מאכלים לאומיים מתפתחים בדרך כלל במשך דורות ארוכים. מעטים הם המאכלים והמשקאות שמגיחים מאזור גיאוגרפי מצומצם ונעשים בתוך שנים אחדות לסמל לאומי וללהיט בינלאומי. דוגמה למשקה שעשה את זה היא תה הבועות (Bubble tea), שהגיח לאוויר העולם בטייוואן לפני כמה עשורים, ומאז הספיק להפוך למשקה הכי פופולרי בטייוואן ובמדינות נוספות באסיה, ובהן הונג קונג, קוריאה הדרומית, מלזיה וסינגפור. בשנים האחרונות חדר המשקה גם למדינות מערביות – ארצות הברית, קנדה ואוסטרליה. תה הבועות נצרך בהן בעיקר במרכזי הגירה אסייתיים, אך כמו מוצרים אחרים מאסיה (כמו נודלס וסושי) – גם הוא יצא מן הגטאות וכבש את בלוטות הטעם של הציבור הרחב.
פניני טפיוקה כדי להבין מה מייחד את התה הזה מתה קר רגיל ומה מקנה לו את מרקמו האופייני יש להתבונן בו היטב: בנוזל שבתוך הכוס השקופה (התה מוגש בדרך כלל בכוס שקופה עם מכסה שקש רחב נעוץ בו) מרחפות גולות חומות או לבנות, השוקעות אט־אט לתחתית. הגולות הן מאכל שנקרא "פניני טפיוקה", כלומר פתיתי טפיוקה שבושלו והותפחו בחלב. למי שאינו יודע מה זה טפיוקה נספר שזהו סוג של עמילן שמופק מהצמח קסאווה, שמוצאו בעיקר באמריקה הדרומית ובמרכזה. באסיה ובאמריקה נוהגים להכין ממנו קינוחים בסגנון המלבי המזרח־תיכוני. זה אומר שלי, וזה אומר שלי |
תה הבועות הטייוואני הוא להיט שממציאו לא יתגלה לעולם אבל הפופולריות לה הוא זוכה רבה עודכן 27.5.18 |
פסטיבל הפנסים באיי מאטסו
Array
(
[continent] => WP_Term Object
(
[term_id] => 374
[name] => אסיה
[slug] => asia
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 374
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 0
[count] => 3479
[filter] => raw
[term_order] => 0
) [country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 396
[name] => טייוואן
[slug] => taiwan
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 396
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 374
[count] => 35
[filter] => raw
[term_order] => 0
) )