צרפת היא בירת הקולינריה העולמית, ובמדינה שבה יש תרבות אוכל מפתחת כל כך, אך טבעי שגם המטיילים ירצו לקחת חלק בחגיגה. תיירות קולינרית משגשגת בכל העולם, ובמיוחד בצרפת. לצד אינספור מסעדות גורמה, שווקים והיכלי מזון נחשבים, אפשר להשתתף בסיורים קולינריים ובסדנאות של בישול ואפייה.
לפני הכל, יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון. הדבר הראשון הוא להחליט אם אתם רוצים להשתתף בסדנת בישול חד פעמית או שאתם מעדיפים להקדיש את כל החופשה לבישול ולהשתתף בסדנאות שנמשכות שבוע או יותר. באיזה קורס או סדנה להשתתף תלוי כמובן בהעדפות ובתחומי העניין שלכם: יש סדנאות מיוחדות ללחמים, סדנאות למתוקים וכן הלאה, ויש קורסים שבהם לומדים לבשל ארוחה מלאה, מהמנה הראשונה ועד הקינוח. בערים גדולות, בעיקר בפריז, יש היצע מסחרר של סדנאות יומיות, באזורים כפריים נפוצות סדנאות ארוכות יותר, הכוללות לרוב לינה בבית הספר עצמו או בבתי משפחות באזור, מה שמהווה הזדמנות מצוינת להכיר לעומק את אורח החיים המקומי. חופשות בישול ארוכות כוללות לרוב לא רק סדנאות וארוחות משותפות, אלא גם סיור בשווקים, ביקור ביקבים ועוד. לעתים אפשר לשלב את אהבת הבישול עם תחומי עניין נוספים כמו לימוד צרפתית, יוגה או צילום.
פריז: ללמוד מהשמות הגדולים
בפריז נמצאים כמה מבתי הספר לבישול הטובים במדינה, בחלקם מועברים שיעורים על ידי בכירי השפים של צרפת. במרבית בתי הספר הללו מועברות סדנאות בישול יומיות בתחומים שונים. הנה כמה בתי ספר בולטים בפריז:
Le Cordon Bleu
אי אפשר לכתוב על בתי ספר לבישול בצרפת בלי להזכיר את הקורדון בלו, שנפתח ב-1895 והפך למוסד שמכשיר את טובי השפים בצרפת ואף בעולם. היום יש לבית הספר סניפים בכל העולם. בסניף הפריזאי תוכלו להשתתף בקורסים מקצועיים וארוכי טווח שיכשירו אתכם להיות שפים, אך גם בסדנאות קצרות וממוקדות, כמו סדנה להכנת אקלרים, סדנה להכנת רטבים, סדנת לחם, בישול פרובנסאלי ועוד.
פרטים נוספים באתר
École de Cuisine Alain Ducasse
אלן דיקאס הוא אחד השפים הצרפתיים הגדולים ביותר, וגם המעוטר ביותר בכוכבי מישלן. לאלן שני בתי ספר לבישול בפריז – האחד בפרברי העיר, ליד Passy, בבית יפה עם מרתף יינות ופאטיו שטוף שמש, והשני ברובע המארה. סביר להניח שלא באמת תפגשו את אלן דיקאס, אשר מתמרן בין כמה מסעדות ברחבי העולם לבין תכניות ריאליטי, אבל תזכו ללמוד אצל השפים שעבדו אתו והוכשרו על ידו. הסדנאות היומיות מגוונות ועוסקות בתחומים כמו בשר ועוף, דגים, בישול גורמה, אפיית באגטים ולקינוח – מקרונים.
פרטים נוספים באתר
La Cuisine Paris
בבית הספר הפופולרי הזה מציעים סדנאות בישול ואפייה יומיות במגוון תחומים – מרטבים, דרך קרפים ועד לקרואסונים ומאפי בוקר. סדנת המקרונים מבוקשת במיוחד, והמשתתפים בה לומדים להכין שני סוגי מרנג וארבעה מילויים.
פרטים נוספים באתר
Atelier des Sens
בית ספר לבישול שלו שלושה סניפים ברחבי פריז ועוד אחד בליון. בבית הספר מתגאים במטבחים חדישים ומאובזרים היטב, בשפים מובילים שמעבירים את הקורסים, באווירה ידידותית ובמגוון גדול של קורסי בישול צרפתי. בין הקורסים המומלצים: ביסטרו צרפתי, בישול עונתי עם מרכיבים מהשוק וסדנת מאפים מתוקים.
פרטים נוספים באתר
חופשות בישול ברחבי צרפת
Le Chèvrefeuille Cookery School, דורדון
חבל הדורדון מפורסם בתוצרת הקולינרית המשובחת שלו שכוללת, בין היתר, כבד אווז, פטריות כמהין, גבינות עזים, צדפות ועוד. אם תרצו לקחת את הטעמים של הדורדון אתכם הביתה, תוכלו להשתתף בסדנאות של בית הספר לבישול Le Chèvrefeuille Cookery School. במקום מועברות סדנאות של חצי יום או יום שלם. בסדנאות הקצרות שמתקיימות בימי חמישי המשתתפים לומדים להכין ארוחה בת שתי מנות על כל שלביה, באופן שניתן לשחזר בבית. סדנאות אלה מתאימות גם לילדים ולמשפחות. הסדנאות שנערכות יום שלם נפתחות בביקור מודרך בשוק מקומי ולאחר מכן הכנת ארוחה שמתבססת על התוצרת הטרייה.
פרטים נוספים באתר
בבית של פטריסיה וולס בפרובנס
פטריסיה וולס היא בלוגרית ומחברת ספרי בישול פופולרית בצרפת. במשך כמה שבועות בשנה היא ובעלה פותחים את בית החווה שלהם בפרובנס לסדנאות בישול שהן התגלמות החיים הטובים. הסדנאות נמשכות שבוע ומתמקדות בבישול פרובנסלי וכל מה שמסביב, כולל ביקורים בשווקים מקומיים, יקבים, חנויות אוכל מתמחות ומסעדות שפטריסיה אוהבת במיוחד. הארוחות מבוססות על רכיבים מהגינה האורגנית של פטריסיה, כמו מרק ירקות פרובנסאלי, רטטוי, בויאבז, גאלט תפוחים ועוד, והסדנאות כוללות גם הסברים על ארגון המטבח והמזווה, טכניקות בישול, תכנון תפריט ועוד. בחורף מתקיימות סדנאות מיוחדות שמתמקדות בפטריות כמהין, וכוללות ציד פטריות כמהין שחורות ומנות המבוססות על פטריות כמהין בכל ארוחה. בנוסף לסדנאות בפרובנס מעבירה פטריסיה סדנאות גם בביתה שבפריז.
פרטים נוספים באתר
מכון פול בוקיז, ליון
פול בוקיז היה אחד מהשפים הגדולים ביותר שידעה צרפת. הוא הלך לעולמו בינואר האחרון, אבל במכון הקולינרי שהקים בליון, עיר הולדתו ובירת הגסטרונומיה הצרפתית, ממשיכים להעביר את המורשת שלו. במקום מועברות תכניות לתיירים שנמשכות שבוע-שישה שבועות. התכנית הקצרה ביותר נקראת אמנות החיים וכוללת סיור מודרך בעיר, ארוחות צהריים וערב במסעדות מישלן, ביקור ביקבים אצל יצרנים מקומיים וטעימות. אה, וכמעט שכחנו – גם לומדים לבשל מנות ליונזיות מסורתיות, לצד מנות שפיתח בוקיז עצמו. יש גם קורסים עם התמחות בפטיסרי או ביין.
פרטים נוספים באתר
המיוחדים של צרפת: שוקולד, גבינות ומתוקים
Academie MonS
בית ספר שמתמחה בייצור גבינות מציע סדנאות ייצור גבינה למתחילים בכפר Cheniers שבצפון-מזרח צרפת. הסדנאות המקצועיות מועברות על ידי מומחה הגבינות איוון לרשר בקבוצות קטנות ואינטימיות, כשהסטודנטים זוכים להדרכה אישית. הסדנאות נמשכות חמישה ימים ובמהלכן הסטודנטים לומדים לייצר גבינות מסוגים שונים, בהתבסס על תנובת החלב של הפרות שבחווה. הלינה היא בבית אחוזה שנמצא בשטח החווה והאווירה כפרית ופסטורלית.
אתר
Les Secrets Gourmands de Noemie
בית ספר לבישול בפריז שמתמחה בעיקר במתוקים. נעמי מעבירה סדנאות בנות שעתיים וחצי להכנת מקרונים, בהן לומדים את כל שלבי הכנת המקרון, עם בטעמים כמו לימון, פיסטוק, וניל ועוד. נעמי מעבירה גם סדנאות מתוקות בהן לומדים להכין מאפים צרפתיים קלאסיים כמו פריז ברסט, סופלה שוקולד או מדלן לימון.
אתר
L'École du Grand Chocolat
בית הספר הזה הוא גן עדן לכל אוהבי השוקולד. בית הספר, ששמו לא מותיר הרבה מקום לדמיון, ממוקם בסמוך למעבדות של יצרנית השוקולד הצרפתית "ולרונה". את הסדנאות במקום מעביר השף הראשי של ולרונה, פרדריק באו, והן מתאימות לכל מי שחלם אי פעם להיות שוקולטייר. הסדנאות נמשכות שישה ימים בקבוצות אינטימיות של 12 משתתפים.
הסדנאות נפתחות בפריז, בסדנת שוקולד וטעימות וממשיכות בנסיעה ל- Tain l'hermitage, שם מתקיים הקורס שכולל שלושה ימים אינטנסיביים של סדנאות מקצועיות בהן תלמדו לטמפרר, להכין גנאש וליצור פרלינים וממתקי שוקולד מופלאים. הסיור מסתיים בלילה נוסף בפריז וסיור מודרך בבוטיקי השוקולד המובילים בעיר. ההשתתפות בקורס אינה זולה ועומדת על כ-3,500 אירו (כולל לינה וחלק מהארוחות). עם זאת, מדובר בתכנית פופולרית מאוד שההרשמה אליה נפתחת כשנתיים מראש.
אתר