טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
מבטא צרפתי בגובה העיניים
שבע שנים הם נצח במושגים תל אביביים ופסטיס נוגעת בנצח. מאז הוקמה היא יושבת באותה פינה בשדרות רוטשילד ומדברת אל התל אביבים במבטא צרפתי, אך בגובה העיניים. האוכל בפסטיס אף פעם לא השתנה, כי השף של פסטיס, איל לביא, אף פעם לא השתנה. אם נשב במרפסת המקסימה של המסעדה ונשחק משחק אסוסיאציות קצר הוא ישמע כך: חיה: סרטן. משקה: פסטיס. סיגריה: גולואז בלי פילטר. מקצוע: מובטל. עונה: קיץ. אוכל: ים תיכוני וטעים טעים. בין המנות המומלצות אפשר לציין את הקפוצ'ינו סרטנים בשמנת וברנדי, "מול פריט" – מנה בלגית קלאסית שכוללת פנכת מולים בציר ירקות שורש עם תוספת צ'יפס שמן וכפרי ומחבת פירות ים עם שרימפס, קלמרי, מולים וסרטנים כחולים ברוטב יין לבן, בלסמי ורוזמרין. ולמי שמתעקש לשאול, כן, יש גם מנות בשריות לא רעות בכלל.
פתוח: א'-ה' 12:00-עד לקוח אחרון.
ו'-ש' 10:30-עד לקוח אחרון.
מסעדת פסטיס
מסעדה של סינים המיועדת לסינים
בכל העולם יש סימן מובהק אחד ויחיד באמצעותו אפשר לשפוט מסעדה סינית: האם חבורות סינים מקומיות יושבים בה לאכול? אם התשובה חיובית, אין סיכוי ליפול. מסעדת סינג לונג עוברת בקלות את המבחן. זוהי מסעדה של סינים המיועדת לסינים, שנמצאת במיקום סיני למהדרין – פאתי התחנה המרכזית החדשה. מומלצים: התפריט העסקי הפשוט של ה- 38 שקל שמבוסס על מנות צמחוניות ועוף ותפריט מעט יותר יוקרתי, של 58 שקלים, המאפשר להעלות בחכה שרצים ורכיכות דוגמת שרימפס וקלמרי.
פתוח: א'-ש' 12:00-24:00.
סינג לונג
ביום מסעדה גרוזינית ובלילה בר תוסס
ננוצ'קה הוא מקום חסר הגדרה. אם ממש נתאמץ נגיד שהמקום נראה כמו הבית של ניר צוק אם הוא היה גרוזינית. ביום ובערב ננוצ'קה מתנהגת יותר כמו מסעדה, אבל לאט לאט כשהיא נמהלת ללילה והדי.ג'יי מעלה את הווליום, הוא הופכת לבר תוסס, שנראה יותר כמו מסיבה פרטית בבית של מישהו, או יותר נכון מישהי שקוראים לה ננה שרייר- בעלת הבית הבלתי נלאית של הפנינה הגרוזינית המשמחת הזו. מנות מומלצות: אגרול הים השחור, חצ'אפורי (בצק גרוזיני אפוי, מקופל בחמאה וממולא ב – 3 גבינות ), חינקאלי בשר (כיסוני בצק מבושלים במים וממולאים בבשר בקר ואווז ) ו טביליסורי (אוסובוקו כבש עם שעועית לבנה ביין לבן ועשבי תיבול).
פתוח: 12:00 עד אחרון הלקוחות..
ננוצ'קה
מסעדת פועלים משובחת
נאייב היא דוגמא למסעדת פועלים משובחת שנותנת תמורה מלאה לכסף ועוד חופן נדיב של אווירה ונשמה. רבים מהסועדים הם לקוחות קבועים במצויים בעצירת מנוחה ואכילה באמצע יום שוק. אחרים הם בעלי עסקים בהפסקת צהריים וכולם, כך תמיד נדמה, מאוד רעבים. המטבח של נאייב הוא מטבח פרסי שמצטיין בעדינות ובשילוב מדויק של חמיצות, מתיקות ומרירות שנובעים משימוש רב בפירות ועשבים בבישול. חלק בלתי נפרד מארוחה פרסית הוא לחיכת מערום עשבים טריים המוגש עם פתיחת הארוחה, הכולל: עלי ריחן, טרגון, ראשאד, ירק חילבה (בפרסית: שמבלילה) וגם שורשים טריים, כמו צנונית ובצל. מנות מומלצות: גורמה סאבזי, מרק גונדי ושיפודים מגוונים על הגריל.
נאייב
להתענג על מעדנים ובריזה יפואית
מרגרט תייר היא ללא ספק האמא של הבשלניות. במקדש הקטן שלה המשקיף אל הים היא יוצרת מאכלים שחלקם בהחלט יכולים לספק סוג של חוויה דתית. אם אתם בעניין של חפוז זה לא המקום בשבילכם. מי שלו הזמן הוא עניין נזיל, יכול להמתין בפטיו המעט מוזנח, להתענג על בריזה יפואית, ולנשנש עלי גפן אלוהיים ביוגורט, סרדינים ממולאים , קציצות לוקוס ושאר מעדנים. אצל מרגרט הארוחה יכולה להיות יקרה מעבר לכל פרופורציה, או זולה, תלוי באיך הפרצוף שלכם נראה לה. מה שבטוח, היא תמיד תוגש עם חיוך זהב רחב.
שעות פעילות: לא קבועות. הקפידו להתקשר.
מסעדת מרגרט תייר
מטבחים שונים מרחבי העולם
שנים רבות שומרת מנטה ריי, המסעדה התל אביבית הותיקה שבחוף עלמה בתל אביב, על האווירה והאוכל האופייניים שלה, שמשלבים מטבחים שונים מרחבי העולם בקלילות ובתחכום. התפריטים כאן משתנים לפי השעה ביום, העונה וגחמות השף, והם כמעט תמיד מרעננים ומפתיעים. מומלצות ארוחות הבוקר, פלטות המזטים וקדרות פירות הים.
מסעדת מנטה ריי