חצ'פורי – טעימה מהמטבח הגאורגי

שתפו:

המטבח הגאורגי מצטיין במעדנים רבים, אבל האהוב שבהם הוא החצ'פורי. למי שהיה ומתגעגע לטעם וגם למי שעדיין לא הגיע לגאורגיה, הנה מתכון לחצ'פורי. בתיאבון!

פורסם 28.5.14

המטבח הגאורגי מציע שלל מאכלים נהדרים ובכל מקום שאליו תגיעו מיד יפתחו לכם שולחן מלא בכל טוב. מי שטייל בגאורגיה מכיר את החצ'פורי וזוכר בגעגועים את הטעם. ומי שלא היה עדיין, מומלץ שיתחיל לתכנן את הנסיעה – תוך כדי הכנת חצ'פורי.

החומרים לבצק

500 גרם קמח

25 גרם שמרים

כוס וחצי מים פושרים

30 גרם חמאה רכה

5 ביצים

קורט מלח

החומרים למלית
600 גרם תערובת גבינות – אפשר לשחק בכמויות ובהרכב הגבינות על פי הטעם. הצעה שלנו: 300 גרם גבינה בולגרית רכה, 200 גרם ריקוטה, 100 גרם מוצרלה מגוררת

קורט מלח ופלפל שחור


חצ'פורי מוכן. מידת העשייה של הביצה תלויה בהעדפה האישית שלכם

אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה, יוצרים גומה במרכז התערובת ויוצקים לתוכה את המים. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים בידיים עד שמתקבל בצק רך. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף מעט קמח.

2. מכסים את הקערה ומניחים בצד לתפוח עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. לאחר שתפח, לשים את הבצק ומחלקים לחמישה חלקים שווים. מניחים בצד לעשר דקות לתפיחה נוספת.

4. מרדדים לעלים בצורה אליפטית (לא לרדד דק מדי).

5. מניחים במרכז כל עלה תערובת גבינות, מרימים את השוליים ומהדקים אותם בקצוות כך שמתקבלת צורה של סירה.

6. מניחים את הסירות הממולאות בתבנית אפייה ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

7. מוציאים מהתנור. בעזרת מזלג יוצרים במרכז כל סירה גומה קטנה, שלתוכה שוברים ביצה. מחזירים לתנור ואופים כחמש דקות, עד שהביצה מתייצבת מעט (המהדרין אוכלים את החצ'פורי עם ביצה שהחלמון שלה כמעט נא, אם אתם מעדיפים ביצה מוצקה יותר, פשוט השאירו עוד כמה דקות בתנור). הכי טעים לאכול חם, ישר מהתנור.

בתיאבון!


לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: