טיפים לגולש המתחיל

שתפו:

לפני שאתם יוצאים לים לגלוש, יש לנו כמה טיפים שיעזרו לכם להכיר טוב יותר את הגלשן ואת הים, כדי שחווית הגלישה תהיה קלה יותר ובטוחה יותר. גלישה נעימה ובהצלחה!

טיפ ראשון: בטיחות
זה מתחיל בהכרת הים ברמה בסיסית, לדעת לשחות ולהתמודד עם הגלים הקטנים ועד מצבי קיצון של סופר סטים באוקיינוס. זכרו, גלישה היא דרך שלא נגמרת, תמיד יש דברים חדשים אשר איתם תתמודדו במהלך הסשנים שתעברו. יש לשים לב לגולשים אחרים ולהימנע ככל הניתן מהתנגשויות במיוחד בשלב ההתחלתי.

טיפ שני: התבוננות
לעיתים פעולת החיקוי מקדמת אותנו מהר יותר מניסיון אישי, גולשים מתחילים (וגם מתקדמים) – הסתכלו על הגולשים הטובים בחוף, זה תמיד נראה כאילו הם תופסים את הגל הכי טוב, עושים "פופ אפ" הכי טוב, מבצעים ומתמרנים הכי טוב, הביטו בתנועות הגוף, במבט המלווה, ב"יד הסוגרת" ותבינו את ה-flow שיש על הגל.

טיפ שלישי: סרף בודי
מצאו לכם חבר או כמה חברים ללכת ולגלוש עמם, במיוחד בשלבים הראשונים – זה מעלה את הביטחון בתוך המים (בכל מקרה, כנראה שתכירו חברים חדשים).

טיפ רביעי: בחירת הגלשן
בחירת גלשן היא תמיד משימה לא פשוטה לכל גולש שלא יודע בדיוק מה הוא צריך מבחינת רמת גלישה והתאמה לממדיו של הגולש. גלשני גלים למתחילים מאופיינים בעיצוב גבוה רחב ועבה – לבניית יציבות ועמידה קלה, נפח גדול – על מנת לשפר את הציפה ולהקל בפעולת החתירה. גלשן גלים למתחילים העונה על התיאורים הקודמים נקרא "סופט בורד", ישנו מגוון רחב של משווקי סופטים בישראל, לכן לא תהיה בעיה למצוא.
* מומלץ בחום לשמור על הציוד,
הוא עדין ושביר.


רק אני והגלשן שלי | צילומים באדיבות סרף דיל – תלמה תיירות

טיפ חמישי: כבדהו וחשדהו
גולשים מתקדמים כועסים ש"לוקחים" להם את הגלים, למה? הים הרי הוא לא שלהם. נכון! אבל ישנם כללי תפיסת גלים במים ממש כמו חוקי תנועה, לדוגמה, אם מישהו נמצא יותר בעומק ממך – יש לו זכות ראשונים לחתור על הגל. זאת אומרת, שאפילו לא ננסה לחתור על אותו גל, נחכה לגל הבא.
חוקים נוספים:
אין לתפוס גל למי שה"פינה" שלו ארוכה יותר (חלק פתוח גדול יותר של הגל)
אין לחתור לגלים של מי שנמצא בעומק
תמיד יש לחתור בשיא המרץ לכיוון השבירה במידה שמישהו גולש מולנו על הגל (כדי לא להפריע)

* אלו הם רק כמה מהחוקים, תוכלו למצוא נוספים באינטרנט.

טיפ שישי: כוחו של הים
דעו את המגבלות שלכם, לא כל ים מתאים לכל גולש. במיוחד כשמדובר בפעמים הראשונות, תמיד תעדיפו ללכת בימים היותר נמוכים – יעזור לכם ליצור חוויית הצלחה וזה גם פחות מסוכן (קל יותר להתמודד עם הים). אלו הם כללי האצבע אשר יעזרו לכם להחליט מתי לרדת להתאמן בים:
ים נמוך – גובה קרסול עד ברך
ים בינוני – גובה ברך עד כתף
ים גבוה – גובה כתף עד מעל ראש


ים גבוה או נמוך? לא כל ים מתאים לכל גולש

טיפ שביעי: זמן ים
אולי הטיפ הכי חשוב שתקבלו לגבי גלישה בכלל. לכו בכל הזדמנות לים עם גלשן. כן, בכל הזדמנות שמתאפשרת לכם – גם אם הים "פלטה". אימוני חתירה, אימוני תפיסת גלים (גם קטנים), אימוני סיבולת במהלך חתירה ומתחת למים – כל אלו הן יכולות שיש לפתח על מנת למקסם את יכולות הגלישה שלנו. זה גם משפר את הביטחון העצמי ואת ההיכרות שלנו עם הים ויעזור להתמודד עם מצבים קצת יותר מסובכים שעמם ניתקל במהלך הסשנים.

טיפ שמיני: אימוני כושר
גלישה היא ספורט המפעיל המון שרירים אשר אנחנו לא מפעילים במהלך חיי היומיום שלנו, ולכן, חשוב מאוד להתאמן על מנת להקל על הכניסה הבאה למים. אימונים שיכולים לעזור: שחייה, קרוספיט, פונקציונליים, פילאטיס, יוגה וכל סוג אימון המשפר את הסיבולת לב ריאה, גמישות וכוח מתפרץ.

טיפ תשיעי: מנוחה ותזונה
לא שמים לב, כי כיף, כי יש אנדרלין, אך במהלך פעילות הגלישה מתאמצים המון וזה עלול להיות מסוכן באם נוהגים בחוסר אחריות כלפי הגוף שלנו. מניסיון, זה מתנקם וזה מבאס. מומלץ לשמור על סשנים של בין שעתיים-שלוש, כולל מנוחות שתייה באמצע (חובה). לאחר הסשן מומלץ לאכול ארוחה עשירה בחלבונים לטובת בניית השרירים ולישון מספיק בלילה.

טיפ עשירי: שמרו על הים שלנו צלול!
הים נותן לנו תחושות שלא נוכל לקבל באף מקום אחר, ולעיתים אנחנו לא מחזירים באותו המטבע. הרימו לכלוך, העירו למלכלכים, זרקו לכלוך מהמים והיו ערניים לנזקים סביבתיים שקורים כל הזמן.

צילום תמונה פותחת: שאטרסטוק

הכתבה באדיבות סרף דיל – תלמה תיירות

 

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: