זה לא גורמה, זה לא מעודן, זה פשוט וזה טעים. האוכל היווני מתבסס על מרכיבים ים-תיכוניים שמזכירים את אלה שאפשר למצוא אצלנו: שמן זית, ירקות טריים, גבינות ויוגורט מחלב צאן, בשר כבש, דגים ופירות ים. אבל לפני שנגיע אל מה אוכלים, נתעכב לרגע על היכן אוכלים: סוגי המסעדות ביוון הם טברנה (Taberna, בעיקר אוכל יווני עממי), פסרוטברנה (Psarotaberna, מסעדת דגים), פסיסטריה (Pasistaria, בשרים "על האש"), אסטיאטורו (Estiatorio, מהודרת יותר מהטברנה) ואוזרי (Ouzeri, שבו תקבלו אוזו, או משקה חריף אחר, עם מזטים קלים בצד). חוץ מאלה יש גם מסעדות תיירותיות שצצו כמעט בכל מקום ביוון, כפטריות אחרי גשם התיירים שמציף אותה מדי שנה. מי שחשוב לו לספוג את ניחוחות המקום גם דרך האוכל, מוטב שיוותר על שירותיהן של אלה, ויחפש היכן יושבים המקומיים. שם תמצאו תפריט עם מנות מקומיות (תפריט שמופיע בכמה שפות, למשל, הוא רמז לכך שלא ממש מדובר במקום עממי). וטיפ בעניין הטיפים: החשבון אמור לכלול את השירות, אבל נהוג להשאיר קצת מעבר לחשבון.
פותחים שולחן מזטים: המתאבנים של יוון
ולמנה העיקרית
מאכלי ים לקינוח: מנות אחרונות
משהו לשתות תודה לבני סיידא וליואב לף על סיועם בהכנת הכתבה |
ממה עשויה המוסקה, מה עושים עם היוגורט, כמה טיפ לתת, ומי באמת המציא את הקפה הקר. מורה נבוכים לאוכל יווני פורסם 17.4.11 |
המנזרים התלויים של מטאורה
Array
(
[continent] => WP_Term Object
(
[term_id] => 551
[name] => אירופה
[slug] => europe
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 551
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 0
[count] => 3867
[filter] => raw
[term_order] => 0
)[area] => WP_Term Object
(
[term_id] => 545
[name] => דרום יוון
[slug] => %d7%93%d7%a8%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%95%d7%9f
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 545
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 542
[count] => 45
[filter] => raw
[term_order] => 0
)[country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 542
[name] => יוון
[slug] => greece
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 542
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 551
[count] => 351
[filter] => raw
[term_order] => 0
))