הפריזאים לוקחים את הבאגטים שלהם מאוד ברצינות, והוכחה לכך אפשר לראות בתחרות הבאגט הטוב ביותר בעיר שנערכת אחת לשנה. התחרות, ששמה בצרפתית The Grand Prix de la Meilleure Baguette de Parisמתקיימת מאז שנת 1993, אז נכנס לתוקף חוק הקורא לסמן בדרך שונה באגטים מסורתיים אותנטיים מהגרסאות הקפואות והתעשייתיות שנמכרות במאפיות תחת המסווה של באגט טרי. השנה נרשמו לתחרות 141 באגטים ממאפיות ברחבי פריז, ולאחר בדיקה קפדנית של המתמודדים על פי מדדים כמו מראה, ריח, התפוררות וטעם, חבר השופטים הכריז על הזוכה לשנת 2010: LE GRENIER À PAIN ABBESSES, מאפייה במונמרט (Montmartre) שברובע ה-18. בשנה שעברה הבאגטים של המאפייה השכונתית הזאת הגיעו רק למקום החמישי, ובשנה שלפניה למקום הרביעי. השופטים ציינו לטובה את הקרום הפריך בעל טעם מרומז של אגוזים, את התוך הרך והלעיס ואת החורים הלא זהים שבו, עדות לתהליך התסיסה הארוכה שהבצק עבר, ממש כפי שהמסורת דורשת. הקונים הקבועים לא היו זקוקים לתואר כדי לאשש מה שהם יודעים מזמן: בכל בוקר משתרך מחוץ למאפייה תור ארוך של אנשים המחכים בסבלנות כדי לקנות מהתוצרת הנפלאה, שכוללת מלבד באגטים גם לחם הנקרא "לחם השלושה" על שום שלושת הקמחים ממנו הוא עשוי ולחמים עם פירות יבשים ואגוזים. הזכייה בתחרות מביאה איתה לא רק כבוד כי אם גם פרנסה: האופה דבריל בודין קיבל פרס כספי בסך 4,000 אירו וחשוב מכך – את הזכות לספק לחמים למשך שנה לנשיא צרפת ניקולה סרקוזי. LE GRENIER À PAIN ABBESSES |
בתחרות שנתית לבחירת הבאגט הכי טוב בפריז זכה מתמודד ממאפייה ברובע ה-18, שהגיעה בשנה שעברה רק למקום החמישי פורסם 27.4.10 |
Array
(
)