המטבח הפרואני נחשב לאחד המטבחים העשירים והמורכבים בעולם. הוא מחבר בין מסורות בישול מתרבויות שונות (כמו איטליה, ספרד, יפן וסין) ומושפע מהגיאוגרפיה הייחודית של פרו, הידועה באזורי האקלים המגוונים שלה. פרו מתהדרת בשפע של דגה ופירות ים ונחשבת לארץ המוצא של הסביצ'ה, מאכל המבוסס על דג נא המושרה כמה שעות במיץ לימון, רצועות בצל, מלח ופלפל וטעמו גן עדן. בכל אזור בפרו מכינים סביצ'ה מהדגים המקומיים, והמבקרים באזור אגם טיטיקקה, בנהר האמזונס, בהרים או לאורך חופי האוקיינוס זוכים ליהנות משלל טעמים של המנה הלאומית.
בין הגידולים המובילים בפרו נמצא ה"מאקה", ירק שורש ממשפחת הצנון, המשמש למאכל ולרפואה מאז תקופת האינקה. הוא נהדר לאיזון בלוטת התריס, לאיזון הורמונלי, להגברת הפריון, לתסמיני גיל המעבר ועוד. מאקה הוא מזון מרוכז עם כמות עצומה של מינרלים הנספגים בגוף באופן מלא. תושבי פרו יודעים לספר שמי שאוכל את השורש המופלא מגיע לגיל מבוגר מאד כשהוא בריא, צלול, חיוני וערני. גידולי פירות וירקות בעלי ערכים תזונתיים גבוהים עוד צמח שהפך לפופולרי במקומותינו בעשור האחרון ומהווה חלק בלתי נפרד מהתפריט הפרואני הוא הקינואה. צמח הקינואה נחשב לקדוש בקרב בני האינקה ולא לשוא הם כינו אותו "אם הדגן". באופן מסורתי היה קיסר האימפריה זורע את הזרעים הראשונים כל שנה. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. אחרון חביב הוא התירס הסגול, שצבעוניותו העזה יחד עם טעמו המופלא הם חגיגה אמיתית לחיך. הוא מכיל כמות עשירה ביותר של חלבונים, ויטמינים וערכים תזונתיים גבוהים. יודעי דבר טוענים כי הוא מטהר את הגוף, מחזק את המערכת החיסונית ושומר על הגוף מפני מחלות כמו טרשת עורקים, סוכרת, לחץ דם גבוה ועוד. בתמונה הפותחת: סביצ'ה, ארץ המוצא של המאכל הזה היא פרו | צילום: Enrique Castro Mendivil |