטר הוא חולש על קו הרקיע של העיר, וכצפוי מציע קומת תצפית שממנה נפרש נוף נהדר של העיר. חלק ממבנה התצפית כולל רצפה שקופה – חוויה מסחררת, אבל לא מומלצת לסובלים מפחד גבהים.

בית הפרלמנט של ויקטוריה (Parliament of Victoria)
הפרלמנט של ויקטוריה שוכן במבנה מהודר ומרשים מהמאה ה-19. סיורים מודרכים לציבור הרחב נערכים במשכן רק בימים שבהם אין כינוסים פרלמנטריים.

מוזיאון הספורט הלאומי (National Sports Museum)
מוזיאון המוקדש לספורט האוסטרלי, וממוקם באופן הולם ב-MCG, אצטדיון הקריקט של מלבורן. יש בו היכל תהילה לספורטאים אוסטרליים מפורסמים, ושלל תצוגות בנושאי קריקט, ראגבי, אוזי רולז (גרסה אוסטרלית לכדורגל), אולימפיאדות הקיץ והחורף ועוד, כולל אזור אינטראקטיבי לילדים.

גן החיות של מלבורן וגני חיות נוספים באזור (Melbourne Zoo)
יותר מ-320 מיני בעלי חיים מתגוררים בגן החיות של מלבורן, שהינו גן החיות הוותיק באוסטרליה. הגן מתגאה לא רק בזואולוגיה שבו, אלא גם בגנים הירוקים שעוטפים את בעלי החיים, המונים עשרות אלפי מיני צמחים. בגן החיות ישנה חממת פרפרים ובית גידול לחרקים, גורילות המתגוררות בצמחיית יער גשם טרופית, גן יפני, ואזור שלם המוקדש לעולם החי האוסטרלי הייחודי – מהקואלה והקנגורו המוכרים דרך הברווזן המוזר ועד לוומבטים ופינגווינים.
אם אתם מחפשים חוויה המזכירה יותר את הספארי הרמת גני, של נסיעה בין בעלי חיים אפריקאים מתחת לכיפת השמיים, נסו את גן החיות ווריבי (Werribee Open Range Zoo), כשלושים קילומטר ממלבורן.
גן חיות נוסף, במרחק של כשעה נסיעה מהעיר, הוא הילסביל (Healesville Sanctuary), המתמקד בבעלי חיים אוסטרליים בלבד וגם משמש כבית חולים עבור חיות בר פגועות. יותר ממאתיים מינים מקומיים מתגוררים בו.

הגלריה הלאומית של ויקטוריה (National Gallery of Victoria, NVG)
הגלריה הוותיקה באוסטרליה ומוזיאון אמנות רחב ידיים, הכולל יצירות מיוון העתיקה, מצריים, רומא, אסיה והתקופה הפרה-קולומביאנית לצד אוסף המוקדש לתרבויות דרום הפסיפיק.

שכונת פיצרוי (Fitzroy)
בעבר היתה זו שכונה בוהמיינית ידועה. התושבים שהקנו לה מעמד זה החלו לנטוש לטובת השכונה האופנתית הבאה, אך רחוב בראנסוויק (Brunswick Street) והרחובות הסמוכים לו עדיין נהנים מתהילתם. יש בהם של בתי קפה אופנתיים, חנויות מעניינות, בוטיקים לבגדים יד שנייה ומסעדות טובות. 

כתבה: יעל רגב

שתפו: