בנאת המדבר שבבקעת הקנאים, בין ערד למצדה, משחזרים את הוויית בני ישראל הקדומה. כאן מול נופי המדבר, בין עצי דקל ובוסתנים, גמלים וחמורים, אתה מרגיש כמו אחד המלאכים שנטה ללון באוהלו של אברהם אבינו. אוהלים ארוגים מצמר עיזים שחורות במגוון גדלים וצורות מקדמים את פניך. חאנים רחבי ידיים העשויים אבן מקומית, מזמינים אותך להצטרף אל שירת המדבר, אל השקט, הנועם והשלווה הקדומים. מלון של חמישה מיליון כוכבים התלבטתי והחלטתי לרדת למדבר. הבנתי ששום מקום סגור עם רמת ציוויליזציה סטנדרטית לא יוכל להתמודד עם כמות האנרגיות הגועשת במרקם היחסים. חיפשתי מקום שבו נוכל להשתחרר, להיות אנחנו, לחזור קצת במנהרת הזמן לילדות, ואם אפשר גם לסגור כמה חשבונות. נסענו, ונסענו לא מעט, בשלושה כלי רכב עמוסים, עזבנו את הצפון והדרמנו, ראינו כיצד הטבע משנה את גווניו, את מרחבי החול הצהוב, ההרים החשופים, הצחיחות ונווה המדבר. יצאנו מערד וירדנו לדרך ללא מוצא. אחי הצנחן, אשר אימץ לו בשנות גלותו תרבות אירופאית, נראה לחוץ מהדרך שלא ברור לאן היא מובילה, כשמסביב רק חול ושממה. "כמה כוכבים אמרת יש למלון"? שמעתי את קולו הדועך. עצרתי את הרכב בכניסה לכפר הנוקדים, הרמתי את עיני לשמים ועניתי: "חמישה מיליון כוכבים".
כפר הנוקדים בנאת המדבר שבבקעת הקנאים, בין ערד למצדה, נוצר מחלום שהפך לחזון. נוצר מאהבה של איש אחד לסיני של סוף שנות השבעים, סיני של החושות, ההתרגעות וניקוי הראש, נוצר מהרצון לממש בתוך הארץ משהו ממה שכבר לא שלנו. כפר הנוקדים קם מהחולות, והיום הוא נקודה ממשית ומפתה על המפה. המקום מאפשר מפגש של קבוצות חברתיות, בכל סדר גודל בו תחפצו, החל מזוגות בודדים ועד חמולות המוניות. למרות הרכבים הרבים שחנו בכניסה למקום, לא הרגשנו בעומס האנשים. הכפר רחב ידיים, ובנוי ממתחמים בעלי מכנה עיצובי משותף, המאפשר פרטיות ושיתוף בהתאם לרצון. אוהלים בגדלים שונים, המעוצבים ברוח "סיפורי אלף לילה ולילה", מפנקים בפינות ישיבה מזרחיות, ערסלים, פינות קפה ותה, אזור לעריכת קומזיץ' ופינות בישול לשימוש עצמי. האוהלים מוגנים מפני הגשם, ומחוממים היטב. אופציות לינה נוספות הם חדרי אירוח מפנקים המיועדים לשניים עד שישה אנשים והכוללים חדר רחצה; סוכות אירוח מעוצבות ומרוצפות בדק עץ, המתאימות לעד שמונה אנשים עם "זולה" מעל הסוכה המאפשרת תצפית על המדבר והכוכבים בלילות הצלולים, ואפילו לינת קמפינג של אוהלים פרטיים באזורים המיועדים לכך.
האחים שלי שמחו מאוד ברעיון הלינה במדבר והדגישו את חשיבות החיבור לטבע, ההתמודדות עם תנאיו, והעברת המורשת לדור ההמשך. אך היו להם כמה בקשות, שהעידו על היותם מטיבי לכת ואוהבי דרך: חלילה לנו מלהתפלש בחול, להתקלח במים קרים, שלא לדבר על לא להתקלח בכלל, או להתמודד בלילה עם הקור המדברי. בכפר הנוקדים מתקיים השילוב המנצח בין אווירת מדבר הנוצרת לא רק מהמיקום והנוף, אלא במיוחד מהעיצוב המדברי של הכפר כולו, הבדים המקומיים, בנייה בעץ ובאבן טבעית, פינות חמד רבות ומגוונות המלבבות את העין ומזרימות לעורקים את תחושת הרוגע והמנוחה שהמקום מזמן. ויחד עם זאת תחושת פינוק ונוחות המתבקשת ביציאה מהשגרה לסוף שבוע.
לחדר האוכל נכנסנו דרך מעבר בין קירות כפות תמרים מיובשים, פינו נפער אל מול יופי המקום הממזג בין מרבצי ישיבה נמוכים לפינות אוכל מעץ, תפריט עשיר ומפואר וכוסות זכוכית ליין המסכמות את השילוב. קינחנו בטיול גמלים בליווי בדואי בגבעות המדבר שמקיפות את הנוקדים ולא הבנו כיצד סוף החופשה כבר הגיע אלינו כל כך מהר. בדרכנו החוצה מכפר הנוקדים, הסתכלנו האחד על השני בסלחנות והודיה, מבטינו ביטאו רכות ואהבה, בלבותינו נצרבו השקיעות והזריחות המרגשות של המדבר, שירת המדבר דיברה מקולנו. אך ביציאה ימינה, בואכה באר שבע, משפחתי לא אכזבה והחלה בויכוח השגרתי, תאמינו לי, לא חשוב על מה… לאן אפשר לטייל באזור?
עוד בילוי משפחתי נחמד תימצאו במוזיאון הזכוכית בערד, שלא רק מציג עבודות זכוכית אומנותיות, אלא גם מאפשר פעילויות לכל המשפחה. ומה דעתכם לטפס על מצדה מהצד השני? עשר דקות נסיעה מכפר הנוקדים תוכלו לחנות את הרכב ולעלות על ההר לא דרך הרכבל כמו התיירים, אלא דרך הרמפה כמו הרומאים. כפר הנופש הנוקדים |
משפחה מורחבת ומורכבת התכנסה לחופשה משותפת בכפר הנוקדים, בין ערד למצדה. השקט המדברי ואווירת השנטי הרגיעו את הרוחות והשכיחו דאגות, טיול גמלים וטיפוס על המצדה מהצד הפחות מתויר שימחו את חובבי האקשן פורסם 20.12.10 |
אביב בישראל - ממעוף הציפור
Array
(
[continent] => WP_Term Object
(
[term_id] => 374
[name] => אסיה
[slug] => asia
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 374
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 0
[count] => 3475
[filter] => raw
[term_order] => 0
) [country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 402
[name] => ישראל
[slug] => israel
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 402
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 374
[count] => 2779
[filter] => raw
[term_order] => 0
) )