תפריט עמוד

מסע של שוקולד, גבינה ויין בקנטון פריבורג

שתפו:

כבר בירידה מהרכבת המהירה מציריך בתחנת פריבורג (Fribourg) מריחים את הטבע במלוא הדרו. למרות שפריבורג היא עיר (או במונחים שלנו עיירה), האווירה פה שונה, קצב החיים איטי יותר, אפילו החנויות נסגרות ב-18:30 – המקומיים אומרים שהסיבה לכך היא הרצון העז לשמור על חיי משפחה טובים. פריבורג (שדוברי הצרפתית מבטאים את שמה – פריבור) היא בירת קנטון פריבורג, הנמצא במערב שווייץ. העיר נוסדה ב-1157 וברובע העתיק שלה השתמרו בניינים רבים מימי הביניים עם אדריכלות גותית מרשימה. נהר סרין (Sarine) חוצה את העיר ומעליו עוברים גשרים עתיקים.


פריבורג, בירת הקנטון. אווירה רגועה וקצב איטי

פריבורג היא מקום מצוין להתמקם בו ולצאת מכאן לטיולים במחוז היפה, שחלקו הדרומי מעוטר בפסגות הפרה-אלפים (Pre Alps), שלוחה של האלפים הברניים, וחלקו הצפוני מנוקד באגמים, בהם אגם נוישאטל (Neuchâtel) ואגם מוראט (Morat). השילוב של פסגות הרים עם עמקים ירוקים ופוריים ואגמים תכולים אחראי לכך שקנטון פריבורג מתויר במשך כל השנה: בחורף מגיעים לכאן לסקי ולטיולי הליכה בנעלי שלג – יש כאן יותר מ-100 ק"מ של מסלולים מסומנים – במחירים נמוכים מאלה שבאתרי הסקי המהודרים והמפורסמים יותר. בקיץ אפשר לנפוש באזור האגמים, שמזג האוויר בו הוא כמעט ים תיכוני, לצאת לטיולים רגליים או באופניים, לטעום מהגבינות המשובחות, לבקר בטירות מרשימות וליהנות מכל הטוב ששווייץ התברכה בו. בסוף הקיץ ובתחילת הסתיו הפרות יורדות מהמרעה האלפיני, כשראשיהן מעוטרים בזרי פרחים ועל צווארן תלויים פעמונים כבדים – מחזה מלבב במיוחד.


ירידת הפרות מהמרעה האלפיני. ראשיהן מעוטרים בפרחים ועל צווארן פעמונים

בעונה זאת מתקיימים באזור חגיגות אסיף מקומיות, La Benichon, עם ארוחות משפחתיות חגיגיות, שבהן מגישים מנות המורכבות מתוצרת מקומית. את הארוחות הללו אוכלים לא רק בבתים פרטיים, אלא גם במסעדות בכפרים ובעיירות הקטנות, וזו הזדמנות מצוינת לטעום את הירקות, הגבינות והבשר המשובחים של האזור, והכל בלוויית יין מקומי נהדר. מסעדה מומלצת שבה דגמנו ארוחה שכזאת היא Chez Blanc בפריבורג. ראויים לציון מיוחד ה-Briclets, מעין ופלים מגולגלים בצורת צינורות העשויים מקרם גבינת גרוייר, קמח, סוכר ושנאפס (משקה אלכוהולי המכיל פירות). אתר אינטנרט

הנה עוד כמה מהדברים שכדאי במיוחד לעשות בפריבורג וסביבתה:

ביקור במחלבה אלפינית בשרמיי (Charmey). במרחק נסיעה קצרה ממרכז פריבורג, בלב הטבע הירוק, נמצאת המחלבה המשפחתית, שהביקור בה הוא בגדר חוויה נהדרת. הדרך עולה במעלה ההרים, מסביב הכל ירוק, עם נחלים ומפלי מים קטנים הבוקעים מהסלעים. לפתע נגלית תמונה שכמו נלקחה מגלוית נוף" בלב מרבד ירוק של דשא, בין פרות שמסתובבות בחופשיות, נמצאת בקתת עץ קטנה בת שתי קומות: בקומה העליונה גרה המשפחה – אבא, אמא, סבתא ושלושה ילדים קטנים, בקומה התחתונה אב המשפחה, בסיוע הסבתא והאמא, מבשלים חלב על גחלים בוערות בסירי נחושת ענקיים לצורך הכנת גבינות.


הכנת גבינות במחלבה האלפינית בשרמיי

הגבינות שהם מכינים נפלאות, ונהדר לא פחות הוא הקרם שאותו מוזגים לתוך הקפה במקום חלב – שמן, משמין וטעים להפליא! אתר אינטרנט (בצרפתית וגרמנית)

סיור בטירה של גרוייר. גרוייר (Gruyeres), שנמצאת בראש גבעה, היא עיירה ימי ביניימית ששמה מפורסם ברחבי העולם בזכות הגבינות המשובחות המיוצרות כאן. אבל לפני שאתם פונים לארוחה המבוססת על הגבינות הנהדרות, אל תחמיצו ביקור בטירה היפה מהמאה ה-13. הטירה שמורה היטב ואפשר להסתובב בין חדריה המרוהטים ברהיטים עתיקים ולטייל בגנים המטופחים. גולת הכותרת של הביקור הם הנופים המרהיבים הנשקפים מכאן. אתר אינטרנט


טירת גרוייר והנופים המקסימים הנשקפים ממנה

ארוחת פונדו. אם כבר ויתרתם על הדיאטה והחלטתם להתנסות בארוחה השוויצרית הטיפוסית, זהו המקום לעשות זאת, במסעדת Chalet Gruyeres הצמודה לטירה של גרוייר. במרכז השולחן מוצב סיר ובו גבינת גרוייר מותכת. הסועדים נועצים פרוסות לחם במזלגות ארוכים, טובלים בגבינה ואוכלים. המון קלוריות, המון כולסטרול (ולא מהסוג הבריא), אבל טעים באופן שקשה לתאר. אתר אינטרנט


פונדו במסעדה הצמודה לטירת גרוייר. מסורת שוויצרית

ביקור במפעל השוקולד בברוק
. גבינות הן לא הדבר היחיד שהאזור מצטיין בו, בעיירה ברוק (Broc) נמצא מפעל השוקולד הוותיק Cailler (כיום יחידה של חברת נסטלה הבינלאומית). במרכז המבקרים של המפעל אפשר לצפות במיצג אורקולי הלוקח למסע בזמן בעקבות השוקולד, וחשוב לא פחות – לטעום מהתוצרת המתוקה. אתר אינטרנט


כרמים באזור ניון

מצעד הפרות. אם אתם מטיילים באזור בסתיו, אל תחמיצו את ה-Desalpes, הירידה המסורתית של הפרות מהפסגות הגבוהות. הפרות השוויצריות שוהות במהלך הקיץ במרעה אלפיני ובסופו הן יורדות מההרים אל הכפרים שבעמקים, שם יבלו את החורף. בתחילת הקיץ, הן עולות שוב במעלה ההרים, לכרי העשב העשירים שבפסגות. אנחנו צפינו במצעד הססגוני כשהוא עובר ברחובות הכפר הקטן St-Cergue, הסמוך לעיירה ניון (Nyon), על גדות אגם ז'נבה – במרחק של כשעתיים נסיעה ברכבת מפריבורג. את הפרות המקושטות להפליא בזרי פרחים מלווים רועים בבגדים מסורתיים, והאוויר מתמלא בקולות של קרן אלפינית – כלי נשיפה שאורכו כמה מטרים.


פרות צועדות ברחובות. מסורת שנשמרת לאורך דורות

למסורת אזורית נוספת, מומלץ לסעוד ב-Au Coeur de La Cote, בכפר הזעיר וינזל (Vinzel). במסעדה הביתית, המוקפת בגינה נהדרת, מגישים בין השאר מלאקוף (Malakoffs) – מאכל מסורתי המורכב מפרוסות בגט מיובשות שעליהן מניחים גבעה של גבינות ותבלינים ואת את כל ההרכב הזה זורקים לשמן עמוק ומטגנים.


הכנת המלאקוף – פרוסת בגט עם גבינות ותבלינים, והכל מטוגן בשמן עמוק

התוצאה – טעימה להפליא, במיוחד כשהיא מלווה במשקה האלכוהולי המשובח שהשף והבעלים מכין: יין לבן בתוספת סירופ פירות שהוא עצמו רוקח. ואחרי האוכל, טיול קטן בגינה המדהימה הבהיר סופית שאנחנו בגן עדן. אתר אינטרנט


והנה התוצאה המוכנה – מלאקוף על הצלחת

עוד על טיולים, אטרקציות, בתי מלון וכו' באזור פריבורג – באתר לשכת התיירות השוויצרית: www.myswitzerland.com/en-il/fribourg-region1.html

מפת אזור פריבורג:


לחצו להגדלה

___

הכותב היה אורח של לשכת התיירות השוויצרית – www.myswitzerland.com


שוויץ שלא הכרתם - מרחצאות וספא

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: