תפריט עמוד

פריז – המלון על הגג

שתפו:

חדר ירוק ניצב על גג המוזיאון לאמנות מודרנית "פאלה דה טוקיו" ברובע ה-16 בפריז. ברוכים הבאים למלון EVERLAND. אפשר לבקר בחדרו היחיד של המלון במשך היום. אפשר גם לישון בו בלילה, אם תזדרזו להזמין מקום. זה כדאי מאוד אם אתם אוהבים את שנות השבעים

פורסם 17.10.08
מלון אברלנד הוא פרויקט משותף של צמד האמנים השווייצרים סבינה לאנג ודניאל באומן. עבודות קודמות שלהם עסקו באדריכלות ובמרחב והם נוהגים להזמין את הקהל לקחת חלק בעבודות.

מלון אברלנד שהוצב בימים האחרונים בעזרת מנוף ענק על גג פאלה דה טוקיו בלב פריז הוא מלון ירוק בעל חדר שינה אחד, חדר אמבטיה, מיטת ענק ופינת ישיבה. זהו מעין מלון חלומי עם עיצוב ייחודי שמזכיר במכוון את סגנון העיצוב של שנות ה-70, פינות מעוגלות, פטיפון בסגנון מיושן ותקליטי ויניל. האורחים במלון וגם שאר מבקרי המוזיאון מוזמנים לקחת חלק בפרויקט שיוצג במרכז פריז עד סוף שנת 2008. היתרון הגדול ביותר של החדר שעיצבו לאנג ובאומן – הנוף של פריז שנשקף מכמה חלונות גדולים. קשה שלא ליהנות מחדר שצופה אל גגות פריז ואל מגדל אייפל.

היתרון הגדול ביותר של החדר שעיצבו לאנג ובאומן – הנוף של פריז שנשקף מכמה חלונות גדולים | צילום: לאנג/באומן

האמנים השווייצרים קבעו במדויק את אופן הפעלתו של המלון. אפשר להזמין חדר רק ללילה אחד. כל מה שמכיל המיני בר המצויד היטב של המלון כלול במחיר החדר. ארוחת הבוקר מוגשת למיטה והמוזיקה באחריותו של האורח. האורחים גם מוזמנים לגנוב את המגבות. מחיר לינה ללילה אחד באמצע השבוע 333 יורו ובסופי שבוע 450 יורו. הזמנות אפשר לעשות באתר המלון אבל למרבה הצער החדר כבר תפוס בשלושת החודשים הקרובים, עד סוף דצמבר.

המלון בן החדר האחד כבר הוצג בגרסה דומה בתערוכה העולמית בשווייץ ב-2002 ובמוזיאון לאמנות יפה של לייפציג בשנת 2006. ההזמנה מן המוזיאון היוקרתי לאמנות מודרנית בפריז מעניקה לפרויקט כולו ולזוג האמנים פרסום רב.

המלון בן החדר האחד כבר הוצג בגרסה דומה במוזיאון לאמנות יפה של לייפציג בשנת 2006 | צילום: לאנג/באומן

בראיונות שהעניקו בעבר הסבירו לאנג ובאומן שהמלון הירוק בעל החדר הבודד שניצב על גג עוסק מבחינתם בנושאים שונים שקשורים ברובם לתחום האדריכלות, תפיסת הבית והמלון כפי שהיא מקובלת. הבידוד של חדר אחד, כאשר כל אחד מן המלונות הגדולים בעיר מציע לאורחיו כמה מאות חדרים ואנונימיות גדולה, חשוב בעיניהם לא פחות מן הגורמים האחרים. העיסוק במרכיבים נוסטלגיים בני כשלושים שנה מפנה את המחשבות לשאלות כגון האם העיצוב היום טוב יותר, מעניין יותר מזה שממנו נהנינו במאה הקודמת.
אל כל אלה נוספות השאלות שמציגות את החדר והאווירה האינטימית בו כמעין כלוב בגן חיות. המבקרים במוזיאון מוזמנים להתבונן במקום שבו חיים בני האדם. האורחים שלנו כאן הלילה אמנם עזבו לפני זמן קצר (החדר פתוח לביקורים בשעות הביקור במוזיאון והאורחים לנים בו בשעות הלילה משש בערב עד עשר בבוקר) אבל אפשר עדיין לחוש אותם ולשער מהם מנהגי החיזור, האוכל והשעשועים שלהם.

טירת הנשרים בדרום צרפת

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: