כל מי שטייל ברומניה לא ישכח את טעמו של הקבב הרומני האמיתי, עם הרבה שום ותבלינים נוספים. לטובת מי שטייל, טעם ומתגעגע ולמי שלא מכיר, הנה מתכון שמחבר בין המרכיבים של הקבב למרכיבי טיול ברומניה: 300 גרם בשר בקר שפונדה עם שומן בקר טרי – ה"בשר" של הטיול, הרי הקרפטים, עם פסגות, מורדות ונופים עוצרי נשימה, שבחורף מתכסים בשמיכה לבנה של שלג.
700 גרם בשר בקר אנטריקוט מיושן טרי – ה"אנטריקוט" של הטיול, כלומר לב-לבה של רומניה, הוא אנשיה ותרבותם בהרים הגבוהים, מקומות שבהם אמצעי התחבורה המקובל גם בימינו הוא עגלה רתומה לשני סוסי עבודה חסונים. הטיול בקרפטים מפגיש עם צאצאיהם של בני הדקיה הקדמונים הצופים ממרום ערימות החציר הענקיות או יושבים על כוסית צוייקה בבית קפה מקומי. בעורקיהם של בני המקום זורם גם דמם של החיילים הרומיים, שנשלחו לכבוש את האזור ונכבשו בקסמו.
נראה חוואים מקומיים מחוברים בשורשים עבותים אל האדמה, נפגוש רועי צאן מובילים את עדרי הכבשים והבקר אל כרי מרעה נחבאים בקניונים נסתרים, נצפה בעבודת היערנים החוטבים את עצי האשור והאשוח ובחרשי העץ המקימים כנסייה או אסם מחומרי הגלם המקומיים.
2 כפות גדושות שום כתוש דק דק – ה"שום" של הטיול, אותו צמח תבלין שמוסיף חריפות וטעם לכל תבשיל, הוא רכיבה מלאת ריגושים באופנועי שלג ברכסים הלבנים. החורף מספק את התפאורה, אופנועי השלג – את הטעם והחריפות. אחרי שמתרגלים את הנהיגה ולומדים לשלוט באופנוע יוצאים לנסיעה מהירה דרך יערות אשוח ואורן שחור, במעלה הרים מושלגים ולאורך ערוצי מים קפואים. בסופו של יום נרגעים עם ארוחה טובה, הרבה בשר ויין וחוויות מהיום שחלף.
1 כף אבקת סודה לשתיה – ה"סודה לשתייה" של הטיול היא מורשתם של הסובייטים ושל הרודן ניקולה צ'אושסקו, ששלט ברומניה ביד רמה במשך 22 שנה עד שהוצא להורג ב-1989. המורשת הזאת עדיין ניכרת במבני הענק הנטושים, בפיסול המונומנטלי ובסיפורי המקומיים על "העידן ההוא".
לתבלון הקציצות: ה"תבלינים" של הטיול הם הערים הקסומות של רומניה עם בליל אדיר של סגנונות בניה: כנסיות בסגנון ייחודי, סמטאות צרות, רבעים עתיקים מוקפים בחומות ולצדם ארמונות פאר מצועצעים ומפעלי בטון מהתקופה הקומוניסטית. וכמו בכל עיר אירופית תמצאו כאן גם מוזיאונים ומסעדות, מוזיקה עכשווית ומועדונים אופנתיים.
ההגשה של הטיול שלנו – הג'יפים, הדרכים, המלונות, ההפתעות, הפסקות הקפה, ההדרכה ובעיקר האהבה הם התוספת המיוחדת שהופכת את הטיול ל"קבב רומני" אמיתי. מעדן שווה ומומלץ ביותר! |