אם היו שואלים אתכם מהו יעד החלומות שלכם, כזה שמככב בראש רשימת "היעדים שחייבים לראות לפחות פעם בחיים", מה הייתם עונים? באופן מפתיע, רוב הנשאלים עונים תשובה דומה: ניו זילנד. ואולי בעצם זה לא ממש מפתיע. ניו זילנד מציעה את הניתוק המושלם מהלחצים המזרח תיכוניים שכולנו חיים בתוכם. זהו גן עדן לחובבי טבע, עם נופים שכמו יצאו מגלוית נוף מצועצעת: פסגות מושלגות משתקפות באגמי מראה, פיורדים דרמטיים, יערות צפופים מהסוג שאפילו האחים גרים לא הכירו, מפרצים מרהיבים, כפרים שלווים ועיירות חקלאיות, כרי עשב שבהם רועות כבשים שמנמנות. ואנשים שחיים בשלווה מושלמת, מוקפים באינספור גוונים של ירוק.
לקריאה נוספת:
- ניו זילנד – מדריך מסע אחר – כתבות, מסלולים, טיפים
- ניו זילנד ארץ הטרקים
- טיפים, המלצות ופינוקים בניו זילנד
- ניו זילנד – הטיול המקיף
שוב ושוב במהלך הטיול תרגישו שהגעתם למקום מושלם, לא פחות מזה. ועוד לא הזכרנו את כלבי הים והדולפינים, את הסולות והאלבטרוסים. אין פלא שעולמם של ההוביטים, גיבורי "שר הטבעות", מתקיים בתפאורה המרהיבה הזאת.
וכמה זמן מטיילים בטבע המפואר הזה? מן הראוי לקחת את הזמן, ליהנות מהנופים, מהשמורות ומתופעות הטבע כמו שצריך. המלצה שלנו: צאו לטיול של שלושה שבועות, במסלול שמתחיל ומסתיים באוקלנד, "עיר המפרשיות" המקסימה שבאי הצפוני, שם נמצא נמל התעופה הבינלאומי הגדול במדינה. בדרך עוברים אינספור מקומות נופיים וחווים אינספור חוויות.
הנה, על קצה המזלג, כמה משיאיו של טיול עומק לאורך ניו זילנד, אבל ראו הוזהרתם: בטיול כזה, הכולל את האי הצפוני והאי הדרומי, שיא רודף שיא, אנחנו מציעים פה רק הצצה קטנטנה – המכלול מחכה לכם בטיול עצמו.
רוטורואה וטאופו: האדמה לא נחה
רוטורואה (Rotorua), בירת האזור הגאו-תרמי של ניו זילנד, היא אחד ממרכזי היישוב ההיסטוריים החשובים ביותר של המאורים, תושביה המקוריים של המדינה. כך שהטיול בעיר, השוכנת על חופו של אגם רוטורואה, ובסביבתה מציג שני צדדים שונים ומרתקים של ניו זילנד.
כחמש דקות ממרכז רוטורואה נמצא פארק טה פויה (Te Puia), שבו נמצא מרכז תרבות מאורי. גולת הכותרת בפארק: סיור בין בריכות מבעבעות של בוץ רותח, גייזר המתפרץ כמה פעמים ביום ואגמים עזי צבע, תוצאה של תרכובות גופרית. סיור רגלי במכתש הוולקני וואימנגו (Waimangu) מהווה הזדמנות נוספת לצפות בפעילות גאו-תרמית ולהכיר את הצמחייה הייחודית של האזור. מופע פולקלור מאורי וארוחת ערב מסורתית, בה האוכל מבושל מתחת לאדמה, פותחים צוהר נוסף לתרבות והמסורות של המאורים.
ואם חשבתם שבכך מסתיים המפגש עם האדמה שלא נחה לרגע, טעות בידכם. לא רחוק מרוטורואה נמצא האזור התרמי וואי או טאופו (Wai-O-Tapu), המכונה – ולא במקרה – "ארץ הפלאות". זהו אתר גדול של ברכות מים ובוץ, שצבעיהן משתנים בהתאם לתחמוצות מינרליות שונות, ויש גם כאן מופע מרשים של גייזר הקרוי "ליידי נוקס".
הפארק לאומי אבל טסמן: יופי שאין לו סוף
קצרה היריעה מלתאר את מה שעוברים בדרך בין רוטורואה באי הצפוני ועד לשמורת אבל טסמן (Abel Tasman) בצפונו של האי הדרומי. נופים יפים כמו חלום של הרי געש ואגמים, גבעות תלולות וקו חוף מסולע הם רק חלק ממה שרואים לאורך הדרך, אנחנו נסתפק פה בהבטחה שהמילה שתשמעו ותשמיעו ללא הרף תהיה "וואו"…
אז מה יש בשמורה הזאת, הקטנה שבין הפארקים הלאומיים במדינה, שהופך את הטיול בה לכל כך מיוחד ועוצר נשימה? השילוב של יער טבעי הנושק לחופים מוזהבים, מפרצים חבויים וצוקי גרניט היורדים בתלילות אל תוך מים תכולים. את היופי הזה אפשר לחוות במהלך שייט בסירות מהירות בין מפרצים ומצוקים, עם עצירה באי הזעיר טונגה, שדייריו היחידים הם מושבה של כלבי הים. אחרי השייט מגיע תורה של ההליכה – קטע ממסלול החוף של אבל טסמן, שהוא אחד הטרקים היפים בניו זילנד, העובר בין צמחייה עבותה וחופים חוליים רחבים, יופי שאין לו סוף.
פארק הקרחונים: משנים את הסביבה
אחרי הגייזרים ובריכות הבוץ המבעבע, יערות הגשם והחופים המפורצים, מגיע תורם של הקרחונים. שני קרחונים מפורסמים נמצאים בשטחו של הפארק הלאומי וסטלנד טאי פאוטיני (Westland Tai Poutini), אשר הוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו (יחד עם שלושה פארקים נוספים): קרחון פרנץ יוזף וקרחון פוקס. שני הקרחונים, שאורכם הכולל כ-20 ק"מ, נחשבים לאחת האטרקציות המובילות בחוף המערבי של האי הדרומי. פרנץ יוזף גולש ממרומי האלפים הדרומיים אל עמק שגובהו 300 מ' מעל פני הים. ולמרות שהוא עתיק, הוא לא שוקט על שמריו, ומעצב את הסביבה ללא הרף.
בסביבת הקרחונים נמצא אגם מטסון (Matheson) – בימים צלולים הר קוק משתקף באופן מושלם במימיו. אם התמזל מזלכם והגעתם ביום שכזה – המצלמה לא תנוח לרגע.
מילפורד סאונד: והזוכה הוא…
אם אבל טסמן הוא הפארק הלאומי הקטן במדינה, הרי שפיורדלנד (Fiordland, "ארץ הפיורדים") הוא הפארק הלאומי הגדול ביותר – הוא משתרע על יותר מ-12 אלף קמ"ר בדרום-מערב האי הדרומי. עמקים צרים ועמוקים, שנוצרו על ידי קרחונים במהלך עידן הקרח, הוצפו במימיו של ים טסמן ויצרו פיורדים מדהימים ביופיים, כשהיפה מכולם הוא מילפורד סאונד (Milford Sound). כמו שכבר הבנתם, קשה עד בלתי אפשרי להצביע על מקום מסוים אחד שהוא הכי יפה בניו זילנד, אבל נסתכן ונאמר שמילפורד סאונד בהחלט ראוי לתואר הזה (ויש שאף יגידו כי הוא המקום היפה בעולם).
מה אפשר להגיד על מפרץ מילפורד שלא יישמע כסדרת קלישאות, הסובבות סביב המילה "ציורי"? כששטים בפיורד, שאורכו כ-20 ק"מ והוא מוקף בפסגות המתרוממות לגובה של יותר מ-1,600 מ' היישר מקו המים – המילים נגמרות. צריך פשוט לשבת בסירה בשקט, לנשום עמוק ולהבין שיש סיבה מצוינת לכך שניו זילנד מככבת ברשימת החלומות של רבים כל כך. ולהבין עד כמה אתם ברי מזל שזכיתם להגשים את החלום.