על הדבש ועל כנף העוקץ
מתכון באדיבות השף רפי אהרונוביץ
שמונה מנות
חומריםאופן הכנה:
1,600 גרם כנף העוקץ (שייטל)
חתוך לקוביות קטנות
2 מגשי אשלוטים
(בצלי שאלוט) מקולפים ושלמים
שמונה גזרים בינוניים קלופים
מעט תימין, פלפל שחור, מלח
כפית אחת פלפל אנגלי טחון
קופסה אחת של קרם קוקוס
או חלב קוקוס
כוס ציר בקר (אפשר גם מקובייה)
כוס יין אדום יבש
5-4 כפות דבש
1 כפית פלפל שטה גרוס
(חריף! יש להוסיף לפי כוח הסבל)
3 כפות חומץ בלסמי
1 כף סויה
מעט קמח
1. נקמח את הבשר, נטגן אותו במעט שמן זית, נוסיף פנימה את התבלינים היבשים ואת האשלוטים ונבשל יחדיו כעשר דקות תוך כדי בחישה.

2. נוסיף את כל שאר החומרים, נביא לרתיחה, ננמיך את האש ונבשל כשעה וחצי עד שעתיים או עד שהבשר התרכך.

3. נטעם תוך כדי ונשפר תיבול. אם יש כמות גדולה מדי של נוזלים, נסיר את המכסה בחצי שעה האחרונה.
המנה מתאימה להגשה על אורז לבן פשוט שיספוג את הרוטב.
המנה טעימה הרבה יותר למחרת היום.
1
2

טבעות פילה בקר ברוטב תפוחים, רימונים וקלבדוס
מתכון באדיבות השף רפי אהרונוביץ
שמונה מנות
חומריםאופן הכנה:
8 טבעות פילה בקר בעובי
של 2.5 ס"מ
מעט קמח
כפית פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית לטיגון

חומרים לרוטב:
3 תפוחי עץ חמצמצים (גרנד סמיט),
לא קלופים, חתוכים לפלחים בעובי
חצי ס"מ (מוציאים את ליבת
התפוח ופורסים לטבעות)
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס גרגרי רימון
מלח, פלפל שחור, מעט טימין, מעט טבסקו
1 כפית רוטב סויה
1 כף דבש
3 כפות קלבדוס (ברנדי תפוחי עץ)

1. אופן הכנת הרוטב: במחבת טפלון נטגן את התפוחים בשמן זית כמה שניות מכל צד, נוסיף את החומרים הנוזליים, נבשל 4-3 דקות, נוסיף את הרימונים ונבשל כ-5 דקות נוספות.

2. אופן הכנת הבשר: אחרי שקימחנו ופלפלנו את נתחי הבשר,  נשחים אותם במחבת לוהט עם מעט שמן זית, כ-2 דקות לכל צד (את האומצות המוכנות ניתן לשמור בתנור חם בכ- 100 מעלות למספר דקות).

3. אופן הגשה: נניח את האומצה במרכז הצלחת ומעליה כף גדושה מהרוטב החם (הרוטב חייב להיות מלוח וחמוץ מעט). אפשר לקשט בטימין טרי.

אטריות טלייטלה עם ריקוטה, פרג ודבש
מתכון באדיבות מועצת הדבש
שש מנות
חומריםאופן הכנה:

[צילום: באדיבות מועצת הדבש]

500 גרם אטריות רחבות
(טלייטלה או פטוצ'יני)
50 גרם חמאה
2 כפות פרג טרי
3 כפות דבש
250 גרם גבינת ריקוטה
קליפה מגוררת מ-1 תפוז או לימון
1.  מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים ושומרים כ-1/4 כוס ממי הבישול.

2.  מחזירים את הסיר לאש ומתיכים בו את החמאה. מוסיפים את גרגרי הפרג ומטגנים כ-30 שניות. מוסיפים את הדבש, הגבינה ומעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר את הפסטה ומקפיצים במהירות ברוטב עד שהיא חמה. מסירים מהאש.

3.  זורים את קליפת הלימון או התפוז, מקפיצים עם הפסטה ומגישים מיד.
1
2
3

דג סלמון מבושל או אפוי בדבש
מתכון באדיבות מועצת הדבש
חומריםאופן הכנה:
פרוסות דג סלמון כמספר הסועדים

לרוטב:
3-2 בצלים
כפית מלח
1/4 – 1/3 כוס מיץ לימון
1/4 – 1/3 כוס דבש
אפשר להוסיף גם צימוקים,
זנגוויל, קינמון

[צילום אילוסטרציה: Kelly Cline]

בתנור:
1. מכניסים לסיר את כל החומרים חוץ מהדג. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-7 דקות.

2. מניחים את פרוסות הדג על תבנית ומכסים ברוטב. אופים בכ-200 מעלות במשך כ-25 דקות.

בסיר:
1. מבשלים את הרוטב כנזכר לעיל.

2. מניחים את הדגים על הרוטב במחבת או בסיר שטוח
למשך 25-20 דקות.
1
2
3
4
5

סלט פלפלים קלויים בדבש וחומץ בלסמי
מתכון באדיבות רוני ומשה רק, דבש מכמנים
חומריםאופן הכנה:
½ כוס שמן זית
2 בצלים פרוסים לאורך
10 פלפלים צבעוניים חתוכים לאורך
6 שיני שום פרוסות
2 כפיות דבש איכותי
½ כוס יין לבן יבש
פלפל שחור גרוס, מלח
¼ כוס חומץ בלסמי

[צילום: bora ucak]
1. מטגנים את הבצל במחבת עמוקה עד שמזהיב.

2. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים עד הזהבה.

3. מתבלים במלח, פלפל ודבש ומטגנים עוד כמה דקות.

4. מוסיפים יין וחומץ, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-10 דקות.

5. מצננים במשך יממה.
1

מאפה פסטה, דבש וגבינות (מאכל עממי משפחתי)
מתכון באדיבות משק בנש, בית הלל
חומריםאופן הכנה:
½ חבילת פסטה מכל סוג
100 גרם חמאה
2 כפות דבש
100 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינת פטה
50 גרם גבינת רוקפור
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1. מבשלים את הפסטה במים עם מעט מלח. כאשר הפסטה מוכנה מסננים ושופכים את המים (אין צורך לשטוף).

2. בסיר שבו בושלה הפסטה מחממים את החמאה, מוסיפים את הדבש, את הגבינות ואת הפסטה.

3. מערבבים הכל, מוסיפים מעט מלח (לא יותר מדי – הגבינות ממילא מלוחות) ומעט פלפל שחור.

4. מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות בחום בינוני עד שהמאפה משחים מעט.
ניתן להגיש חם או קר.

מנגו עם גבינת עיזים ודבש
מתכון באדיבות השפית איילת אור ממסעדת OM בהוד השרון
ארבע מנות

חומריםאופן הכנה:
2 מנגו בשלים אך מוצקים, חצויים לשניים (רק הצדדים). לא לקלף,
אלא לחרוץ ולפתוח כלפי חוץ.
4 כפות דבש מרווה
200 גרם גבינת עיזים קשה
(50 גרם לכל מנה)
שמן זית
פלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ שרי
עלי נענע
1
2
3
4

לצלות בגריל את המנגו.
להניח בצלחת, עליו להניח גבינה, לטפטף חומץ שרי ושמן זית,
לפזר פלפל שחור גרוס ודבש.
לקשט בעלי נענע טריים.

[צילום: Nicholas Rjabow]

סרטנים כחולים בדבש וחמאה חומה
מתכון באדיבות השפית איילת אור ממסעדת OM בהוד השרון
ארבע מנות (למנה ראשונה)

חומריםאופן הכנה:
8 סרטנים כחולים גדולים נקיים וחצויים
מעט פחות מחצי כוס
חמאה מזוקקת
6 כפות דבש
¼ כוס יין לבן
4 שיני שום מעוכות
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן קטן עלי נענע
מיץ לימון לפי הטעם
1 כפית ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוף
גרגרי רימון לקישוט
לחמם ווק או מחבת גדולה.
להוסיף חמאה מזוקקת, ג'ינגר ושום.
לאדות מעט (לא לשרוף).
להוסיף את הסרטנים,
להקפיץ בערך 2 דקות,
להוסיף יין לבן, מיץ לימון ומלח.
לצמצם מעט את הרוטב,
להוסיף את העשבים והדבש.
לטעום ולתקן תיבול.
להניח בצלחת עמוקה
ולפזר גרגרי רימון.

דבש משמשים ויין לבן
מתכון באדיבות השף רן שמואלי
חומריםאופן הכנה:
1 ק"ג דבש איכותי
1 כוס משמשים מיובשים
1/2 בקבוק יין לבן
1 עלה דפנה

1. בקערת חרסינה משרים את המשמשים היבשים ביין הלבן ועלה הדפנה במשך מספר שעות עד שהם מתרככים לגמרי. חשוב שהפירות יהיו מכוסים לגמרי בנוזל (להוסיף עוד יין אם צריך).

2. מסננים את המשמשים. מעבדים במעבד מזון במהירות גבוהה את המשמשים ואת הדבש עד לקבלת מרקם חלק.
אפשר לגוון עם שזיפים יבשים, חמוציות, צימוקים או מנגו מיובש.

דבש אגוזי לוז
מתכון באדיבות השף רן שמואלי
חומריםאופן הכנה:
1 ק"ג דבש איכותי
1 כוס אגוזי לוז

[צילום: Petr Vaclavek]
1. קולים את אגוזי הלוז ומקלפים
את הקליפה. חשוב שהאגוזים
יהיו נקיים לגמרי.

2. כשהאגוזים מתקררים,
מעבדים במעבד מזון ומוסיפים
בהדרגה את הדבש.

אפשר לגוון עם אגוזי מלך, פקאן,
שקדים מולבנים, צנוברים או פיסטוקים.
1
2

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: