תפריט עמוד

הממליגה, אותה דייסת תירס סמיכה המלווה את הארוחות ברומניה, התחילה את דרכה כלחם לעניים. כל שצריך זה סיר עבה, קמח תירס, מים וסבלנות – ויש לכם ממליגה לתפארת.

אז למי שזוכר את הטעם מבית אמא או שזה עתה חזר מטיול ברומניה ורוצה לשחזר את הטעמים, הנה המתכון לממליגה:

לקריאה נוספת

החומרים להכנת ממליגה:

1 כוס קמח תירס
3 כוסות מים
1 כוס חלב (או כוס מים נוספת)
1-2 כפות חמאה
מלח
הצעה לשדרוג הטעם: חצי כוס גבינה צהובה או בולגרית מגוררת או גביע קוטג'
אפשר להוסיף גם גרעיני תירס.

אופן ההכנה:

1. בסיר כבד (רצוי מברזל או מנחושת) מרתיחים את המים עם המלח.
2. מוסיפים לאט לאט את קמח התירס תוך כדי ערבוב נמרץ בכף עץ (חשוב!). ממשיכים לערבב עד שכל הקמח נבלע במים ועד לקבלת בועות.


תערובת התירס בדרכה להפוך לממליגה

3. מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה. בוחשים את החמאה לתוך התערובת וממשיכים לבחוש עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר. זה יכול לקחת קצת זמן, סבלנות.
4. מעבירים את התערובת לתבנית או לקערה ומניחים לה להתקרר. בשלב הזה, אפשר להוסיף מעל כל תוספת שתבחרו.

בתיאבון!

חיי הכפר בטרנסילבניה

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מרומניה

קלוז' נאפוקה: המקומות והחוויות שלא כדאי להחמיץ
קלוז' נאפוקה: המקומות והחוויות שלא כדאי להחמיץ

עיר עתיקה ויפה, פארקים ירוקים, מוזיאונים מצוינים, חיי לילה תוססים ואפילו מכרה מלח שאפשר לשוט בו - קלוז' נאפוקה. בבירת חבל טרנסילבניה ברומניה, לא ישעמם לכם לרגע. ...

מערכת מסע אחר אונליין | צילומים: שאטרסטוק

עודכן 11.5.24

מפגשים עם צוענים בטרנסילבניה, רומניה
מפגשים עם צוענים בטרנסילבניה, רומניה

ברומניה נמצא המספר הגדול ביותר של הצוענים באירופה, והם מרוכזים בעיקר בטרנסילבניה. כאן עדיין עמלים בשדות עם חרמש, מגל, קלשון ומחרשת שוורים. כאן הנשים עדיין כובסות במתקני ...

לימור שדה-חן צדוק | צילומים: לימור שדה-חן צדוק

עודכן 11.5.24

טרק בקרפטים: אל ראש ההר
טרק בקרפטים: אל ראש ההר

ארבעה חברים במועדון הארבעים, מספר המרמז על משבר גילאי מתגבש, יצאו לטרק בקרפטים הדרומיים ברומניה. הם טיפסו בשבילים תלולים ומאתגרים, ישנו בבקתות הרים נידחות, אכלו הרבה צ'ורבה ...

משה ינקו

עודכן 5.10.19

שתפו: