קר בחורף בפרובינציית מניטובה בקנדה. קר מאוד. הטמפרטורות בעיצומו של החורף יכולות לרדת ל-50 מעלות מתחת לאפס! אבל דווקא על רקע הנופים הקפואים, מעניין במיוחד לצלם את בעלי החיים של האזור.
האתגר הצילומי בתנאים כאלה עצום ונדרשת היערכות מיוחדת. ההכנות כרוכות במיגון הציוד מפני הקור העז ובמיגון הגוף בצורה מיוחדת. לא פשוט להסתובב בחוץ, כמו שעשיתי במהלך חודש דצמבר, בקור של 34 מעלות מתחת לאפס.
ההתגוננות האישית מפני הקור דורשת שלושה סטים של לבוש תחתון תרמי, מעליהם חולצות פליס ומעל הכל בגדי סקי עבים. וכשיוצאים למשימת צילום במזג אוויר כזה חשוב להצטייד בכפפות מיוחדות לצילום, המאפשרות להוציא את האצבע המצלמת ואת הבוהן מתוכן. ודבר אחרון, יש להביא משחות לשפתיים כדי להימנע משלפוחיות הנגרמות כתוצאה מכוויות קור.
אחרי כל ההכנות וההיערכות מה רואים בטבע של מניטובה בחורף? מטרת המסע שלי היתה לצלם ליליות אפורות (Great Grey Owls), אחד המעופפים היפים ביותר בטבע. כדי לעשות זאת, התניידנו ברכבי 4X4 במרחבים העצומים של מניטובה, מחפשים אחרי הליליות במקומות שבהם המלווה המקצועי שלנו ראה אותן בחודש האחרון.
לא רק ליליות אפורות מצאנו במסענו. פגשנו גם שועל אדום, כוס ניצי, ליליות שלג, שכווי חד זנב ופה ושם גבתוני שלג, ציפורי שיר קטנות החיות כמעט אך ורק באזור הארקטי. הצצה לבעלי החיים במניטובה הקפואה תוכלו לראות כאן:
גלריית צילומים ממינטובה בחורף (לחצו על התמונות להגדלה):
מהי מניטובה?פרובינציית מניטובה משתרעת על שטח עצום – 650,000 קמ"ר – פי 30 משטחה של מדינת ישראל, כשבכל השטח העצום הזה חיים בסך הכל כמיליון וחצי תושבים, כשישית מתושבי ישראל! בירתה, ויניפג (Winnipeg), המכונה לעיתים "וינטרפג", על שום החורפים הקשים, היא העיר הגדולה היחידה במניטובה וחיים בה יותר ממחצית מתושבי הפרובינציה. בשטחים הריקים הנרחבים יש יערות, טונדרות ובדרום – שדות חקלאיים בהם מגדלים חיטה, תירס ודגנים נוספים. זהו כר נרחב, אם כן, לצילומי טבע, ובעיקר צילומים של בעלי חיים, שיש להם פה מרחבי מחייה גדולים, ללא הפרעה של האדם. |
____
צילומים נוספים של שלמה ולדמן תוכלו לראות באתר שלו