אם תמיד קינאתם באנשים שיודעים לזהות את ההבדל בין פטיט סירה לשיראז, שטועמים יין ואומרים דברים כמו "ניחוחות של פירות יער ותבלינים" (ומבינים למה הכוונה) והמילה עפיצות מתגלגלת להם על הלשון, זה הזמן להצטרף לסדנת יין.
המרכז לתרבות היין, מיסודה של רשת דרך היין, מקיים סדרת מפגשים וסדנאות יין מסביב לעולם. בכל חודש מתקיימת סדנה בנושאים משתנים שמעבירים אנשי מקצוע בתחום. סדנת "הכר את עולם היין" היא מסע אל אזורי היין הבולטים בעולם. המשתתפים בסדנה טועמים יינות מאזורי גידול שונים ברחבי העולם ולומדים להכיר את תעשיות היין המקומיות, את המאפיינים שלהן ואת תרומתן לעולם היין. במהלך הסדנה פוגשים יינות מהעולם החדש והישן, יינות מזנים פופולריים ואקזוטיים, יינות לבנים ואדומים ושומעים את הסיפורים שמאחורי כל יין. במפגש משתתפים בסביבות 15 אנשים – אפשר לבוא לבד, עם קבוצת חברים או עם בן או בת הזוג.
מעבר לעובדה שתגלו יינות חדשים, המפגש מאפשר לבלות זמן איכות עם אנשים שחולקים עניין משותף, ללמוד דברים חדשים על התחום המרתק הזה, ואם באתם בזוג – זהו בהחלט גם בילוי רומנטי.
אז מה טעמנו בסדנה? בין השאר, הוגל גווירצטרמינר, יין לבן חצי מתוק שמגיע מאלזס; וויליאם פייב שאבלי, יין לבן יבש מהכפר שאבלי שבצפון חבל בורגון; בוגל קברנה סביניון, יין אדום יבש מקליפורניה; פאוסטינו גראן רזרבה 1993, שהיתה שנת בציר היסטורית בריוחה שבספרד, ויינות רבים נוספים. בסך הכל טעמנו 11 או 12 יינות שונים (לקראת הסוף, היה קשה לזכור את המספר המדויק…), בהם נציג ישראלי משובח – רקנאטי מרסלאן רזרב, של היקב הישראלי שזוכה לשבחים רבים בעולם.
מחירי המפגשים מתחילים ב-95 שקלים לאדם וכוללים טעימות של יינות, שולחן עמוס במטעמים וסיפורים על היינות והכרמים המעניינים בעולם. בכל חודש יש נושאים חדשים ומרצים מתחלפים.
פרטים באתר של דרך היין או בטלפון 8066 *