פופקורן מתקשר באופן כמעט אוטומטי לבילוי בקולנוע, אבל לגרגרי התירס התפוחים הללו יש היסטוריה מרתקת וארוכה מאוד. למעשה, מחקר חדש מעיד כי בישובים קדומים לאורך החוף בצפון פרו נהגו לאכול פופקורן לפני יותר מ-6,000 שנה – אלף שנים מוקדם יותר מכפי שהיה ידוע עד כה. חוקרים מאוניברסיטת ונדרבילט בדרום ארצות הברית, שחקרו שני אתרים ארכיאולוגיים באזור החוף הצחיח בצפון-מערב פרו, גילו מאובנים של קלחי תירס בני 6,700-3,000 שנה. ממאפיינים של הקלחים אפשר להסיק כי תושבי האזור נהגו לאכול תירס בדרכים שונות, בהן פופקורן וקמח תירס. עם זאת, שלא כמו בתקופות מאוחרות יותר, בעת ההיא תירס עדיין לא היווה חלק מרכזי בתפריט המקומי. התירס בוית במקסיקו לפני כ-9,000 שנה מצמח בר עשבוני, אולם רק כמה אלפי שנים מאוחר יותר הוא הגיע לדרומה של יבשת אמריקה, שם פותחו הזנים האופייניים לאזור האנדים. אחד הדברים המעניינים שעולים מהמחקר החדש הוא שהפופקורן הקדים את הקדרוּת – כלומר, קלייתם של גרגרי התירס נעשתה עוד לפני שבאזור החלו להשתמש בכדי חרס לבישול. |
חוקרים אמריקאים גילו קלחי תירס מאובנים המעידים כי בצפון פרו נהגו לאכול פופקורן לפני 6,700 שנה, אלף שנים מוקדם יותר מכפי שסברו עד כה פורסם 13.2.12 |
פרו: קונדורים מעל קניון קולקה
Array
(
[continent] => WP_Term Object
(
[term_id] => 676
[name] => דרום אמריקה
[slug] => south-america
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 676
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 0
[count] => 508
[filter] => raw
[term_order] => 0
) [country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 693
[name] => פרו
[slug] => peru
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 693
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 676
[count] => 106
[filter] => raw
[term_order] => 0
) )