תפריט עמוד

מרק סלמון – מתכון מלפלנד

שתפו:

מרק דגים שמקורו בלפלנד הוא מעדן אמיתי, עשיר בטעם וקל מאוד להכנה. הכי מענג לטבול במרק הזה פרוסות לחם טרי, ללקק את האצבעות ולחשוב על חורפים מושלגים בצפון הרחוק

פורסם 9.11.12
את המתכון הזה אפשר להכין על בסיס של חלב וחמאה, אבל אם תרצו לשמור על אותנטיות, עשו כמו הלאפים והכינו אותו על בסיס של ציר דגים – גם התוצאה תהיה מענגת יותר. הכמות מיועדת לארבעה אנשים.

החומרים :
250 גרם סלמון מעושן
3 בצלים גדולים
75 גרם שמן
2 כפות קמח
5 כוסות ציר דגים או חלב
1 כף יין
1 כף פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם.

הוראות ההכנה:
לחתוך את הבצלים לפרוסות דקות ולטגן במחבת עם השמן. להוסיף את היין.
לשמור על אש נמוכה ולהוסיף את הקמח. לבחוש היטב . אחר כך להוסיף את ציר הדגים או החלב. לבחוש עד להשגת תערובת אחידה. חשוב לזכור כי המרק יהיה סמיך יותר לאחר שנוסיף את הדגים.
להוסיף את פיסות הדג ולבחוש במשך כחמש דקות. להוסיף את הפטרוזיליה ולבשל עוד חמש דקות. להגיש חם לחלום על חורף מושלג… בתיאבון!

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: