תפריט עמוד

טיולי אופניים באזור בארי

שתפו:

המלצה לשני מסלולי אופניים משפחתיים באזור בארי, בנגב המערבי, האחד עובר לצד שרידים מתקופת הבריטים, השני - דרך יער. בחורף מלווים את הטיול מרבדים אדומים של כלניות, המוסיפים לו יופי רב

עודכן 2.10.18

קיבוץ בארי מוקף בנופים הירוקים המקסימים של הנגב המערבי, שבחורף הם נצבעים בצבע אדום, מהסוג הכי טוב שיש – המוני כלניות הפורחות כאן בחודשים ינואר ופברואר. זהו אזור נהדר לרכיבה על אופניים ויש כאן מסלולים מסומנים רבים. מתוכם בחרנו כאן שני מסלולים המתאימים למשפחות ואשר עוברים דרך כמה מהאתרים המעניינים בסביבת קיבוץ בארי (את מפת המסלולים תמצאו בסוף הכתבה). שני המסלולים מתחילים ממרכז האופניים לה-מדווש בכניסה לקיבוץ, שם אפשר לקבל מידע ומפות מפורטות של כל מסלולי האופניים באזור וניתן גם לשכור אופניים במקום. לנוחות הרוכבים יש שם מגרש חניה מסודר, שירותים ומזנון.

המסלול הכחול
מסלול אופניים קל המתאים גם למשפחות, מסומן על ידי קק"ל בשילוט כחול של אופניים.
אורך: כ-9 ק"מ
זמן הטיול: בין שעה לשעתיים


רוכבים בכביש הבטון במסלול הכחול

תחילת המסלול מלה-מדווש בכניסה לקיבוץ בארי. הקילומטר הראשון מקביל לכביש פנימי העובר בין השדות לכיוון מערב. משם ממשיכים לכיוון דרום – כביש אספלט. חולפים על פני מגדל שמירה גבוה, משרפות של קק"ל מצד ימין, ממשיכים ומגיעים לכביש בטון ישן מימי הבריטים. אחרי כמה מאות מטרים הדרך (עדיין כביש הבטון הישן) מתעקלת חזק ימינה לכיוון צפון-מערב, בין מחסני התחמושת העזובים של חיל האוויר הבריטי, הכנה לבלימת הגרמנים שהתקדמו באפריקה לכיוון ישראל.


מחסני התחמושת שהבריטים בנו כהכנה לבלימת הצבא הגרמני שהתקדם מאפריקה לעבר ישראל

בהמשך הדרך, מצד שמאל, נחלוף ליד מפעל הגופרית. גם המפעל הזה הוא שריד מהתקופה הבריטית – הוא הוקם ב-1933 והיה פעיל עד 1938, תקופה בה נכרו בו כ-7,000 טונות גופרית. במפעל העשירו את הגופרית לחומר בריכוז של 98%. כיום מהמבנה הגדול נותר שלד עירום, ולצדו נמצאים מבני המגורים של הנהלת המפעל ובריכות גדולות לאגירת מים מהבאר שבמקום.

המסלול הכחול הוא מסלול קל המתאים גם למשפחות

הדרך חזרה מזרחה היא דרך עפר העוברת בין מכרות הגופרית החצובים בסלעי כורכר צהבהבים- ירקרקים – צבע הגופרית, עד לנקודת הטריג. כשהראות טובה אפשר לראות את דרום הר חברון במזרח, אשקלון ועזה בצפון וחלק מרצועת עזה, כולל רצועה מהים, במערב ובדרום. שימו לב לשתי חביות חלודות הניצבות זו על גבי זו; זוהי נקודת טריאנגולציה מקורית, שהציב חיל ההנדסה המלכותי הבריטי ב-24 באוקטובר 1945.


מכרות הגופרית החצובים בסלע

ממשיכים מזרחה לשולי שמורת בתרונות בארי מצפון ושדות מעובדים עם מחסני התחמושת מדרום, היישר עד למרכז האופניים, שם תוכלו לנוח עם כוס קפה וגלידת הבית של מחלבת לה-מדווש.

המסלול הכתום
מסלול קצר יותר, אך דורש מיומנות גדולה יותר ברכיבה – הוא מתאים למשפחות שמטיבות לרכוב ולרוכבים מיומנים. המסלול מסומן לכל אורכו בשילוט של אופניים בצבע כתום.
אורך המסלול: כ-7 ק"מ
זמן הטיול: שעה-שעתיים

חלקו הראשון של מסלול זה זהה למסלול הכחול, אך קצת לפני מגדל קרן קיימת עוזבים את שביל האספלט לטובת דרך כורכר לבנה. הכיוון: דרום-מזרח.


פריחה עונתית מרהיבה לאורך המסלול הכתום

לאחר כמה מאות מטרים המסלול נכנס לתוך היער והופך לשביל צר – סינגל. הכיוון הכללי: דרומה, במגמת ירידה לכיוון נחל גרר. בסוף הירידה הסינגל מתעקל וחוזר בעלייה מתונה לכיוון צפון-מערב ומתחבר למסלול הכחול. משם אפשר להחליט אם להמשיך במסלול הכחול או לחזור חזרה לנקודת ההתחלה. זהו מסלול מדהים ביופיו בתקופת פריחת הכלניות, שהחלה בימים אלו.

המסלול הכתום. מסלול אתגרי המתאים למשפחות ולרוכבים מיומנים

פרטים נוספים על המסלולים האלה ומסלולים נוספים תוכלו למצוא באתר לה-מדווש או בטלפון: 08-9949374

מפת המסלולים (לחצו עליה להגדלה):


בתמונה הפותחת: מדוושים בין הפרחים במסלול הכתום

עוד טיולי אופניים בארץ ובעולם

ארז מנור – רוכב אופניים, מנהל מרכז האופניים לה-מדווש

 

לטייל עם אופניים בנגב

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: