תפריט עמוד

פריז: בולונז'רי – חם מהתנור

שתפו:

בפריז לבדה יש יותר מאלף מאפיות - בולנז'רי. בממוצע, בכל בולנז'רי משתמשים באלפי קילו של קמח בשבוע, המשמשים להכנת קרואסונים, באגטים ומאות מאפים מסוגים שונים מדי יום. כשהולכים בעיר בלילה, אפשר לנשום את ניחוח האפייה ואת מתיקות הסוכר הנמס. זהר וידן, צלמת ישראלית תושבת פריז, תיעדה בולנז'רי אחד בפריז

עודכן 2.9.17

בבולנז'רי לה פוגאס מכינים יותר מאלף לחמים מדי יום, כ-700 מהם באגטים. מדי יום שלישי לפנות בוקר מגיע משלוח של אלפיים קילוגרמים של קמח, הנשמרים במערה מיוחדת.
אנרי (מימין) הוא אביו של לוראן (משמאל), העובד אף הוא בבולנז'רי, עסק משפחתי שהחל הסבא בשנות החמישים של המאה העשרים וממשיך הנכד באלף השלישי
ביום ראשון, בו נסגרת המאפייה בשעת צהריים, משתרך התור ברחוב כבר משמונה בבוקר ונמשך עד שעת הסגירה. בכל רחוב בצרפת, כבכל שעה ביום כמעט, רואים אנשים צועדים, מניפים באגט

טירת הנשרים בדרום צרפת

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: