תפריט עמוד

מסע שטח נשי: מאגמה צ'אלנג'

שתפו:

מפגש נשי אישי וקבוצתי מרגש, גילוי יעדים מופלאים, מוסיקה, ריקודים וגם תרומה למען הקהילה: הכירו את הנשים של מאגמה צ'אלנג' ואת מי שהגתה את המסעות המיוחדים הללו

פורסם 29.3.17

לפני שנים אחדות הרגישה יפעת יגר, פסיכותרפיסטית העוסקת מזה שנים רבות בתהליכי העצמה באמצעות מסעות שטח ומי שניהלה בעבר את "מלכת המדבר", שהגיע הזמן לדבר הבא. והדבר הבא הזה התגבש למה שטומן בחובו עולמות שלמים של גילוי יעדים חדשים, אתגרים, תרומה לקהילה וחוויה אישית ונשית חזקה: מאגמה צ'אלנג'. יחד עם מנחם עבדי הקימה יפעת חברת בוטיק ייחודית למסעות שטח לנשים, שתפיסותיה ושיטות פעולתה מעוררות התפעלות. כיום, מאגמה צ'אלנג' חתומה על מסעות יוצאי דופן לקוסטה ריקה, פורטוגל, ארמניה, אפריקה ודרך המשי, כשהשנה ההגה מכוון לסרביה ואזור הבלקן, "היהלום שבבוץ" כהגדרתה של יפעת.

לגלות נופים ותרבויות 
"התפיסה במאגמה היא תפיסה של מסע – נשי, אישי, חווייתי", אומרת יפעת יגר, העוסקת מזה 15 שנים בתחום מסעות השטח לנשים. "זו לא הישרדות או המרוץ למיליון או כל תכנית ריאליטי אקסטרימית אחרת, שאולי נתפסת כדומה. אין במסעות שלנו הדחות או תחרותיות. הנשים של מאגמה חוברות יחד למסע משמעותי ומהנה, שמתחיל לפני היציאה לטיול ונמשך שנים רבות אחריו".


יפעת יגר מנציחה רגע במסע. גילוי של מקומות, נופים ותרבויות

כשיפעת מספרת על המסעות של מאגמה בעולם, היא מתארת ימים של גילוי מקומות, נופים ותרבויות, אבל גם של הפקה מתוכננת היטב בכל היבטי המסע. "כ-60 אנשי צוות מהטובים ביותר בתחום עמלים על תכנון המסלול, פתיחת הצירים וההיבטים הבטיחותיים במסע. מדובר בהפקה מושקעת ומחושבת היטב, כאשר לכל מסע מצטרפים כשבעה אנשי צוות שנותנים מענה בזמן אמת ודואגים יחד לשלמות החוויה".

באנו ליהנות
"המסע שלנו נבנה באופן שמתאים לנשים מן היישוב, במגוון רחב של גילאים וסגנונות חיים. נשים צעירות וצעירות ברוחן, נשים שומרות מסורת וגם נשים שעבורן היציאה למסע כרוכה בהתאמות רפואיות מסוימות. אנחנו לא מחפשות נשים שיכולות להרים משקולות", יפעת מדגישה. "אנחנו מחפשות נשים שיודעות להיות חלק מצוות, שיודעות להקשיב ורוצות ליהנות. את מכלול היבטי השטח אנחנו מלמדים, ולכן המסע מתאים גם לנשים ללא כל רקע בתחום נהיגת השטח ובכל מקרה, ניווט או החלפת גלגל אינם העיקר במסע".


גלישה באומגה – מגוון עצום של חוויות במסע אחד

הנשים של מאגמה מסיימות את המסע כשברשותן סל עשיר של חוויות, קבוצתיות ואישיות כאחד, אותו הן יישאו שנים רבות קדימה. "מדהים לראות כמה צחוק, כמה שיתוף ותמיכה, כמה כוח נוצר כשקבוצת נשים מתגבשת לה יחד. יש לי זכות ללוות נשים שנים רבות, ואני מרגישה מבורכת על ההיכרות עם נשים כה מדהימות. למעשה, חברותיי הטובות ביותר הן נשים שהכרתי במסגרת המסעות".

עוד מספרת יפעת על הרוח הנשית הטובה והחזקה השורה במסעות: "שמחת החיים בטיולים פשוט מתפרצת. כל הטיולים שלנו מלווים במוסיקה וצחוק, ריקודים ושירים. תחושת השחרור העצמי מצליחה להגיע לכל נשות הקבוצה. הן מגיעות איתנו לאפריקה, למזרח אסיה או לדרום אמריקה ושם, ביעדים הנפלאים האלה, רחוק ממחויבות היום-יום ומריבוי התפקידים המאפיין את חיי כולנו, הן נותנות לעצמן מתנה, אולי הגדולה מכולן – הן יכולות להיות הן עצמן".

בכל מסע של מאגמה יש גם פעילות למען הקהילה המקומית

אגדה בלקנית: היהלום שבבוץ
"כשהגעתי לסרביה בפעם הראשונה, הרגשתי כמו קולומבוס שמגלה את אמריקה. במרחק קצר ובלתי נתפס של בסך הכול שלוש שעות טיסה מישראל נמצא אחד המקומות המרתקים שהייתי בהם בחיי – היסטורית, גאוגרפית, תרבותית ואנושית. אחת התפיסות של מאגמה בכלל נשענת על גילוי מקומות חדשים ולא מתוירים, גילוי שמעצים את המסע. כשמגיעים לאזור הבלקן, נכנסים במובן מסוים לסוג של אגדה, ומכאן גם שם המסע: "אגדה בלקנית". הנופים, ההרים, הנהרות ועוצמות הטבע השאירו אותנו פעורות פה. מרגש מאוד גם להיווכח בהזדהות של התושבים המקומיים עם חברות הקבוצה. סרביה ידועה בסובלנות שלה ובקבלת האחר, אבל יותר מזה, אהבת ישראל כנה מורגשת בה. את סרביה ואזור הבלקן נגלה ברגל, בג'יפים, בטבע. בבתים של מקומיים בכפרים, ובעיקר – באווירת מסע מרגשת".


מנופי סרביה, פנינה בלקנית שרק מעטים מכירים

המסע לקהילה טובה יותר
אחד הדברים המיוחדים במסעות של מאגמה צ'אלנג' קשור לפעילויות זוכות הפרסים של נשות הקבוצה למען הקהילה. כשיפעת מספרת על ההתנדבות באפריקה, בקוסטה ריקה או בארמניה, אי אפשר שלא לחוש הערכה גדולה, וגם ציפייה לפעילות הקהילתית הצפויה ביעד הבא – סרביה. מאגמה אף היתה הפרויקט הישראלי היחיד שהיה מועמד לפרס היוקרתי בעולם בתחום התיירות בנושא תרומה לקהילה.

"באפריקה התנדבנו בבית ספר – הסברה לילדים על מניעת ההידבקות במלריה. בארמניה היינו שותפות בפרויקט לשימור בית קברות יהודי, בקוסטה ריקה לקחנו חלק בפרויקט למען נשים החיות במעמקי הג'ונגל. הפעילות ההתנדבותית של מאגמה לא מסתיימת כשהמסע מסתיים – רבים ממפגשי ההמשך של נשות הקבוצה מתקיימים סביב פעילויות התנדבויות כאן בארץ".

הג'יפ הוא אמצעי להגיע למקומות היפים והמיוחדים ביותר

מאגמה כל השנה
כאמור, פעילותה של מאגמה, כמו גם הקשר בין חברות הקבוצה, ממשיכים עם החזרה לארץ. פרויקטים כמו "מאגמה כל השנה", מפגשים להליכה בקטעי שביל ישראל, "קפה מאגמה", במסגרתו נערכים ערבי נשים ושלל מפגשי התנדבות למען הקהילה (נוער בסיכון, מניעת אלימות נגד נשים ועוד), מצביעים על דבר אחד – מאגמה היא מאגמה, לאורך כל השנה.


זה מתחיל במסע וממשיך להמון פעילויות בארץ

בימים אלה, ההרשמה למסעות ביולי, אוגוסט ואוקטובר בעיצומה. ההמלצה של יפעת: הדרך הטובה ביותר להיחשף לתכני המסע היא באמצעות מפגש היכרות חווייתי שמתקיים לפניו. במפגש ההיכרות, המתקיים לרוב בטבע ומהווה חגיגה בפני עצמה, יוכלו הנשים המתעניינות להכיר את אנשי הצוות, לשמוע על תוכן המסעות, לשאול את השאלות הרצויות ולטעום את רוח המאגמה.

 

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: