תפריט עמוד

מידע מעשי לבייג'ינג

המיוחדים של מסע אחר

המלצות מסע אחר על אתרים יחודיים ומקומות שונים מהמסלול הרגיל

הסודות והמקומות הלא מוכרים

 גם בעיר ענקית כבייג'ין כדאי לצאת מן המסלול המוכר וההכרחי ולחפש את המקומות השונים, פחות מתוירים ולעיתים קרובות המעניינים הרבה יותר. הנה כמה מן הסודות הגלויים של בייג'ין

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד


אשרות ושגרירויות

ישראלים הנוסעים לסין זקוקים לאשרת כניסה. האשרה הבסיסית הרשמית מאפשרת שהות של שלושים יום בסין ותוקפה שלושה חודשים (מחיר: 100 שקל), אבל אם תבקשו אשרה ארוכה יותר, בדרך כלל ייענו ויאשרו אפילו עד שלושה חודשים. תמיד כדאי לבקש אשרה ארוכה יותר בכמה ימים מכפי שדרוש לכם.
יש גם אשרה כפולה (לשתי כניסות, במחיר 150 שקל) או רב-פעמית. תוקפה של אשרה רב-פעמית הוא לחצי שנה (מחיר: 200 שקל) או לשנה (מחיר: 300 שקל).
הארכה בסין: אפשר להאריך את האשרה בתחנות משטרה בסין. אם בתחנה המסוימת שאליה נכנסתם לא עוסקים באשרות, יפנו אתכם לתחנה אחרת. משך ההארכה תלוי בנדיבות לבו של האדם שאליו פניתם. אם לא הצלחתם להאריך את האשרה בסין, קִפצו להונג קונג והוציאו אשרה חדשה. הוצאת האשרה אורכת כמה ימים, ולכן יש להגיש בקשה עוד לפני שפג תוקפה של הקודמת.
הגשת בקשה: בקשה לאשרה מגישים במחלקת האשרות של שגרירות סין.
יש להביא תמונת פספורט ודרכון בתוקף למשך חצי שנה לפחות ולמלא טופס בקשה (טופס אפשר להשיג בשגרירות או באתר האינטרנט שלה).

שגרירות סין בישראל
כתובת:
רחוב בן יהודה 222, תל אביב.
טלפון: 5467277-03 
אתר שגרירות סין בישראל

שגרירות ישראל בבייג'ין
כתובת:
17 Tianzelu.
טלפון: 65327788-10-86
דואר אלקטרוני: info@beijing.mfa.gov.il

כתבו: יעל שורץ וכנרת יפרח-סרבניק 


איך להגיע
אל על מקיימת טיסות ישירות לבייג'ין. יש טיסות לבייג'ין גם דרך יעדי ביניים באירופה ובמזרח הרחוק.


מתי כדאי להגיע
העונות המומלצות לטייל בסין הן הסתיו (ספטמבר עד אמצע נובמבר) והאביב (אפריל עד אמצע יוני). בחורף קר מאוד, בקיץ חם ולח. עונות השיא שבהן הסינים מציפים את אתרי התיירות הן חג אמצע הסתיו (ספטמבר או אוקטובר), אוקטובר, ראש השנה הסיני (ינואר או פברואר) ושבוע הזהב (השבוע הראשון של מאי).

כתבו: יעל שורץ וכנרת יפרח-סרבניק


בטחון
שאו תמיד כרטיס ביקור של המלון שניתן בדלפק הקבלה או מידי הסבלים.
אין להסתובב במקומות מבודדים ובסמטאות צדדיות חשוכות.
כסף, דרכון, כרטיס טיסה לארץ ורשימת מלונות יש לשמור בחגורת בטן. אין להשאיר דרכון במזוודות!
שמרו צילומים של הדרכון, כולל פרטי הארכה, במזוודה ובידי קרובים בארץ. הביאו גם תמונות פספורט.
רוכלים סינים מחליפים לעתים סחורה רגע לפני שהם מגישים אותה ללקוח. בִּדקו מה קיבלתם לפני שאתם הולכים.

כתבו: יעל שורץ וכנרת יפרח-סרבניק


חיסונים ובריאות
שפעת העופות: ארגון הבריאות העולמי ממליץ להימנע מלהגיע לחוות לגידול עופות, להימנע מכל מגע עם לשלשת ולאכול רק ביצים ומוצרי עוף שבושלו היטב.
חיסונים וטיפול מונע: לפני יציאה לסין יש להתחסן ולקבל טיפולים מונעים. פרטים במרפאות המטיילים של משרד הבריאות. עזרה ראשונה ותרופות: יש להצטייד בכלי עזרה ראשונה (פלסטרים, נוזל לחיטוי פצעים וכו') ובתרופות נגד חום וכאבים ולטיפול בשלשולים ובהתייבשות, בעצירות, בדלקות ובמחלת גבהים לפי המלצת הרופא המטפל. מומלץ לארוז את התרופות בקופסה קשיחה.
מים: אין לשתות מי ברז ואין לצחצח שיניים במי ברז.
אוכל: כדאי לאכול במסעדות הומות סינים ולהשתמש במקלות או במזלג שתביאו עמכם. פירות וירקות יש לקרצף במים רתוחים.
שירותים: אין נייר טואלט בשירותים הציבוריים. בבתי המלון יש שירותים מערביים נקיים עם נייר טואלט. ברוב האתרים יש שירותי בול פגיעה וגם שירותים מערביים. במקומות רבים אין מחיצות בין התאים בשירותי הנשים.

כתבו: יעל שורץ וכנרת יפרח-סרבניק

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד


לשכות תיירות

לשכת המידע המרכזית נמצאת בשדה התעופה.
אתר לשכת התיירות הסינית


מטבע
מטבע: המטבע הסיני הוא יואן (מסומן גם RMB). יואן מתחלק ל-10 דזיאו, ודזיאו מתחלק ל-10 פן.
שטרות: יש שטרות של 1, 5, 10, 20, 50 ו-100 יואן. בשוק יש שטרות ישנים וחדשים השונים זה מזה (שניהם תקפים), וצריך להכירם. שטרות של דזיאו קטנים בגודלם משטרות של יואן.
כסף מזויף ורמאויות: בשוק הסיני מסתובבים שטרות מזויפים של 100 יואן ושל 50 יואן, לכן הקפידו לשלם בסכום מדויק כדי שלא תקבלו עודף בשטרות אלה. ודאו שקיבלתם שטרות סיניים ולא שטרות אחרים דומים. יש נוכלים שייקחו מהלקוח שטר מסוים ויטענו שנתן להם שטר אחר, פחות ערך ממנו.
כספומטים: בדרך כלל אפשר לסמוך על כספומטים – הכיתוב מופיע גם באנגלית
דולרים: הדולרים שתביאו עמכם לסין צריכים להיות שטרות חדשים שהודפסו מ-2003 ואילך, לא מקומטים ולא קרועים. דולרים שטרם הוחלפו יש לשאת בחגורת בטן.
המחאות נוסעים: לתרמילאים כדאי לשאת חלק מהכסף בהמחאות נוסעים. יש להפריד את ספח הביטוח שעליו כתובים מספרי ההמחאות מן ההמחאות עצמן. כדי לפדות המחאות יש להציג דרכון. שִמרו את כל הקבלות מפדיון ההמחאות, כי כדי להמיר את הכסף הסיני חזרה לדולרים ביציאה מסין צריך להראות קבלות.
החלפת כספים: אפשר להחליף כסף בבנקים, בעיקר ב-Bank of China, ובבתי מלון עם הצגת דרכון. אין להחליף בשווקים וברחוב. בקשו גם שטרות קטנים. אל תקבלו שטרות קרועים או מקומטים או מודבקים כי הסינים לא יקבלו אותם. שִמרו את כל הקבלות מהחלפות הכספים, כי כדי להמיר את הכסף הסיני חזרה לדולרים ביציאה מסין צריך להראות קבלות.
כרטיסי אשראי: מתקבלים עם הצגת דרכון בבתי המלון, במסעדות יקרות ובחנויות הגדולות.
עמידה על המקח: תמיד שווה לנסות.
תשר: תשר (טיפ) משאירים רק במסעדות מפוארות, בבתי מלון ובבתי קפה מודרניים (עשרה אחוזים).

כתבו: יעל שורץ וכנרת יפרח-סרבניק


הפרש שעות
שעון סין מקדים את שעון ישראל בחמש שעות.


תקשורת
הקידומת הבינלאומית של סין היא 86.
הקידומת של בייג'ין היא 010 (10 למתקשרים מחוץ לסין).
אפשר להשתמש בטלפונים ציבוריים בכרטיסי חיוג בינלאומיים ובטלכרדים. זול יותר להיכנס למרכזיות טלפון, מעין חנויות עם עמדות טלפון, ולהתקשר בתשלום. למתארחים במלונות נוח וזול להתקשר לארץ מהחדר ולבקש שיחזרו אליכם (יש עמלת שירות על שימוש בכרטיסי חיוג). לעתים יש במלון עמדות אינטרנט.

כתבו: יעל שורץ וכנרת יפרח-סרבניק


תחבורה
הגעה לבייג'ין
בטיסה
: שדה התעופה של בייג'ין נקרא Beijing Capital Airport והוא נמצא במרחק של כשעה נסיעה ממרכז העיר לכיוון צפון-מזרח. מהשדה אפשר להגיע לעיר באוטובוס מספר 1 או במונית. יש קו שאטל מיוחד לשדה התעופה שיוצא משתי נקודות בעיר. אפשר למצוא אותו בקומה הראשונה בשדה התעופה.
ברכבת: בבייג'ין יש שתי תחנות רכבת – מרכז ומערב – ואליהן מגיעות רכבות מכל רחבי המדינה.

תחבורה עירונית
כל התחבורה העירונית בבייג'ין מסובסדת. נסיעה במונית בתוך העיר מתחילה ב-10 יואן, ויכולה להגיע גם עד 100 יואן. תלוי במרחק. נסיעה של כחצי שעה בעיר תעלה 40 יואן. קווי הרכבת התחתית מגיעים בעיקר לאזורים העסקיים, לכן מוטב לנסוע באוטובוס או במונית.
נסיעה בריקשות אופניים טובה בשביל החוויה אבל יקרה מאוד לתיירים.

 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות


אוכל

אוכל טוב אפשר למצוא ברחוב וואנג פו ג'ין ובשוק האוכל של הלילה הנושק לו, באזור אגם עשרת המקדשים וברחוב סן לי טון לו (San li tun Lu, סמוך לאזור השגרירויות בצפון-מזרח העיר).


לינה
מלונות: מלונות ארבעה כוכבים הם נקיים וסבירים. מלונות של שניים-שלושה כוכבים עלולים להיות מלוכלכים ולא מתוחזקים.
גסטהאוסים: באכסניות למיניהן אפשר לקבל חדר זוגי ואפשר ללון בדורמיטור. לעתים גם בתי המלון מחזיקים מתחם של דורמיטור זול.

המקומות הטובים ביותר ללינה מרוכזים ברחוב וואנג פו ג'ין (Wang Fu Jin), המקביל לעיר האסורה ממזרח. מחירים נמוכים יותר אפשר למצוא מדרום לכיכר טיאנאנמן.


בילויים
האופרה של פקין היא אמנות במה ייחודית לסין שכדאי לחזות בה לא רק בגלל המראה והצליל, אלא גם בשל האווירה של תיאטרון מקורי. מקום מומלץ לצפות באופרה הוא תיאטרון דג'נג יי צה דזו צ'אנג (Zheng yi ci Ju chang). המופעים מתחילים בדרך כלל בשעות הערב המוקדמות 
(19:30).
כתובת: 220 Xiheyan Dajie

במופעי אקרובטיקה מומלץ לצפות בתיאטרון צ'או יאנג דזו צ'אנג (Chao yang Ju chang).
כתובת: 36 Dongsanhuan Beilu

לשוטטות נעימה אפשר לבקר ברחוב סן לי טון לו (San lit un Lu) שם מבלים רוב הזרים שחיים בעיר, או באזור אגם עשרת המקדשים שאליו מגיעים לפנות ערב סינים רבים.

ברחוב וואנג פו דזין (Wang Fu Jin) יש בתי כלבו אדירי ממדים ויוקרתיים. לעת ערב סוגרים את הרחוב לתנועת אוטובוסים והוא הופך למדרחוב שאפשר להתהלך בו. יש בו פסלי רחוב, מסעדות ומזרקה מוזיקלית.

ממליצה: דינה היימן


קניות
שוק הלילה (דונג חואה מן, Dong Hua Men), מול מרכז הקניות Sun Dong An, הוא ססגוני ואטרקטיבי לא רק לטעימות אלא גם לצילום של מאכלים אקזוטיים כמו נחשים, עקרבים, חיפושיות וארבה.
שוק המשי (סין שואי שה צ'אנג, Xiu shui Shi chang) בשדרת Jianguomenwai Dajie, שוק הפנינים (חונג ציאו שה צ'אנג, Hong qiao Shi chang) בפינה הצפונית-מזרחית של מקדש השמים, ומרכז הקניות יא שואו (Ya Shou) הסמוך לרחוב Sanlitun Lu, הם כולם שווקים מקורים בבנייני קומות הפתוחים מדי יום מ-9:00 עד 21:00, ובהם נמכרים בגדים, תיקים ונעליים שרובם חיקויים.

ממליצה: דינה היימן

 

אטרקציות ואתרים מומלצים

חומת סין הגדולה, אחד הסמלים המפורסמים של המדינה| צילום: יעל שורץ

 

בייג'ינג - אתרי חובה
בייג'ינג – אתרי חובה
העיר האסורה, המוזיאון הלאומי של סין, מקדש קונפוציוס ועוד מבחר אתרים שלא כדאי להחמיץ בביקור בבייג'ינג
יעל רגב 

 

שתפו: