את המוסקה, אותו תבשיל נפלא של חצילים, בשר ועגבניות, אוכלים בכל אזור הבלקן, אבל המוסקה מזוהה במיוחד עם המטבח היווני. אז למי שמתגעגע לטעמים של יוון – הנה מתכון פשוט ומהיר למוסקה נהדרת. יאסו! המצרכים: 2 חצילים בינוניים, פרוסים לפרוסות עבות
2. קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך והופך שקוף. 3. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת עם הבצל, מפוררים היטב ומטגנים יחד. כשהבשר משחים מוסיפים את השום הקצוץ, העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים. מבשלים על אש קטנה כחמש דקות, טועמים ומוסיפים תיבול לפי הטעם. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מעט מים. 4. מסדרים שכבה של החצילים על תבנית, יוצקים מעליה מחצית מכמות הרוטב. מניחים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מעל הרוטב, יוצקים מעליה את שארית הרוטב ומכסים בשכבה נוספת של חצילים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. 5. אופים במשך חצי שעה, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 20 דקות. |