כמו שאצלנו מוכרים בשנה האחרונה עוגות שמרים קטנות במקדולנדס, בפריז מגישים לצד הקפה עוגיות מקרוּן אלגנטיות. עד לאחרונה העוגיות הללו לא עוררו כל עניין, אלא שקמפיין של ענקית המזון המהיר שהדגיש את המקרונים המוגשים בסניפיה ניער את הפריזאים משלוותם וגרר גל של מחאות. הסיבה להתרגשות סביב עוגיות המקרון קשורה, איך לא, למסורת: את העוגיות העדינות האלה מכינים מקצף של חלבונים שלתוכו בוחשים בעדינות רבה שקדים טחונים וסוכר. אלא שלעוגיות המקוריות יש חיי מדף קצרים, ולכן במקדולנדס שינוי את המתכון והוסיפו חומרים מייצבים. התוצאה אולי נראית כמו המקור, אבל הטעם שונה, וגרוע מזה מבחינת הצרפתים – המסורת נפגעה. הסערה רק גברה בעקבות מדור של פיליס פליק, כתבת אוכל מקומית, שיצאה לחקור את טעמם של המקרונים שהעזו לשבור את המסורת. היא טעמה את המקרונים בטעם קרמל וכתבה שהם "לא רעים, אבל כבדים מדי ומתוקים מדי". משם עברה להירגע ב"פייר הרמה", היכל הקודש הפריזאי של עוגיות המקרון, ומצאה את שחיפשה: "המקרונים בפייר הרמה עדינים ובעלי טעם מרומז, וממש מתבקש לאכול אותם לאט ולהתענג עליהם לאורך זמן". מחירם אמנם כפול מזה שבמקדולנלדס, אבל על פי פליק הטעם מצדיק את המחיר הגבוה. |
סערה בצלוחית עוגיות: הפריזאים מוחים על שינוי המתכון המסורתי של עוגיות מקרון שמוגשות במקדולנדס פורסם 22.3.10 |
Array
(
)