תפריט עמוד

דניאל קרן הגיע לפסגת האוורסט

שתפו:

המטפס ורץ המרתון דניאל קרן שוהה בחודש האחרון בנפאל ומטפס במסגרת משלחת קנדית על האוורסט. בבוקרו של יום שלישי, 19 במאי, עמדו חברי המשלחת על הפסגה הגבוהה בעולם

פורסם 20.5.09
דניאל קרן, שיצא בעבר כשליח מסע אחר במסגרת משלחות רבות, שוהה בימים אלה בנפאל כחבר במשלחת מקנדה שמטפסת על הר האוורסט. קרן ערך בעבר מסעות טיפוס וספורט אתגרי מפרכים במדבר סהרה, בגרינלנד, בהימלאיה וביעדים אחרים. רבות מן ההרפתקאות האלה תועדו במסגרת כתבותיו עבור מסע אחר.
על פי
הבלוג של המשלחת עימה מטפס קרן, הטיפוס לפסגה עבר ללא תקלות מיוחדות והם הגיעו אליה ביום שלישי ה- 19 במאי בשעה 9:00, שעון נפאל. אחרי שירדו מהפסגה, חזרו חברי המשלחת למחנה 4 למנוחה, לפני שיתחילו את הדרך בחזרה במורד ההר.
עד כה מתנהל המסע באופן סביר למרות שמשתתפיו נתקלו בלא מעט בעיות. החמורה שבהן התעוררה כאשר אחד המלווים הנפאליים נפל במהלך הטיפוס ונהרג. כמה מחברי המשלחת סבלו מבעיות של מחלת גבהים בשל הגובה הרב ונאלצו להפסיק את הטיפוס ולהמתין במחנות הנמוכים יותר.
משלחות רבות ששוהות בעונה זו על ההר מנסות לתכנן את הזינוק האחרון לפסגה בתבונה. הרוחות החזקות על ההר לא איפשרו לכמה משלחות להעפיל לפסגה בתאריך שתכננו. עובדה זו עלולה ליצור צפיפות ודוחק מסוים על המדרונות ובעיקר ב"צווארי הבקבוק" בהם נדרשים המטפסים להיעז בחבלים ובסולמות שקבועים בנתיב המוביל לפסגה. תהליך זה עלול להימשך זמן רב כאשר מספר גדול של מטפסים נע בכבדות על המדרונות.
על פי בלוג המשלחות חשים המטפסים שעדיין נמצאים בקבוצה המובילה, ובהם קרן, בטוב ומתכוננים למאמץ האחרון שאמור להוביל אותם בימים הקרובים לפסגה.
עונת הטיפוס על האוורסט קצרה ונמשכת בדרך כלל רק כמה שבועות – מתחילת מאי עד תחילת יוני. רוב המטפסים המערביים אינם יכולים לבצע יותר מניסיון זינוק אחד לפסגה ולכן יש חשיבות גדולה לתכנון הטיפוס וחלוקת המאמץ והתחשבות במזג האוויר.
האוורסט, ההר הגבוה בעולם, מתנשא לגובה 8648 מטר. עד כה העפילו אל הפסגה שלושה ישראלים. דורואן אראל היה הראשון שהצליח לעלות לפסגה, בשנת 1992. כמה שנים לאחר מכן עשו זאת עוד שני מטפסים ישראלים דוד יפרח ומיכה ניב. קרן אם יצליח יהיה הישראלי הרביעי שיניף את דגל ישראל במקום הגבוה בעולם.
קרן הוא בנקאי לשעבר שמנהל כיום קרן השקעות באחת החברות של קבוצת נוחי דנקנר. הוא רץ מרתון מצטיין, מייסד "מועדון רצי תל אביב" ואחד מספורטאי הספורט האתגרי המובילים בישראל. לזכותו נזקפים עשרות מסעות של ספורט אתגרי ברחבי העולם מרתון החולות בסהרה (250 ק"מ), טיפוס על הפסגות החשובות ביותר בעולם וניסיון לחציית כיפת הקרח של גרינלנד.

לכתבתו של דניאל קרן על המסע לגרינלנד

נפאל: סודות ההימלאיה

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מנפאל

פשופאטינט – הגבול הדק שבין החיים למוות
פשופאטינט – הגבול הדק שבין החיים למוות

הגבול הדק המביך והמצמרר, בין ריח המנגל לפרידה קורעת הלב באתר שריפת הגופות במקדש פשופטינט בקטמנדו, הוא גם הגבול המטושטש בין החיים למוות. זוהי התפיסה ההינדית והבודהיסטית בנפאל. כאן המוות, ...

עודכן 10.4.24

לימור שדה-חן צדוק | צילומים: לימור שדה-חן צדוק

טרק בממלכת מוסטנג הנידחת, אי שם בצפון נפאל
טרק בממלכת מוסטנג הנידחת, אי שם בצפון נפאל

אם יש גן עדן הוא נמצא במוסטנג, מקום מושבם של טיבטים, סמוך לגבול עם סין (או טיבט, תלוי את מי שואלים), החיים את חייהם בחופש. עניין שאינו מובן מאליו מאז ...

עודכן 15.3.23

אביגיל בוקובזה | צילומים: אביגיל בוקובזה

מסע צילום במוקדי העניין בקטמנדו
מסע צילום במוקדי העניין בקטמנדו

במבט ראשון נראית קטמנדו מוזנחת, צפופה ומזוהמת, אך אל תתנו לרושם הראשוני להטעות אתכם, מדובר באחת מהערים הקסומות והמרתקות במזרח ובעולם כולו. הצלם חמי כרם חוזר בפעם החמישית אל קטמנדו ...

עודכן 6.11.22

חמי כרם | צילומים: חמי כרם

שתפו: