תפריט עמוד

קזבלנקה, מרוקו

שתפו:

קזבלנקה האמיתית שונה מאוד מזו שעלתה בדמיונם של יוצרי הסרט המפורסם מ-1942. דמויות כהמפרי בוגרט ואינגריד ברגמן אי אפשר אמנם לפגוש כיום בעיר, אבל אפשר ליהנות בה ממיטב האדריכלות המוסלמית המודרנית, לחוות אווירה ים תיכונית נעימה ולראות את אחד המסגדים הגדולים בעולם. מיקי אלקלס חזר מביקור (צילום ועריכה: מיקי אלקלס)

קזבלנקה, עיר החוף ואחד הנמלים המרכזיים של מרוקו, זכתה לתהילת נצח דווקא בזכות הסרט ההוליוודי בכיכובו של המפרי בוגרט, שנושא את שמה. יוצרי הסרט מעולם לא ביקרו במרוקו. בוגרט אמנם היה מועמד לאוסקר על הסרט, אבל זכה בו לבסוף על סרט אחר שנקרא "מלכה אפריקאית". רבים ראו בכך צדק מסוים, כי גם עיר החוף במרוקו היא סוג של מלכה כזו.
הנמל והשדרה שמוליכה אליו, שדרת האנסאלי, הם גם היום מהאתרים המרכזיים אותם פוקדים תיירים שמגיעים למרוקו. לא הרחק מהנמל שוכנת המדינה העתיקה, העיר הערבית הסבוכה ששימשה כבסיס לבניינה של קזבלנקה המודרנית. חלק זה של העיר מוקף עדיין בחומה. סביבה, במעין חצי גורן, בנויה העיר שהקימו הצרפתים בימי שלטונם במרוקו, שלטון שהסתיים רק ב-1956.
הרחובות שיוצאים מכיכר מוחמד החמישי במרכז חלק זה של העיר מהווים, ביחד עם כיכר האו"ם, את המרכז העסקי והאדמיניסטרטיבי של העיר. בהם מרוכזים הבנקים הגדולים, בתי המלון והחנויות היפות. כיכר מוחמד החמישי נחשבת לדוגמא מרשימה מאוד של אדריכלות מוסלמית. דרומה יותר, צופה אל פארק הליגה הערבית, שוכנת הקתדרלה הלבנה של סאקרה קר. ממערב לפארק ולכיוון החוף נבנו שכונות המגורים הטובות יותר של קזבלנקה.
הצמיחה הכלכלית המהירה של קזבלנקה בחמישים השנים האחרונות הפכה אותה לבירה הכלכלית של מרוקו. כאן נרקמות העסקות הגדולות וכאן מרוכז הממון של הממלכה. תיירים בעיר יכולים ליהנות מכמה חופי רחצה מצוינים, מפארקים ירוקים ומטיילת מפורסמת ויפה שנמתחת לאורך החוף.
רוב ביקורי התיירים בעיר נפתחים בטיול לאורך חוף האוקיינוס האטלנטי ובסיור במסגד הגדול והמרשים שבנה המלך חסן השני בהשקעה אדירה. המשך הסיור מוביל אל שכונות עין דיאב ואנפה, אשר עשירי מרוקו והעולם הערבי בנו בהם את בתיהם. כמו כן מגיעים מבקרים רבים אל רובע המנהלה של קזבלנקה – החובוס, בו מבקרים בבית המשפט המפואר ובסמטאות.

    האם המאמר הזה עזר לך?

    עזר מאדדי עזרלא כל כך עזרכלל לא עזר




    תגובות פייסבוק

    שתפו: