תפריט עמוד

סלט חצילים – מתכון גאורגי

שתפו:

האוכל הגאורגי נפלא. הוא מגוון, עשיר, מעניין ומעורר תאבון. קשה קצת לבחור אבל הפעם אנחנו מביאים מכל המטבח העשיר הזה מתכון לסלט חצילים על פי מסורת ההכנה הגאורגית

פורסם 18.3.09
החומרים:
1 ק"ג חצילים
חצי כוס שמן
1 כוס אגוזי מלך קלופים
1 כף חומץ
2 כפות כוסברה טריה קצוצה דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף סלרי טרי קצוץ דק
1 כף בזיליקום טרי קצוץ דק
2-3 שיני שום
1 כפית פלפל אדום חריף טחון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית אבקת חילבה
חצי כוס מים
מלח

הוראות הכנה:
חותכים את החצילים לאורכם לשני חלקים שווים. זורים עליהם מלח, ומניחים אותם להגיר נוזלים מרירים במשך כשעה. לאחר מכן סוחטים אותם מן הנוזלים. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את החצילים עד להשחמה.

טוחנים את האגוזים יחד עם שיני השום, מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול הקצוצים.

מוסיפים את החומץ והמלח.

מוסיפים לאט לאט לאגוזים הטחונים חצי כוס מים קרים. בוחשים עד שהתערובת חלקה.

מורחים על כל חציל שכבה עבה של התערובת, ומקפלים אותו לשניים, או מגלגלים לגליל שסוגר על תערובת האגוזים.

אפשר להגיש חם או קר.

בתיאבון

The Best of Georgia - 4K

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו: