האי זנזיבר הוא יעד מדהים, עם טעם אמיתי של חופש. מזג האוויר חמים לאורך כל השנה, רוחות קלות, זרמי מים נעימים וטמפרטורה מי אוקיאנוס כמעט קבועה של 27 מעלות יפצו בהחלט על מזג האוויר ההפכפך בעונות המעבר בארץ. יחד עם תנאים אקלימיים אידיאליים האי האקזוטי הזה מציע עושר של פעילויות שיתאימו לכל סוגי המטיילים – רומנטיקנים או הרפתקנים, חובבי טבע ואקולוגיה ואוהבי ספורט אקסטרים. צוות ספארי קומפני, המומחים ליעדים טנזניה וזנזיבר, אספו עבורכם את המיטב של האי זנזיבר והדרכים הטובות ביותר לחוות את כל היופי שיש לו להציע לאורך כל שעות היום.
כשהשמש מקיצה בשחיית בוקר מוקדמת ניתן לפגוש, לצלול ולרקוד עם היונק הימי הכי מדהים שיש – הדולפין. שחייה עם דולפינים היא אחת האטרקציות הפופולאריות בזנזיבר, ודולפיני הבר שעליהם שומרים מכל פגע אינם נבהלים מנוכחות בני האדם, כך שלמשכימים קום מצפה חווית טבע מופלאה. יוצאים בסירת דיג ושטים במים בצבע כחול-טורקיז עד שפוגשים בלהקת דולפינים גדולה – וקופצים למים. גם האכלת צבי ים באי הצפוני או צפייה בלווייתנים (בעונה) היא דרך נפלאה להתחבר אל החי והטבע באי.
בשלהי היום האקטיביים שבכם יכולים לקחת כמה שיעורי קייט סרפינג, ומי שכבר בעניינים יכול פשוט לשכור ציוד. בחוף המזרחי הרוחות מתאימות יותר לגלישה, המים שקטים וצלולים ואת האזור מקיף הריף, שניתן לנווט מסביבו. לפעמים יתלוו אל הגלישה דולפינים, שיהפכו את החוויה למושלמת. שכירת קייקים וסירות פדאלים יכולה להיות אופציה נהדרת לסייר לאורך השונית ולראותה ממבט על, ולשייט לאקווריום הקרוב לאוהבי הדגים. בצהרים תוכלו לפדל אל המסעדה הקרובה. לחובבי הדיג מומלץ לצאת לקרוז דיג בעומק האוקינוס. עושר הדגה כמעט תמיד מבטיח שתעלו משהו בחכתכם. במהלך הקרוז ניתן גם ליהנות משחייה במים, צלילת סקובה, שנירקול ושיזוף על הסיפון.
השקיעות של זנזיבר מהגג של מלון סעידה (The Sayyidah hotel) ניתן לראות הרחק עד לאופק, שקיעות שיגרמו ללבכם להחסיר פעימה. הגג מעוצב בסגנון ערבי אותנטי, ולעתים ניתן לשמוע את קולות המואזין. גג המלון הוא מקום מקסים גם לאכול בו ארוחות בוקר. נוף שקיעת שמש מהמם וחסר גבולות ניתן לחוות בשייט בסירת דאו עשויה מעץ ולה מפרשית לבנה. מומלץ לקחת בקבוק שמפניה איתכם.
מצאת החמה עד רדת החשכה סטון טאון היא עיר מקסימה, שאפשר להתאהב בה בקלות. בבוקר ניתן ללכת לאיבוד בין שבילי האבן של העיר, ולהתפעל מדלתות העץ הכבדות המעוטרות, וכשהרגליים מאותתות על צורך בהפסקה, אפשר לעצור בספא עטוף ריחות יסמין וילנג ילנג, ולהתמסר לידיי המטפלים המיומנים. בערב מתקיים שוק האוכל הלילי, שמהווה חוויה בפני עצמו. שוק האוכל נפתח אחרי השקיעה בגני פוראדאני (Foradhani garden). הסתובבות בין דוכני האוכל המיוחדים מעוררת את החושים, כל הדוכנים והגן המקסים מוארים באור פתיליות, המוכרים לבושים בבגדי טבחים והאווירה מיוחדת. השוק לא נחשב לשוק לתיירים בלבד, זהו מקום בילוי של מקומיים. האוכל לא יקר, וב-3000 שילינג טנזני ניתן לקנות שם כמעט כל מנה. בשוק האוכל אפשר להתענג על מיני מאכלים נהדרים כמו פיצות זנזיבריות עם תערובת של בשר ורוטב או בגרסה מתוקה עם בננה, נוטלה וחתיכות שוקולד. אפשר לאכול ארוחה שלמה על צלחת נייר ממוחזר: בצלחת ינוח צ'פאטי, לחם מקומי, שעליו עורמים שיפודים ממינים שונים ומשונים – עוף, בקר, דגים, תמנונים, סרטנים – ליד מונחים סלט כרוב, קצת צ'יפס ורוטב פיריפירי חריף. מנה מדהימה, שהולכת נהדר עם כוס גדולה של מיץ קנה סוכר סחוט טרי.
חוויית החופשה בזנזיבר נמדדת בקריטריונים אחרים מחופשות במקומות אחרים: רמת השירות עולה על כל ציפייה והאפשרות ליהנות מהדברים הקטנים, מעוררת את החושים מחדש. השקט והשלווה מספקים רמות אינטימיות אחרות, זו בריאות נפש אמיתית, הדציבלים יורדים, והפרופורציות חוזרות. זו לא הכמות – זו האיכות. אפריקה היא יעד פחות מתויר מכל יעד אחר בעולם, לא רק לישראלים. כך שהקסם של זנזיבר טמון בראשוניות שהאי מציע, בקצב האיטי, הרגוע והמרגיע, בשמירה על הטבע ובאותנטיות. הכול פשוט יותר, פראי ובתולי. המטיילים שבוחרים לנסוע לזנזיבר הקסומה יהיו, היו או ברגע זה ממש – מאוהבים עד קצות הנימים. הכתבה באדיבות ספארי קומפני |