הממליגה, אותה דייסת תירס סמיכה המלווה את הארוחות ברומניה, התחילה את דרכה כלחם לעניים. כל שצריך זה סיר עבה, קמח תירס, מים וסבלנות – ויש לכם ממליגה לתפארת. אז למי שזוכר את הטעם מבית אמא או שזה עתה חזר מטיול ברומניה ורוצה לשחזר את הטעמים, הנה המתכון לממליגה: לקריאה נוספת החומרים להכנת ממליגה:1 כוס קמח תירס אופן ההכנה:1. בסיר כבד (רצוי מברזל או מנחושת) מרתיחים את המים עם המלח.
3. מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה. בוחשים את החמאה לתוך התערובת וממשיכים לבחוש עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר. זה יכול לקחת קצת זמן, סבלנות. |