בנגלדש, המדינה המרתקת, שלישראלים אסורה הכניסה אליה, מציעה שפע של אתרי טבע ותרבות: יערות מנגרובים, בעלי חיים נדירים, מסגדים ומקדשים ותרבות מעניינת של חיים שבטיים.
לבנגלדש אין יחסים דיפלומטיים עם ישראל. אזרחים ישראלים אינם מורשים לבקר בבנגלדש.
אתרי תיירות חשובים:
על אף השטפונות ואסונות הטבע הפוקדים אותה מדי שנה, לבנגלדש יש הרבה מה להציע לתיירים. בדאקה, שבה חיים כ-3.4 מיליון בני אדם, יש מאות מסגדים ומקדשים מעניינים. בדאקה נמצא גם מבצר לה באג מהמאה ה-17, שבבנייתו לא הושלמה מעולם. בעיר פועלים מספר מוזיאונים, ובהם המוזיאון הלאומי ומוזיאון הארמון אשאן מנזיל. 50 קילומטרים צפונית לבירה נמצא הפארק הלאומי ראג'נדראפור, המפורסם במגוון הציפורים החיות בו. בסביבות העיר ראג'שאהי שבצפון-מערב בנגלדש יש מספר אתרים ארכיאולוגיים, ובהם אתר פאהארפור, הכולל מנזר בודהיסטי ומוזיאון. בסמוך לעיר חולנה שבדרום-מערב בנגלדש שוכן הפארק הלאומי סנדרבאנס, שבו מצויים טיגריסים. צ'יטאגונג, העיר השנייה בגודלה בבנגלדש, נמצאת בחלקה הדרום-מזרחי של המדינה. בצ'יטאגונג ובסביבתה יש מגוון מסגדים, מקדשים ומבנים מהעידן הקולוניאלי.
הנחיות לתייר הישראלי:
אזרחים ישראלים אינם מורשים להיכנס לתחומי בנגלדש. בעלי דרכונים זרים יכולים לטוס אל שדה התעופה הבינלאומי של בנגלדש, הנמצא 19 קילומטרים צפונית לדאקה, מאירופה, מארצות הברית ומאסיה. נתיני מרבית מדינות העולם זקוקים לאשרה. בשל השטפונות התכופים, הנסיעות בתוך המדינה עלולות להיות ארוכות ואיטיות מאוד. חברת התעופה הלאומית Biman Bangladesh Airlines מפעילה טיסות סדירות מדאקה הבירה לערים שונות ברחבי המדינה.
בבירת בנגלדש, דקה, יש מבנים מעניינים רבים, בהם "הארמון הורוד" (כינויו של ארמון ומוזיאון אחסן מנזיל), צ'וטה קטרה, מבצר לאלבך, המאוזוליאום של פארי ביבי והמסגדים קשאיטולי וחאן מוחמד מירדחה; וארמון הנשיאות ומקדש דקסווארי שברובע האירופאי. מקדשים הינדוהיים ניתן למצוא בדאמראי ובסונארגאון. מבוגרה אפשר לצאת לאתרים ארכיאולוגים שונים ובהם שרידי המקדש הבודהיסטי בפאהארפור, מאהאסטאנאגאר (מהמאה השלישית…