אנחנו אוהבים עוגות מפונפנות, נהנים להתאחד עם שכבות קרם מפנקות ומשוגעים על קינוחים מושחתים, אבל בינינו – יש משהו ממכר דווקא בטעמים הפשוטים, בעוגות הצנועות למראה, במתוקות הנהדרות הללו שלאו דווקא נראות "וואו", אבל לגמרי מרגישות כך. הנה מצעד העוגות הפשוטות אך מלאות הקסם שכולנו אוהבים ליישר מהן "רק עוד קצת" (ואז לחסל את התבנית כולה, כמובן).
עוגת מייפל
אולי זה הודות למוצאו הקנדי, אך יש משהו במייפל שגורם לחיך להתעגל בציפייה לטעמים חורפיים ומנחמים, כאלה שהכי כיף ליהנות מהם מול תנור חם או סרט טוב ביום חורפי. כזו היא בדיוק עוגת המייפל, שאין פשוטה ממנה לכאורה – אך התוספת הכובשת של המייפל בסוף האפייה היא שמעניקה לה את טעמה הייחודי. להכנתה נערבב בקערת מיקסר או בערבוב ידני קמח תופח, ביצים ותמצית וניל איכותית, נוסיף שמנת מתוקה להקצפה, סוכר ושמן ונשגר לצלילה מתוקה גם חופן של אגוזי פקאן קצוצים דק אל תוך הבלילה. לאחר אפייה על 180 מעלות כחצי שעה בתבנית קוגלהוף או אינגליש קייק, נשפוך מייפל בנדיבות על כל העוגה, בעודה חמה. כך העוגה סופחת את טעם המייפל המיוחד שחודר אל כל פרוסה ופרוסה.
עוגת שיש
אם יש עוגות שהקסם ניגר מהן, הרי שעוגת שיש היא העוגה הזו. נוסטלגית להפליא, תפוחה ועשירה בטעמים אך עם מראה פשוט וצנוע, עוגת שיש כאן כדי להפוך כל קפה לחגיגה וכל יום רגיל ליום חג. בסיס העוגה מורכב ממצרכים שתמיד יש במזווה ובמקרר – ביצים, שמן, סוכר, תמצית וניל וקמח, אליהם נוסיף גם מיץ תפוזים או חלב (לבחירה בעוגה חלבית או פרווה). הקסם האמיתי יקרה לאחר שניצוק שליש מהתערובת אל התבנית ואליה נוסיף בלילה המורכבת מקקאו, קמח וביצים. נוסיף את יתרת תערובת הבסיס ובאמצעות קיסם או סכין ניצור את השיש המיוחל. פשוט הניעו את הקיסם או הסכין לאורך העוגה במעגלים ובעדינות. לאחר האפייה נפדר באבקת סוכר. את צורת השיש המיוחדת ניתן ליצור בשלל דרכים נוספות. פשוט החליפו את הקקאו בטעם האהוב עליכם, החל מחמאת בוטנים וכלה בממרח אגוזים עדין.
עוגת קפה
אוהבים קפה? אם כך אתם חייבים לנסות את העוגה הנימוחה והעשירה הזו, שתשדרג את חווית הקפה שלכם עשרת מונים. למעשה מדובר בעוגה בחושה די סטנדרטית, שאליה נוסיף אבקת אספרסו ארומטית – וכן, זה יעשה את כל ההבדל! בקערה גדולה נקציף ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית. נוסיף קמח, שמן, מים, תמצית וניל, סוכר וקקאו רק עד לקבלת תערובת אחידה וגם תמצית אספרסו מומסת במים או אבקת נס קפה לבחירתכם. נאפה את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית גדולה ב-180 מעלות למשך 30 דקות. ניתן לשדרג את העוגה ולצפות אותה בשכבה שוקולדית מפנקת כשהיא יוצאת מהתנור.
עוגת שוקולד
לא רק ביום ההולדת! עוגת השוקולד הזו עתידה לשמח את יומכם בדרכה הפשוטה והטעימה, גם אם תבחרו להותיר אותה בצורתה ה"עירומה", ללא קישוטים כלל. להכנתה תצטרכו לפנות חמש דקות בלבד ולהותיר לתנור את יתר העבודה. הקציפו ביצים עם סוכר, הוסיפו שמן בזילוף עדין ואיטי, שלבו גם חלב או מים (לגרסה פרווה), קורט מלח, תמצית וניל, קמח ואבקת קקאו. גררו שוקולד מריר והוסיפו לבלילה לאחר ערבוב עדין ולאחר אפיה של כ-30 דקות על 180 מעלות בחרו האם לצפות את העוגה השוקולדית בציפוי שוקולד עשיר ועסיסי, המורכב משמנת מתוקה ושוקולד מריר מומס.
עוגת בננות
הבננות בקערת הפירות מתחילות להראות סימנים של חוסר נוחות? חוששים שהן יזרקו אל הפח בטרם תזכו לטעום מהן? הצילו את כבודן, שדרגו את מעמדן והכינו מהן עוגת בננות לתפארת – שגם היא נאמנה לחוקי הפורמט לשמו התכנסנו היום והיא נראית פשוטה להפליא, אך כובשת בטעמיה. להכנת העוגה נעדיף להשתמש בבנות בשלות מאוד ומעוכות, אליהן נוסיף ביצה, סוכר, שמן, מיץ תפוזים, קמח, תמצית וניל וגם סודה לשתייה להוספת נפח ויצירת מרקם אוורירי. בקערה נפרדת נערבב אגוזי פקאן קצוצים עם קמח ומעט שמן ולאחר שניצוק את תערובת העוגה לתבנית אינגליש קייק, נפזר את תערובת האגוזים בחלקה העליון. נאפה בטמפרטורה של 170 מעלות כ-40 דקות.