- קרם ברולה
אחת מיצירות האומנות הצרפתיות היא קינוח העונה לשם קרם ברולה. את הקינוח המצוין הזה מכינים מביצים, שמנת ומקל וניל, מחממים הכול בסיר קטן ואחר כך מסננים היטב, את הבלילה מעבירים לקעריות חסינות אש שניתן לאפות בתוכן את הבלילה המתוקה. הקרם ברולה הוא קינוח מיוחד אשר נאפה מאוד דומה לעוגת גבינה, עם תחתית של מים חמים ובחום נמוך במיוחד. הקרם מוכן כאשר הוא רוטט במרכזו וקשיח בצדדיו. לאחר שהוא מוכן יש להעבירו לקירור במקרר. רגע לפני שאתם מתככנים להגיש את הקרם ברולה נהוג לבזוק עליו סוכר חום ולקרמל אותו באמצעות מבער. סימן ההיכר של קרם ברולה שעשוי כראוי, הוא הצליל של "שבירת" הסוכר המקורמל אשר משתלב בהרמוניה מוחלטת עם טעמי הווניל הענוגים.
- טארט טאטן
יצירת אומנות נוספת ללא כל ספק. מדובר בטארט תפוחים מקורמל ומשובח שאין שני לא בעולם הקינוחים. הטארט אשר עשוי על טהרת החמאה, משולב עם תפוחי עץ מקורמלים בחמאה. לאחר מכן, מסדרים את פרוסות תפוחי העץ בספירלה, בדרך כלל בתבנית עגולה ומעליהם מניחים בצק של פאי ומכניסים לאפייה. בתום האפייה הופכים את הטארט טאטן על גבי צלחת הגשה ולנגד עיניכם יתגלה מחזה מרהיב של תפוחים מקורמלים אפויים וריחניים שרק מחכים שתנגסו בהם.
- אקלר
האקלר הוא פחזנית מאורכת מבצק רבוך שנהוג לזלף על גבי מגשים ולהכניס לאפייה. בעת האפייה נוצר חלל בבצק שאותו ממלאים במגוון קרמים שונים וטובלים את חלקו העליון בשוקולד. מדובר בקינוח צרפתי אייקוני, טעים מאוד שניתן למצוא בשלל הפטסרי השונים ברחבי צרפת.
- מקרונים
עוגיות השקדים היפהפיות הן עוגיות משובבות לב וטעם. המקרון היא עוגייה שמגיעה בשלל גוונים עם מילוי שונה בטעמו מעוגייה אחת לשנייה. עוגיית המקרון בנויה כך שיש בה מילוי של קרם או ריבה במרכזה ושני חלקים שמחוברים באמצעות המילוי. זוהי עוגייה קטנה ומדליקה שאסור לכם לפספס.
- עוגיית מדלן
עוגייה יפהפייה ועדינה נוספת שמכינים מעוגת ספוג מלאה בטעמים עשירים של חמאה ולימון. מה שמאפיין את עוגיות המדלן הוא צורתן הייחודית, העוגיות בעלות צורה של קונכייה שאותן הן מקבלות מהתבנית שבה הן נאפות, וחוץ מזה שהן כל כך יפות הן גם כל כך טעימות!
- סופלה
ודאי יצא לכם לשמוע את שם הקינוח הזה לפחות פעם אחת בחייכם. מדובר בקינוח נהדר וטעים, קליל ונימוח המבוסס על רפרפת אוורירית במיוחד. הסופלה המוכר מכולם הוא כמובן סופלה השוקולד האגדי שאי אפשר לסרב לו.
- מילפיי
מילפיי היא עוגה אשר בעגה הישראלית נקראת "עוגת נפוליאון". את העוגה המפורסמת נהוג להכין משכבות של בצק עלים כאשר בין שכבה לשכבה נמצא מילוי של קרם פטיסייר עשיר. את החלק העליון של בצק העלים נהוג לעטר עם אבקת סוכר.
- קרפ סוזט
אומנם גם הקרפ הרגיל הוא קינוח צרפתי, אך הקרפ סוזט הוא שדרוג מרשים שלו! זה הקרפ שהיו יוצאים איתו המלצרים החוצה מהמטבח כאשר הוא בוער בלהבה מרשימה משילוב ליקר הגרנד מרנייה בקרפ. עד שהקינוח בטעמי התפוז ושילוב הליקר היה מגיע אל הלקוח, האש הייתה נכבית והליקר היה מתאדה, אך כלל יושבי המסעדה היו נפעמים מהמופע, והלקוח שהזמין את המנה היה מתמוגג מהטעמים העשירים של הקינוח הנפלא הזה!